@up jestem TECHNOKRATĄ debilu. Ani lewicowcem ani prawicowcem. Bo widzisz, istnieją i inne systemy niż te dwa, których cię korwin przez yt nauczył matole
Ja wierzę w to, że problemy można rozwiązać przy mieszance wiedzy, intelektu i pieniędzy - ty twierdzisz, że wszystko rozwiążą jedynie pieniądze.
Kasa rozumu nie zapewnia a bogaty debil przy władzy nadal jest tylko debilem.
elBiaauawy napisał/a:
Chyba żartujesz, przymusowy ZUS / fundusz pracy, to ma służyć przedsiebiorcom? Czego ty się oćpałeś..
Oczywiście, że tak. To tańsze niż szkółki zakładowe oraz zakładowy szpital. Owszem - nie może to działać na obecnych zasadach.
elBiaauawy napisał/a:
Obecnie na polskiej scenie politycznej(w parlamencie) nie ma prawicy, ewentualnie bogobojni socjaliści.
Piszę o was matole.... O partiach prawicowych z poparciem błędu statystycznego - swoją drogą ponabijałbym się, że sam jesteś tym błędem ale moje poglądy polityczne są jeszcze bardziej egzotyczne od twoich.
Cytat:
Bo jest socjalizm, czyli wszystko idzie do jednego koryta, zamiast do minimalnego rządu i tym sposobem państwo ma za dużo pieniędzy. Każdy cichaczem chce trochę nakraść, a co do kompletnych idiotów ty narazie na takiego wychodzisz.
Socjalizm, kapitalizm czy cokolwiek innego - jeden chuj. Zmiana systemu nie zmieni tego jacy są ludzie. Jedyne co można zrobić to doprowadzić do stanu gdzie władza trzyma lud za mordy a lud władzę za jajca. Wtedy żadne żadnemu nie zechce podpaść i będzie WZGLĘDNY porządek.
Cytat:
Po co ci minister rolnik, rolnik ma siedzieć w polu a nie na salonach.
Żeby trzymał za mordy bandę skurwieli, która się zmawia co do cen skupu i ustala takie aby rolnik nie miał co do gara włożyć - tylko błagam, nie pierdol o przetrzymaniu, sprzedaży z pominięciem skupu itp itd jak to prawicowe matoły mają w zwyczaju. Jak się człowiek na czymś nie zna to niech mordę trzyma zamkniętą.
elBiaauawy napisał/a:
I wytłumacz mi, po kiego chuja ci minister transportu, na prawde potrzebujesz takiego człowieka nad sobą? Albo ministra zdrowia, po co... żebyś się potem dziwił gdzie giną twoje pieniądze?
jak wyżej: do trzymania ludzi za mordy.
Z resztą, nie okłamujmy się: prawica też tego chce. Czemu niby ma służyć zakaz głosowania tym "co się nie znają", rozbudowa wojska i utrzymanie policji? Trzymaniu ludzi za mordy właśnie.
Cytat:
Spróbuj to zrozumieć co chcę powiedzieć, żyjmy swoim życiem, bez odgórnych zakazów, okradania na każdym kroku, ściemy w telewizji, nie próbujmy naprawiać problemów , tylko je utnijmy w zarodku.
Gówno prawda, niestety.
Skrajny kapitalizm prowadzi do szczęśliwego i długiego życia tylko tych, co mają pieniądze. Reszta będzie żyła jak murzyni w kopalniach diamentów albo, jak się im poszczęści kitajce w fabrykach. I nie pierdol, że będzie inaczej bo wszędzie gdzie jest ta cała "wolność gospodarcza" kończy się tak samo: na wyzysku. Myślisz, że z czego wziął się komunizm? Bo ludzie zapieprzali w fabrykach na kapitalistów, nie wytrzymali i zniszczyli jeden grajdołek aby stworzyć kolejny.
Cytat:
Jak chcecie podyskutować to spoko, odezwijcie się na priv, ale domyślam się , że nie chcecie
Jaki jest sens dyskusji na prv z kimś dla kogo każdy kto nie jest skrajnym prawicowcem staje się z automatu skrajnym lewakiem?