Torbiel włosowa lub pilonidalna (łac. cystis pilonidalis)[1] – choroba zapalna tkanki podskórnej szpary międzypośladkowej, powstający pęcherz znajduje się w okolicach kości ogonowej. W jego wnętrzu znajdują się włosy, które wyrosły podczas infekcji oraz płyn (ropa) zawierająca obumarłe komórki i płyn tkankowy. Występuje u około 0,7% populacji[2]. Dotyczy głównie osób młodych w przedziale wiekowym od 20 do 40 lat.
Torbiel włosowa lub pilonidalna (łac. cystis pilonidalis)[1] – choroba zapalna tkanki podskórnej szpary międzypośladkowej, powstający pęcherz znajduje się w okolicach kości ogonowej. W jego wnętrzu znajdują się włosy, które wyrosły podczas infekcji oraz płyn (ropa) zawierająca obumarłe komórki i płyn tkankowy. Występuje u około 0,7% populacji[2]. Dotyczy głównie osób młodych w przedziale wiekowym od 20 do 40 lat.
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Mordo nie wiem gdzie to robiłeś, ale jeżeli operacyjnie usuwasz to gówno to nie pozwalaj zakładać szwów, nawrót masz gwarantowany. Lekarz mi powiedział, że jak zostawi się otwartą ranę i poprzez ziarninowanie sam rana się zagoi to masz 95 % pewności, że nie wróci. Minęło już 10 lat i już zapomniałem o tym upokarzającym przeżyciu jaka jest torbiel. Jedyny minus tej metody jest taki, że chodzisz dosłownie z dziurą w dupie z 2-3 miesiące ( ja miałem wygrzebane mięcho aż do kości ogonowej) i co tydzień wymieniasz opatrunek. Upierdliwość potworna, ale lekarz mi mówił, że zoperował setki dupsk w ten sposób i miał tylko kilka nawrotów.
Wiem znam sprawę, jednak lekarze powiedzieli ze Mi zaszyja tym razem i jest 50%procent szans że się uda bez otwierrtej rany. Jak zacznie się babrać to otworzą i będzie się goiło jak mowisz
Mordo nie wiem gdzie to robiłeś, ale jeżeli operacyjnie usuwasz to gówno to nie pozwalaj zakładać szwów, nawrót masz gwarantowany. Lekarz mi powiedział, że jak zostawi się otwartą ranę i poprzez ziarninowanie sam rana się zagoi to masz 95 % pewności, że nie wróci. Minęło już 10 lat i już zapomniałem o tym upokarzającym przeżyciu jaka jest torbiel. Jedyny minus tej metody jest taki, że chodzisz dosłownie z dziurą w dupie z 2-3 miesiące ( ja miałem wygrzebane mięcho aż do kości ogonowej) i co tydzień wymieniasz opatrunek. Upierdliwość potworna, ale lekarz mi mówił, że zoperował setki dupsk w ten sposób i miał tylko kilka nawrotów.
Wiem znam sprawę, jednak lekarze powiedzieli ze Mi zaszyja tym razem i jest 50%procent szans że się uda bez otwierrtej rany. Jak zacznie się babrać to otworzą i będzie się goiło jak mowisz
Dlaczego sądzisz, że kogoś interesuje Twoja dupa?
Nie moja dupa, ale przypadłość która jest torbiel. Pomyśl że z takim czyms co mam na dupie wykonujesz najprostrze czynności typu siadasz, wstajesz z łóżka idziesz się myć, kładziesz się. Nawet dupki porządnie nie wyruchasz
Mam ambiwalentne uczucie do tego postu, niby fajny materiał ale z drugiej strony dać piwo za męską dupę
Ja dałam
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów