Według źródła pożar wybuchł w stolicy Meksyku.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 16:38
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
co ja też się nie znam ale szedł do okna po prawej a po lewej miał piękny gzymz po którym można się wspiąć na dach ale co ja tam wiem
rosky napisał/a:
co ja też się nie znam ale szedł do okna po prawej a po lewej miał piękny gzymz po którym można się wspiąć na dach ale co ja tam wiem
przecież on chciał to okno po prawej zamknąć.
a tak poważnie, to za dużo assassin's creeda. całe życie podciągam się na drążku, na koniuszkach palców, szmery bajery, ale wolałbym zawisnąć na tym parapecie i spierdolić się na ziemie, niż łapać się takiego gzymsu. chyba, że byłoby tam coś naprawdę stabilnego i chwytnego, a nic takiego tam nie widać. gleba murowana.
szkoda typa, widać, że zasmucony całą sytuacją
Lokalizacja to "República de Cuba 56, 06010 Ciudad de México, Mexico". Pomysł skakania na drzewo jest średni, bo raz, że są dość rachityczne (zdjęcia ze stycznia 2023), a dwa, że od ściany jest do nich ok. 4 metry (tj. 8 płytek chodnikowych, które mają przeważnie rozmiar 50x50cm). Wystarczy odmierzyć sobie w mieszkaniu 4 metry i spróbować je przeskoczyć z miejsca i stojąc tyłem. Powodzenia
Lepszym pomysłem było pójście w lewo, ale nie na dach, bo żar i gorący, dławiący dym też raczej tam idą, tylko łapać się tej kolumny ozdobnej i przewieszki nad nią, i powoli zejść na balkonik nieco niżej. No ale to się tak łatwo mówi. Być może by nie sięgnął do nich pewnym chwytem. Niejaki Banot dałby pewnie radę
Gdyby miał wwiercony w elewacji jakiś uchwyt pomiędzy oknami pewnie łatwiej byłoby mu przejść na drugi parapet.
Generalnie mieszkając na wyższych piętrach warto wybrać się do marketu budowlanego i kupić jakąś linę plus ewentualnie jakieś dodatki wspomagające bezpieczne zejście, i dodatkowo za wczasu przymocować ją w okolicach okna (dobry do tego jest np. kaloryfer). Taka inwestycja nie jest duża, a może uratować kiedyś życie
Odnośnie pożarów budynków to niezły "sajgon" był kilka dni wcześniej w Wietnamie...
cbsnews.com/news/vietnam-fire-hanoi-death-toll-apartment-building/
Lepszym pomysłem było pójście w lewo, ale nie na dach, bo żar i gorący, dławiący dym też raczej tam idą, tylko łapać się tej kolumny ozdobnej i przewieszki nad nią, i powoli zejść na balkonik nieco niżej. No ale to się tak łatwo mówi. Być może by nie sięgnął do nich pewnym chwytem. Niejaki Banot dałby pewnie radę
Gdyby miał wwiercony w elewacji jakiś uchwyt pomiędzy oknami pewnie łatwiej byłoby mu przejść na drugi parapet.
Generalnie mieszkając na wyższych piętrach warto wybrać się do marketu budowlanego i kupić jakąś linę plus ewentualnie jakieś dodatki wspomagające bezpieczne zejście, i dodatkowo za wczasu przymocować ją w okolicach okna (dobry do tego jest np. kaloryfer). Taka inwestycja nie jest duża, a może uratować kiedyś życie
Odnośnie pożarów budynków to niezły "sajgon" był kilka dni wcześniej w Wietnamie...
cbsnews.com/news/vietnam-fire-hanoi-death-toll-apartment-building/
Widzieliście go kurwa tego pojeba wyżej??
Przyszedł na sadola i on kurwa, wielki pancio, uzywa słów powszechnie uznawane za nieznane jak: rachitycznie.
To teraz do sadola ze słownikiem trzeba siadać.
Przyszedł na sadola i on kurwa, wielki pancio, uzywa słów powszechnie uznawane za nieznane jak: rachitycznie.
To teraz do sadola ze słownikiem trzeba siadać.
Teraz wszscy mają się dostosować, bo patoprzygłup ma problemy z czytaniem "trudnych" wyrazów. "Niech się bambus języka uczy."
PS Najwyraźniej moje zdanie cię nie jebie. Wracaj patoosiołku do nory z której wypełzłeś
Wracając jeszcze na chwilę do tematu. Okazuje, się, że ludzkość (a przynajmniej ta jej część, która posiada słowniki i umie z nich korzystać ) wymyśliła całkiem ciekawe rozwiązanie na okoliczność ewakuacji z budynku w przypadku pożaru.
youtube.com/watch?v=HWuYUPfYHao
Dostępne długości linki stalowej to: 25, 50 i 80 metrów. Niestety nie jest to tania "zabawka".
skysaver.com/product/single-self-rescue-kit/
Przylazł na forum wielki patoprawilniak, używa słów powszechnie uznawanych za znane jak: kurwa.
Teraz wszscy mają się dostosować, bo patoprzygłup ma problemy z czytaniem "trudnych" wyrazów. "Niech się bambus języka uczy."
PS Najwyraźniej moje zdanie cię nie jebie. Wracaj patoosiołku do nory z której wypełzłeś
Wracając jeszcze na chwilę do tematu. Okazuje, się, że ludzkość (a przynajmniej ta jej część, która posiada słowniki i umie z nich korzystać ) wymyśliła całkiem ciekawe rozwiązanie na okoliczność ewakuacji z budynku w przypadku pożaru.
youtube.com/watch?v=HWuYUPfYHao
Dostępne długości linki stalowej to: 25, 50 i 80 metrów. Niestety nie jest to tania "zabawka".
skysaver.com/product/single-self-rescue-kit/
Nie mógł po prostu poczekać na tym patapecie na którym stał aż przyjedzie straż i go zdejma z drabiny?
pazuzu napisał/a:
Nie mógł po prostu poczekać na tym patapecie na którym stał aż przyjedzie straż i go zdejma z drabiny?
Może nie chciał się do tego czasu "uwędzić/udusić", widać jak w 4-tej sekundzie unosi głowę i z trudem łapie oddech.
On tak zawsze wchodzi i wychodzi oknem ze stolicy Meksyku?
Naoglądał się jabaniec a mówili idź na Barbie, wygląda na awarie spustu od pajęczej sieci.
Naoglądał się jabaniec a mówili idź na Barbie, wygląda na awarie spustu od pajęczej sieci.
Na ferraty się nie nadaje leszcz
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów