@Hvsarz
Można polemizować w tej materii, ponieważ nawet wedle tego co napisałeś to:
spierdzielał się lub spadł z czegoś - spierdolił, czyli tym samym można upaść z krzesła, czyli spierdolić się z krzesła, niemniej jednak słowo wypierdolił byłoby bardziej adekwatne, jednak w pewnych środowiskach wypierdolił także zostanie posądzone za błąd, ponieważ należący do nich uznają, że również można wypierdolić komuś lepa na ryj.
Co do psuć jako rozjebać, nie mogę się zgodzić. Rozjebać jest często używane w sytuacji gdy zniszczenie/popsucie czegoś było naumyślnym celem podmiotu, lecz gdy stało się to przypadkiem częściej mówimy o spierdoleniu bądź zjebaniu czegoś, na przykład "aleś spierdolił tą karoserię", "kto tu tak zjebał to tynkowanie?".
Być może nie jestem obeznany ale słowo "zjebywać" widzę po raz pierwszy, a usłyszeć jeszcze mi się go nigdy nie udało. Rozumiem tutaj wykorzystanie deklinacji oraz odpowiedniego przedrostka ale dochodzimy do słowotwórstwa, które kończąc dygresję także jest dopuszczalne. Kontekst "zjebywać" nijak ma się do ucieczki, natomiast adekwatnym dla niego jest nadal niszczyć coś naumyślnie, toteż nie mogę znaleźć bardziej wulgarnego określenia dla ucieczki niż spierdalać. Oczywiście istnieją sytuacje gdzie słów jebać i pierdolić można używać zamiennie zależnie od zamiłowań językowych oratora.
Same przedrostki już z prostego słowa, które w domniemaniu oznacza tyle co przyprawiać tą przyprawą potrawę jakim jest pieprzyć dają naprawdę duże pole manewru semantycznego wypowiedzi.
Przypieprzyć, rozpieprzyć, wypieprzyć, dopieprzyć, przepieprzyć, napieprzyć, odpieprzyć i tym podobne...