9 grudnia podobnie:
Peugeot i citroen zderzyły się w poniedziałek rano na obwodnicy Nysy w ciągu drogi krajowej nr 41. Dwie osoby są poszkodowane. Jeden z samochodów jechał pod prąd.
Informacja o zderzeniu dwóch samochodów dotarła o służb ratunkowych w poniedziałek około godziny 9.00. Na obwodnicy Nysy, pomiędzy Hanuszowem a Wyszkowem Śląskim, peugeot zderzył się z citroenem.
Jak wynika z naszych pierwszych ustaleń, jadąca peugeotem od strony Prudnika kobieta, zawróciła na drodze jednokierunkowej i pojechała pod prąd, a po chwili zderzyła się z prawidłowo jadącym citroenem - mówi aspirant Magdalena Skrętkowicz z Komendy Powiatowej Policji w Nysie.
Poszkodowane zostały dwie osoby. Załogi karetek pogotowia udzielają im pomocy. Na miejscu są też strażacy z JRG Nysa oraz OSP Rusocin.
Jak dla mnie za takie coś powinien iść do więzienia. Jest to w pewnym sensie gorsze niż np wyprzedzanie w rejonie przejścia dla pieszych.
Teoretycznie:
Art . 174. Sprowadzenie bezpośredniego niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu
§ 1. Kto sprowadza bezpośrednie niebezpieczeństwo katastrofy w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Jeżeli sprawca działa nieumyślnie,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
Kiedyś pomyliłam zjazdy, przez chwilę miałam ochotę cofać ale ... ale zdrowy rozsądek wygrał. Do następnego zjazdu było 10km i drugie tyle z powrotem. Stracone 20 minut, i potencjalnie oszczędzone życie
Jak kurwa można pomylić zjazdy na eskpresówkę i wjechać pod prąd ????
Tak sobie to wyobrażam bo nie chce mi się wierzyć, że zawodowy kierowca takim dużym klockiem by próbował zawracać na ekspresówce z powodu pominięcia zjazdu.
Przecież w ostatnim czasie to jest jakaś plaga takich pseudo kierowców.
Co prawda sam raz wjechałem pod prąd, ale to zarządca drogi nie zerwał żółtych linnii z jezdni i prowadziły one na przeciwległy pas ruchu. I to był błąd w oznaczeniu... ale to co się wyprawia teraz to strach jechać....
Jak kurwa można pomylić zjazdy na eskpresówkę i wjechać pod prąd ????
Po 1. Pomylić się zawsze można. Tak ciężko to zrozumieć? Nie wiem kurwa, może jadę pierwszy raz daną trasą, jest chujowa pogoda, pada, słabo widać oznakowanie, może nawigacja dała dupy, zapominam, o jaki konkretny zjazd chodziło znajomemu/klientowi, do którego jadę, itp. Tyle możliwości.
Po 2. Gdzie debilu jest napisane, że ona pod prąd wjechała?
Mam nadzieję, ze kierowcę tego dostarczaka trafią i odbiorą pj. On nie stał próbując wybrnąć z problemu tylko jechał jak gdyby nigdy nic po LEWYM pasie, gdzie najszybciej poruszają się samochody... makabra.
9 grudnia podobnie:
Peugeot i citroen zderzyły się w poniedziałek rano na obwodnicy Nysy w ciągu drogi krajowej nr 41. Dwie osoby są poszkodowane. Jeden z samochodów jechał pod prąd.
Informacja o zderzeniu dwóch samochodów dotarła o służb ratunkowych w poniedziałek około godziny 9.00. Na obwodnicy Nysy, pomiędzy Hanuszowem a Wyszkowem Śląskim, peugeot zderzył się z citroenem.
Jak wynika z naszych pierwszych ustaleń, jadąca peugeotem od strony Prudnika kobieta, zawróciła na drodze jednokierunkowej i pojechała pod prąd, a po chwili zderzyła się z prawidłowo jadącym citroenem - mówi aspirant Magdalena Skrętkowicz z Komendy Powiatowej Policji w Nysie.
Poszkodowane zostały dwie osoby. Załogi karetek pogotowia udzielają im pomocy. Na miejscu są też strażacy z JRG Nysa oraz OSP Rusocin.
Kobieta i wszystko jasne.