Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
hmm, no i tak i nie. Też wolę hantlę, ale obiektywnie:
-więcej zarzucisz na sztangę, więc klata jako taka tam nieco lepiej pracuje. Przy hantlach masz lepsze rozciągnięcie i pracę stabilizacyjnych, ale wciąż to nie to samo
-Trener Paweł mawiał, że świni na wiejskiej dyskotece na hantle nie zarwiesz, tylko sztanga
-sztanga jest git jak masz zabezpieczenia po bokach
-no i ostatecznie, hantle teżnie takie złoto. Podczas ich zarzucania i zrzucania może rączka pójść w złą stronę i nakurwisz węgorza nią jak się masz
Hola hoola, Hantle nie zrzucasz tylko uczymy sie opuszczać na kolana proszę pana i hantlami klatę robimy na ławeczce 45 st. + w pozycji siedzącej opartej 85 st wyciskajac do góry i wystarczy .. jesteteś bezpieczy a jak malo to pompki na poręczach z lekkim pochyleniem i klata zrobiona. czywiscie jak zrobisz to wszystko 4x12 z 1-2 min przerwy .. lepszego treningu klaty nigdy nie mialem.
na hantlach masz lepsza izolacje + bezpieczniej. polecam.
Hola hoola, Hantle nie zrzucasz tylko uczymy sie opuszczać na kolana proszę pana i hantlami klatę robimy na ławeczce 45 st. + w pozycji siedzącej opartej 85 st wyciskajac do góry i wystarczy .. jesteteś bezpieczy a jak malo to pompki na poręczach z lekkim pochyleniem i klata zrobiona. czywiscie jak zrobisz to wszystko 4x12 z 1-2 min przerwy .. lepszego treningu klaty nigdy nie mialem.
na hantlach masz lepsza izolacje + bezpieczniej. polecam.
-odkładanie na kolana jest fajne i działa, ale tylko kiedy nie chcesz ostatniego powtórzenia zrobić niepełnego. Tj wyciskać dopóki zupełnie się nie spompujesz. Min właśnie po to macham hantlami, bo mogę jechać do końca, bez strachu, że mnie sztanga przygniecie, albo angażowania kogoś do asysty.
pochylenie ławeczki no też nie do końca. I owszem, ale przy 45 stopniach fajnie pracuje klata, ale głównie "górna część cycka", do tego barki. Jeżeli masz taki cel, spoko. Ale czasem trzeba też na płaskiej, a ostatnio trochę się bawię z ukosem w dół, bo zorientowałem się, że mocno zaniedbałem tą płaszczyznę (wyciskam tam 40% mniej i mocno niepewnie). tam już na kolana odłożyć może być ciężko.
Reasumując, wszystko ma swoje zady i walety, nie skupiał bym się na jednym ćwiczeniu.
PS
żaden ze mnie trener jakby co, to co pierdole, to raczej wynik kilku lat machania żelazem samemu i obserwacji ciała + setki instruktaży na jewtubie. Mogę się mylić.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów