📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
komarowe tornado
LBZ napisał/a:
@Up albo moga to byc jętki. Na polach przy Wiśle można zobaczyc takiego cuda. Tutaj zdjęcia z Płocka.
Potwierdzam, jeszcze z miesiąc temu tak było nad Wisłą w Płocku , łopatami można było zbierać
TRQPL napisał/a:
W tej okolicy zdarzają się porwania przez komary
W Polsce też
aszdziennik.pl/130139,komary-coraz-bardziej-bezczelne-porywaja-juz-psy...
Jakby tak przelecieć przez taką chmurkę jakimś odrzutowcem... albo ... jakimś Big wind`em potraktować hmm?
Ciekawe czy jakby tam z rzucić puszki z benzyną i podpalić to całe niebo stanęło by w płomieniach ?
death stranding...
marvel321 napisał/a:
Głupoty gadasz jak kazdy z tych ekodebili. Klimat się ciągle zmienia co kilka kilkanascie tysiecy lat na ziemi. Ktoś kto nie zna przeszłości nie pozna przyszłości.
To chyba właśnie napisałam ? Umiesz czytać ze zrozumieniem? Klimat się zmienia i nie ma znaczenia czy jest to naturalny proces czy nie. Ważne są zmiany jakie zajdą we florze i faunie danego regionu. I nie ma znaczenia czy to jest proces naturalny czy nie, ponieważ cywilizacja białego człowieka nie powstałby, gdyby nie specyficzna rozciągłość równoleżnikowa i specyficzny klimat związany z tą szerokością, specyficzne rośliny i specyficzne zwierzęta. Pytanie jest tylko jedno, czy zmiany będą na tyle powolne, aby można się do nich dostosować. Aby to zobrazować: nawet PIS przyznał , że 50% obszaru Polski stepowieje, a cała centralna Polska zagrożona jest pustynnieniem , myślisz, że jakiś inwazyjny gatunek, któremu spodobają się nowe obszary ekspansji będzie się przejmował , kto spowodował zmiany ?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów