📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Kartonowe domy
z każdym dniem wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę
Halyna zamknij okno, bo wieje coś
A gdzie Dorotka?
Mozna by się spodziewać że po kilkuset latach mieszkania w "alei tornad" hamburgery nauczą sie budować domy które to wytrzymają, ale nie, lepiej budować z kartongipsu a potem pierdolić ile to mld usd strat.
Właśnie miałem pisać że domy z dykty jak nasza gospodarka...swoja drogą ciekawe dlaczego nie stawiają murowanych domów. Nie wierzę że ich nie stać. Pewnie jakieś regulacje prawne. Jakiś kuwa expert z gimnazjum się wypowie ?
Hvrittinge_sx napisał/a:
Właśnie miałem pisać że domy z dykty jak nasza gospodarka...swoja drogą ciekawe dlaczego nie stawiają murowanych domów. Nie wierzę że ich nie stać. Pewnie jakieś regulacje prawne. Jakiś kuwa expert z gimnazjum się wypowie ?
Przed covidem i przez poprzednie 50 lat drewno było takie tanie, że nie opłacało się murować, jak się nie opłacało murować to murarzy w okolicy też nie ma, za to są stolarze. Jak mówie, że drewno było tanie to mniej więcej tak, że te domy można było 5 razy odbudować w cenie jednego murowanego. Teraz drewno nie jest tanie i jedno tornado wyrównuje koszty materiałów, ale murarzy jak nie było tak nie ma, a ci co są liczą sobie tyle, że jednak dykta wychodzi taniej. I tak to się kręci.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów