18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Trzask łamanych kości
gaworek301 • 2015-02-03, 16:37
Mimo że dla wielu internetowych wojowników, grappling to pedalstwo, postanowiłem wrzucić tutaj ten krótki filmik.
Trzeba mieć włączone głośniki, aby usłyszeć co się dzieje z ręką na która jest założona dźwignia.

Zgłoś
NiedźwiedzioGłowy 2015-02-05, 23:23 2
Ale pierdolenie wyżej. Mordy kuć, jestem ekspertem.

Po pierwsze primo, taki partner to szmata, bo nic się z nim nie nauczysz.
Po drugie primo, grappling to ciota i chuj jak reszta parterówek, bo parter to ostatnie co chcesz mieć na ulicy (but w ryj od kolegi przeciwnika, nóż w brzuch/plecy, chodnik/krawężnik zamiast maty przy upadku).
Po trzecie kurwa primo nie ma czegoś takiego jak najskuteczniejsza forma obrony pod nazwą jakiegoś systemu.

Fortes soli, fortiores una.
Zgłoś
wolo1994 2015-02-05, 23:36
Niestety era gentelmenów i honorowych walk odeszła razem z prawdziwymi mężczyznami, dlatego w XXI wieku trzeba zadowalać się takimi homosexualnymi sposobami na samoobronę. Jaki czasy taka "walka" :/
Zgłoś
miszczcieniu 2015-02-06, 0:22 2
Wszyscy jesteście w błędzie. Miał złamaną rękę, a tamten gość mu ją nastawił.

lubimyczytac.pl/profil/235724/grzegorz-nikrandt
Moje życie to ciągłe mantry o pokój
Za Chiny nie dają mi go te mantry #Tybetańczyk
Zgłoś
boot212 2015-02-06, 1:34
Ale pierdolenie. Trzymając kolesia na dystans w stójce gówno może zrobić, a próbując szybko zmniejszyć dystans to od doświadczonego boksera w tym czasie właśnie dostanie takiego ładnego sierpa czy haka, że na ziemie to rzuci ale chyba siebie.
A najlepsze co widziałem to jak ktoś takiego "grapplera" na taki zwykły koleżeński sparing wyzwie to sie jebany kładzie na dechy jak do ruchania i "no chodź, no chodź", i weź mi powiedz że to nie jest pedalstwo
Zgłoś
Mileeek 2015-02-06, 1:38 1
Znam to uczucie, jak jest przeciągnięta balacha na przykład. Nie fajne rzeczy, długo się goją.

A Ci mądrzy którzy uważają grappling, czy BJJ za pedalstwo, nawet jak są bokserami, to się mogą zdzwić, dobry grappler, proponuję sprawdzić pierwsze turnieje UFC, które wygrywał Gracie, co on robił z bokserami, kickbokserami.
Wszystko tylko z głową.

A sam wolę mieszać, stójka plus dobry grappling to jest to !
Zgłoś
Blizzard93 2015-02-06, 3:05 2
Jak wyżej, najlepiej wymieszać stójeczkę i parter, Żaden skurwiel wtedy nie straszny.
A pierdolący że grappling jest nieskuteczny chyba nigdy nie zaznali konkretnego pierdolnięcia o glebę od grapplera. Jak cię zapasior konkretnie rzuci na asfalt/beton to o stójce nie będziesz już miał czasu myśleć
Zgłoś
Nethris 2015-02-06, 3:53 1
Pełna kultura, złamana łapka, a ziomeczek opanowany, nie płacze, nie wyzywa i myśli trzeźwo: "take me to the hospital, I need some painkillers".
Zgłoś
gaworek301 2015-02-06, 12:54 1
Dla tych wszystkich ktorzy tlumacza "pedalstwo" graplingu nieprzydatnoscia na ulicy, pragne zaznaczyc tylko, ze duzo osob uprawia sport dla zdrowia, rywalizacji, samodoskonalenia itd. a nie po to aby bic ludzi pod remiza trzeba byc wszechstronnym, potrafic walczyc w kazdej plaszczyznie, stojce, parterze, klinczu.. nieprzystoi mezczyznie nie umiec walczyc, to nie jest zgodne z jego natura nie grapling jest pedalstwem, tylko internetowe napinactwo, ostatnio byl filmik chyba z ukrainy jak internetowy napinacz dostal szanse spelnienia swojej grozby tak widze 90% uzytkownikow tego portalu
Zgłoś
Hvsarz 2015-02-07, 7:12 1
Nie dość, że się publicznie miziają to jeszcze sobie krzywdę robią.. gdzie te pedalstwo zmierza?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów