Cała prawda o uchodźcach
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
4 minuty temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 2:11
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Patrze na te wypowiedzi tych biednych "uchodźców" i strasznie mi wstyd.
Wstyd mi za siebie, wstyd mi dlatego że zdaje sobie za każdym razem kiedy oglądam taki film
że te kozojebce mówią lepiej po angielsku niż ja a szkołę skończyłem jakieś 10 lat temu.
No takiej motywacji to ja już dawno nie miałem.
Na marginesie won brudasy do siebie.
Wstyd mi za siebie, wstyd mi dlatego że zdaje sobie za każdym razem kiedy oglądam taki film
że te kozojebce mówią lepiej po angielsku niż ja a szkołę skończyłem jakieś 10 lat temu.
No takiej motywacji to ja już dawno nie miałem.
Na marginesie won brudasy do siebie.
taaaaaa angielski w polskich szkolach :
- ja mialem angielski w szkole i co roku mielismy nowego nauczyciela/nauczycielke bo roznych powodow stwierdzali, ze szkola jest do dupy i albo rezygnowali albo byli wyrzucani czy cos - nie wnikam.
Fakt jest takie, ze co roku przychodzil ktos nowy ze swoją "wizją" i zaczynal naukę od : "hello maj name is..."
o super hiper "komfortejbel" i "wedżetejbel" nie wspomnę...
ps. jesli ktoś myśli, ze jego angielski jest slaby - ogladajac tych "uchodźców" to niech przyjedzie do UK - 3 miechy pracy BEZ polaków i będzie smigal 2x niz "eksperci" na filmiku.
- ja mialem angielski w szkole i co roku mielismy nowego nauczyciela/nauczycielke bo roznych powodow stwierdzali, ze szkola jest do dupy i albo rezygnowali albo byli wyrzucani czy cos - nie wnikam.
Fakt jest takie, ze co roku przychodzil ktos nowy ze swoją "wizją" i zaczynal naukę od : "hello maj name is..."
o super hiper "komfortejbel" i "wedżetejbel" nie wspomnę...
ps. jesli ktoś myśli, ze jego angielski jest slaby - ogladajac tych "uchodźców" to niech przyjedzie do UK - 3 miechy pracy BEZ polaków i będzie smigal 2x niz "eksperci" na filmiku.
Daaaaawaj kamienia!!!!!!
Myślałem, że tylko ja jestem lingwistycznym kaleką. Angielski od 2 klasy szkoły podstawowej, a ostatnio jak na orlenie jakaś niemka (o dziwo mega atrakcyjna, pewnie imigrantka) zapytała się mnie "Du you speak inglish", to ja odparłem "Yes, a little bitte", po czym wskazała tablicę z napisem "limit 30 litrów", musiałem na migi tłumaczyć, że chodzi o kanister. Oczywiście wszyscy moi znajomi płynnie nawijają po obcemu, za granicą bez problemu funkcjonują i nawiązują nowe kontakty. Obciach...
Właśnie zawsze się zastanawiałem jak to jest, że po minimum 10 latach nauki języka, po kilka godzin tygodniowo ogromna większość ludzi nie potrafi nic w tym języku powiedzieć. O starszych pokoleniach nie wspomnę. W innych krajach np. właśnie w Szwecji na byle zadupiu w sklepie babka na kasie nawija po angielsku, a u nas jakby się ktoś zapytał "how much?" to by patrzyła jak na debila albo chałwę przyniosła.
z tym angielskim to masz racje oni są po prostu od nas lepsi dlatego ich tu nie chcemy a rząd ich chce
co nie zmienia faktu że są dla nas zagrożeniem, mam rodzinę w szwecji 100 razy mnie zapraszali ale ja jestem jaki jestem tu jest mój kraj ojczyzna i tu che pracowac budowac przyszłość,gdyby wszyscy robili jak ta rodzina w polsce już nie było by ludzi - ostatni gasi światło jak mawiali.
co nie zmienia faktu że są dla nas zagrożeniem, mam rodzinę w szwecji 100 razy mnie zapraszali ale ja jestem jaki jestem tu jest mój kraj ojczyzna i tu che pracowac budowac przyszłość,gdyby wszyscy robili jak ta rodzina w polsce już nie było by ludzi - ostatni gasi światło jak mawiali.
@DiCarpio Mogłeś skończyć opowiadać po "a little bitte". Już po tym widać że kiepsko u ciebie z angielskim.
@binladden
bo w Polsce nauczyciel przychodzi odpieprzyć pańszczyźniane, obecnie spotkać nauczyciela z Pasji a nie nauczyciela zarobkowego to jest cud.
bo w Polsce nauczyciel przychodzi odpieprzyć pańszczyźniane, obecnie spotkać nauczyciela z Pasji a nie nauczyciela zarobkowego to jest cud.
Przeciętny nauczyciel w Polsce ma płacone jakieś ochłapy z państwowej posady, 2 albo i 3 razy tyle w prywatnej szkole a za prywatne korki bierze nawet po 50 zł/godzina. Czy będzie mu się opłacało, za te ochłapy z pańskiego stołu, wypuszczać po 3 latach nauki geniuszy mówiących płynnie z akcentem RP??? Wtedy nikt nie będzie chciał iść do prywatnej szkoły (gdzie głównym "wabikiem" jest właśnie większa ilość godzin języka i specjaliści nauczyciele z osiągnięciami uczący metodą fast learningu) = straci kasę z tego źródła zarobku, a dodatko nikt z tych geniuszy nie pójdzie na korki = kolejna strata. Czy myślicie, że nauczyciel na państwowej posadzie dostanie choćby kilka procent więcej pensji dlatego, że uczy dobrze? Nie, więc nie ma W OGÓLE motywacji żeby robić coś innego poza wałkowaniem przez trzy lata jednej książki
Jak sie nie podoba to : sadistic.pl/pazura-vs-syryjczyk-vt379863.htm
up 2
to niech wypierdala do afryki dupy dawać !! nie chce jej sie uczyć to po chuj ten zawód wybrała ! do afryki z takimi
to niech wypierdala do afryki dupy dawać !! nie chce jej sie uczyć to po chuj ten zawód wybrała ! do afryki z takimi
chciałem was pocieszyć, żebyscie nie wpadali w kompleksy, angielskiego mozna sie uczyc w szkole i 10 lat, ale bez skutku. najszybsza i najlepsza metoda jest tak jak imgranci, spedzenie czasu w miedzynarodowym srodowisku gdzie mozna sie dogadac tylko po angielsku. oni juz kilka miesiecy poza domem, wiec juz zdazyli sie oswoic z jezykiem. zapewniam ze gdyby angielski byl jedynym jezykiem, w ktorym mozecie sie porozumiewac szybko by wam sie przypomnialo to czego nauczyliscie sie w szkole i zniknela by blokada przed mówieniem. a gdyby do tego doszedl czynnik stresu. wiem bo tak mialem.
Języka można się uczyć i nawet 20 lat, ale jak nie będzie się miało z nim kontaktu minimum 2-3 dni w tygodniu. To się będzie mówić jak by się nie umiało.
Dlatego nie ma co marnować czasu na lekcje 2 razy w tygodniu, tak jak to jest w wielu szkołach. A zamiast tego po prostu uczyć się w domu i rozmawiać z obcokrajowcami przez internet, lub osobiście. Więcej i szybciej się nauczycie w ten sposób.
Ale jak się gra z polskim dubbingiem, napisami i ogląda filmy z lektorem. To się później nie ma co dziwić, że szczytem umiejętności jest stworzenie zdania " I need help" albo "Poland into space".
Co prawda to jak szybko się nauczycie danego języka zależy tylko od was.
Dlatego nie ma co marnować czasu na lekcje 2 razy w tygodniu, tak jak to jest w wielu szkołach. A zamiast tego po prostu uczyć się w domu i rozmawiać z obcokrajowcami przez internet, lub osobiście. Więcej i szybciej się nauczycie w ten sposób.
Ale jak się gra z polskim dubbingiem, napisami i ogląda filmy z lektorem. To się później nie ma co dziwić, że szczytem umiejętności jest stworzenie zdania " I need help" albo "Poland into space".
Co prawda to jak szybko się nauczycie danego języka zależy tylko od was.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów