📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
20 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-10, 18:32
a prąd pewnie na lewo ciągnie biznesmen.
Q L I M A X
lm65 napisał/a:
Ci się tam bawią, a pół osiedla prądu nie ma.
Akurat do tego taka moc nie potrzebna. Pewnie kolesie się bawią transformatorem z mikrofalówki gdzie wyjebali uzwojenie wtórne i zastąpili dwoma zwojami przewodu widocznego na zdjęciu. Można śmiało złapać za 2 końce. Napięcie w granicach 4-8V i wysokie natężenie.
Ktoś pyta po chuj? A no jakiś Janusz może sobie zrobić zgrzewarkę do metalu albo jakiś drechu Sebix może zrobić zajebistą maszynkę do otwierania kłódek i być na osiedlu mistrzem w podpierdalaniu kompotów z piwnic w bloku.
Zrobiłem tak ja na filmie. Wyjebało bezpieczniki w mieszkaniu. Więc włożyłem gwoździa. Wyjebało bezpieczniki na klatce. Tam też włożyłem gwoździa. Wyjebało bezpieczniki w pionie. Teraz ja i połowa bloku nie mamy prądu. Ciekawe kiedy dowiedzą się, że to moja wina
Matka wróciła z pracy. Dostałem wpierdol za rozmrożenie zamrażarki. A najgorsze, że babka chyba też była na prąd bo zmarła.
PS
Sprzedam respirator po babce. Nie wiem do czego to służyło.
Matka wróciła z pracy. Dostałem wpierdol za rozmrożenie zamrażarki. A najgorsze, że babka chyba też była na prąd bo zmarła.
PS
Sprzedam respirator po babce. Nie wiem do czego to służyło.
w wojsku tak się kiełbasę smażyło ale narzędzia ? pewnie lewaki jakieś to i sensu nie ma
Te klucze co teraz robią to idzie kurwa zapalniczką stopić
Spox, generalnie bawią się tak dwa brytolskie zjeby (mało tego jeden złociutki - ma więcej miedzi na głowie niż w całym bloku )
Tu całość
Tu całość
andyq napisał/a:
Można śmiało złapać za 2 końce. Napięcie w granicach 4-8V i wysokie natężenie.
Powodzenia w łapaniu za dwa końce Niskie napięcie o niczym nie świadczy bo można łapać nawet i 100 000V i nic się nie stanie (paralizatory policyjne chociażby) jeśli tylko natężenie tego prądu będzie niskie a sam piszesz, że tu jest wysokie natężenie a to właśnie natężenie prądu zabija. Tutaj jest pewnie kilka tysięcy Amperów a dla człowieka niebezpieczne jest już 30mA
piterrulez napisał/a:
Powodzenia w łapaniu za dwa końce Niskie napięcie o niczym nie świadczy bo można łapać nawet i 100 000V i nic się nie stanie (paralizatory policyjne chociażby) jeśli tylko natężenie tego prądu będzie niskie a sam piszesz, że tu jest wysokie natężenie a to właśnie natężenie prądu zabija. Tutaj jest pewnie kilka tysięcy Amperów a dla człowieka niebezpieczne jest już 30mA
Masz rację, natężenie zabija, ale zanim pojawi się przepływ prądu to napięcie musi pokonać rezystancję ciała ludzkiego, a kilka voltów tego nie zrobi.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów