18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
LadyBergamoth 2011-10-16, 14:37 5
Wyprowadzenie desek z parlamentu to wstęp do wyprowadzenia Watykanu z naszych kieszeni.

Moje hobby
Zgłoś
Phallucifer 2011-10-16, 14:57
konkluzja jest prosta , rzad Rp od 1939 roku jest warta smiechu a nie merytorycznej dyskusji. macie rajc ,ale oni maja nas wszyscy w dupie

Chciałbym rozeznać się w sobie, póki nie będzie za późno.
Zgłoś
anifaz 2011-10-16, 16:40 1
angel napisał/a:

Gówno im zrobisz i dobrze o tym wiesz.

historia o Izie
Zgłoś
dwakilo 2011-10-16, 22:14
@harrownik ja głosowałem na Palikota. Przyjeżdżaj do mnie obrońco sukienkowców.

"Ziemia jest zimna, ziemia jest słodka. Więc kop w niej dół, żydku kop." - Jonathan Littel "Łaskawe"
Zgłoś
Elrendir 2011-10-25, 22:09
@sadystaxx i cała reszta antypalikotowców

Jestem "palikotowcem", skoro tak zaczęto nazywać ludzi, którzy ośmielili się zagłosować na co innego niż Pis/Po/Sld/Psl. Mam do powiedzenia tylko jedną rzecz a propos pieniędzy. Palikotowa partia była jedną z najoszczędniejszych w kampanii wyborczej - to raz. W przeliczeniu na głosy, jeden głos na RPP kosztował niecałą złotówkę, natomiast w SLD np., ok. kilkanaście zł - to dwa. A trzy powiedziała już za mnie Lady Bergamoth parę postów wyżej.
Zgłoś
~tip.top 2012-02-03, 12:56 1
Przychodzi Palikot do rentgena i mówi: proszę o zdjęcie krzyża

Tonący w morzu absurdu…
… sarkazmu się chwyta.
Zgłoś
H................g 2012-04-24, 17:18
Wybaczcie, że zakładam kolejny temat polityczny, ale nie mogłem się powstrzymać patrząc na tego dwulicowego chuja.

Zgłoś
sdt234 2012-04-24, 17:22
Wytłumacz mi proszę gdzie tu dwulicowość? Szanował krzyż jako symbol narodowy, ale teraz kojarzy mu się z PISem i dlatego z nim walczy. Dla mnie ma to sens.
Zgłoś
H................g 2012-04-24, 17:24
Ta ma tak samo sens jak jego pogląd na temat marihuany i innych rzeczy. Kiedyś mówił tak teraz pierdoli tak by się przypodobać ludziom, których IQ nie przekracza 0.
Zgłoś
EdmundKemper 2012-04-24, 17:26
@sdt234 Ale akurat w tej walce chodzi o to, że teraz Palikot żądał wręcz usunięcia krzyża z Sejmu i innych instytucji, a kilka lat wstecz mówił o nim jako o symbole narodowym. Cóż, widać że chce przypodobać się młodym i mu to niestety wychodzi. Chociaż z drugiej strony może się opamięta troche i narobi szumu w Sejmie
Zgłoś
sdt234 2012-04-24, 17:53
@Hacerking To, że politycy zmieniają poglądy ze względu na siłę i kierunek wiatru wiadomo nie od dzisiaj. Nie jest ważne w co wierzysz, ważne, żeby dorwać się do koryta. Tak było, jest i pewnie jeszcze długo będzie. Dawno pozbyłem się złudzeń, że w naszym kochanym kraju zacznie rządzić partia prawdziwie liberalna, która odpierdoli się od mojego życia i nie będzie chciała za mnie decydować. Liberalizm kończy się wraz ze zdobyciem władzy. Pewnie tak samo jest czy będzie z Palikotem. W swoim komentarzu odniosłem się tylko i wyłącznie do zaprezentowanego materiału filmowego, który według mnie nie stanowi dowodu na dwulicowość bohatera.

@AmorPatriaeNostraLex To może przykład. Za wikipedią: Nazwa swastika pochodzi z sanskrytu i oznacza "przynoszący szczęście". Czy uważasz, że ludzie, którzy przed Hitlerem nosili ją na szyi a po Hitlerze na nią pluli, też są dwulicowi? To może przejaskrawiony przykład, ale dokładnie to samo widzimy na filmie. Najpierw szanuję krzyż a później chcę żeby zniknął bo kojarzy mi się z partią, której nie znoszę. Tyle widać w materiale. Nie twierdzę, że ten jegomość w rzeczywistości nie jest dwulicowym skurwysynem i szczerze mówiąc mam to w dupie, twierdzę, że nie wynika to w żaden sposób z filmu.
Zgłoś
EdmundKemper 2012-04-24, 23:39
@sdt234 A czy krzyż zmienił się pod względem symbolu ? Nie, przedstawia to samo. Jeśli znaczenie swastyki jako samego znaku byłoby tak samo rozumiane przed jak i po Hitlerze to uważałbym Twój przykład za dwulicowość.
Zgłoś
sdt234 2012-04-25, 17:47
Ależ oczywiście, że się zmienił. Może nie tak drastycznie jak swastyka, ale zmienił się w narzędzie polityczne. Zarówno PIS jak i Palikot wykorzystują go do mieszania ludziom w głowach. Kilka lat temu nie było tupolewa, nie było medialnej walki o krzyż, nie było pokazówki pod publikę jak to wywalimy symbole religijne z życia publicznego. Przynajmniej część ludzi reaguje na kolejne doniesienia odnośnie tego symbolu w taki sposób "Ja pierdolę, znowu krzyż, już mi się rzygać chce".
Zgłoś
EdmundKemper 2012-04-25, 20:06
No tak, ale krzyż dalej jest symbolem religijnym. Przecież nie jest logiem PiS-u, ani żadnej innej partii czy nie przedstawia danej osoby. A to, że ludzie kojarzą źle krzyż to już ich własna, prywatna sprawa, ale jego znaczenie się nie zmieniło.
Zgłoś
sdt234 2012-04-26, 15:13
@AmorPatriaeNostraLex Chyba mamy różne definicje słowa zmiana. Dla mnie jeżeli coś miał jedno znaczenie, a teraz ma dwa, to nastąpiła zmiana. Krzyż był symbolem religijnym a teraz jest symbolem religijnym i symbolem PISu. Oczywiście nieoficjalnym, ale takie budzi skojarzenia u części Polaków. Dlatego uważam, że trudno nazwać dwulicowym człowieka, który mówił w 2006 roku, że szanuje krzyż, a teraz mówi, że już nie szanuje, bo PIS sobie zrobił z niego nieformalny symbol.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów