18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 35 minut temu
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:26
Kosmodysk 2017-08-24, 19:09 13
Chmura pobiera wodę na deszcz
Zgłoś
Essent 2017-08-24, 19:36 1
Niby tornado,a chyba sucho
Zgłoś
Dagnir 2017-08-24, 19:45 6
Fejk. Byłem nad morzem nie było takich budynkow.

Kici...Kici...
Zgłoś
RoboCat 2017-08-24, 20:11
to teraz wiem czmu takie zajebiste lato mielismy... tam pobiera u nas oddaje...
Zgłoś
Foto123 2017-08-24, 21:03 1
tzw. Waterspout, trąba wodna. Niemezocykloniczne tornado.
Zgłoś
Fiksat 2017-08-24, 21:42 3
Nie ma czegoś takiego jak źelbeton:)
Zgłoś
M................e 2017-08-24, 23:45 1
@Fiksat
Jak to kurwa nie ma? Dzieci na podwórkach się tym bawią.
Żelbeton jak sama nazwa wskazuje to beton w żelu do kupienia w każdym papierniczym na rogu ulicy targowej i rynku.
Chyba lepiej żeby tornado rzucało żelbetonem niż żelbet-em?
Zgłoś
Machol 2017-08-26, 7:01
Wygląda, jakby ktoś wystawił gigantycznego chuja z chmur i odlewał się do oceanu

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Karsa 2017-08-26, 12:28
@Fiksat
Może gościu starej daty.
Z wikipedii:
"Funkcjonują współcześnie dwie nazwy materiału: żelbet i żelazobeton. Poza tym w Słowniku języka polskiego PWN z lat 1958–1969 pod red. W. Doroszewskiego figuruje określenie „żelbeton”[3]. Współczesny Słownik języka polskiego PWN nie wyszczególnia tego określenia, a jedynie „żelazobeton”[4] i „żelbet”[5]."
Zgłoś
JohnMadafaka 2017-08-26, 18:51 1
@Karsa
Podchodząc do sprawy logicznie nazwa żelbeton nie ma sensu. Tworząc skrót oczywiście mamy na celu skrócenie nazwy, a "żelbet" jest formą najkrótszą. Po drugie: "żelbeton" nie sugeruje "żelazobetonu", tylko beton w żelu.
żelazobeton -> żel.-bet. -> żelbet
żel + beton -> żelbeton

Swoją drogą być może "żelbeton" doczeka się swej prawidłowości, gdy powstanie jakiś żelowy beton do drukarek budynków.
Zgłoś
Kickbokser 2017-08-26, 21:49
Piwo za opis uśmiałem się
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów