Akcja reakcja
Akcja reakcja
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Też robiłem takie błędy, ale mając 12 lat
Ogladajac sadzilem ze ja poparzy, bo czesto w reakcjach chemicznych wydzielane jest cieplo, ale wybuch mnie zaskoczyl
Niech ktos wrzuci golego cyca czy kuciape by ratowac ten temat!
Przecież masz tępą cipę.
Niech ktos wrzuci golego cyca czy kuciape by ratowac ten temat!
Brzuszek masz w gratisie.
Chyba wrzuciła sód (albo potas) do roztworu fenoloftaleiny. Z tym, że za duży kawałek na raz
Też robiłem takie błędy, ale mając 12 lat
Zawsze mnie zastanawiało czemu "nauczyciele" chemii popełniają takie błędy u mnie w szkole koleś strzelił próbówką w oczy pierwszej ławce, nawet jak na oko nie umieją ocenić dawki to użyli by wagi i obliczyli czy można tyle zmieszać na raz 30 lat żyje i jeszcze nic mi w ręce nie wybuchło a nie takie rzeczy sie nie mieszało No ale takich to nauczycieli mamy...
Zawsze mnie zastanawiało czemu "nauczyciele" chemii popełniają takie błędy u mnie w szkole koleś strzelił próbówką w oczy pierwszej ławce, nawet jak na oko nie umieją ocenić dawki to użyli by wagi i obliczyli czy można tyle zmieszać na raz 30 lat żyje i jeszcze nic mi w ręce nie wybuchło a nie takie rzeczy sie nie mieszało No ale takich to nauczycieli mamy...
U ciebie to wszystko zawiodło w szkole. Nie tylko chemia.
Bo często są to nauczyciele, którym nie wystarcza Państwowy Program Nauczania i szkolenie przez 2h z tego Jak Spala Się Zapałka. Część substancji jest też zwyczajnie niestabilna, a i szkło laboratoryjne czasami okazuje się wadliwe.
No i to jest lit albo potas, sód daje żółty kolor. Na moje oko lit (potas jest bardziej fioletowy niż różowy), ale to każdy sobie może sprawdzić otwierając odpowiednią baterię. Tylko dajcie te folię w środku na kilka części, bo może ujebać łapy, a szrapnel ze szkła też nie jest jakiś super
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów