📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
15 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ta, ostatnio jak wracałem z Kołobrzegu do Warszawy to planowany przyjazd miałem na 17:25...o tej właśnie godzinie miałem dłuższą przerwę na stacji Poznań Główny >.<
@up: bylo jechac przez 3miasto, mniejsze opoznienia ostatnio.
Nie moge sie doczekac gdy PolskiBus razem z Blabla wypierdola PKP z rynku.
PKS przy okazji tez.. a InPost Poczte Polska, jeszcze zeby panstwowa sluzbe zdrowia ktos zaoral, to juz cud miod i orzeszki.
Nie moge sie doczekac gdy PolskiBus razem z Blabla wypierdola PKP z rynku.
PKS przy okazji tez.. a InPost Poczte Polska, jeszcze zeby panstwowa sluzbe zdrowia ktos zaoral, to juz cud miod i orzeszki.
Strasznie pierdolicie kuce. Jeszcze niech zlikwidują zasiłki, mieszkania socjalne, dotacje do czynszu, obowiązek nauczania oraz państwowe szkoły. Raj oszołomów.
Jeżdżę co jakiś czas TLK z Olsztyna do Szczecina ze stacji Oliwa do Słupska i z powrotem. wyjazd ze Słupska planowany 9:03, w Oliwie o 10:55, różnica to maks. 3min wg mojego zegarka, także spoko
GhostRider32 napisał/a:
Jeżdżę co jakiś czas TLK z Olsztyna do Szczecina ze stacji Oliwa do Słupska i z powrotem. wyjazd ze Słupska planowany 9:03, w Oliwie o 10:55, różnica to maks. 3min wg mojego zegarka, także spoko
A ja codziennie (jako słoik) do "stolycy" (ok. 60 km) i różnica jest tak 15-60 min..., więc chuj im w pyski...
ulifont napisał/a:
Strasznie pierdolicie kuce. Jeszcze niech zlikwidują zasiłki, mieszkania socjalne, dotacje do czynszu, obowiązek nauczania oraz państwowe szkoły. Raj oszołomów.
niedługo w ramach walki z długiem samo się zlikwiduje i wtedy już będziesz kogo gnoił ?
Prawda jest taka że 2/3 krytykujących stan polskich kolei nie ma pojęcia jak to wygląda w praktyce.
Miła atmosfera, kawa, herbata, ciasteczko w cenie biletu - ba, nawet zdarza się że przychodzą by zebrać ew śmieci.
Moje w prawdzie niecodzienne ale częste podróże kończą się przeważnie w taki sposób że pociąg przyjeżdża przed czasem lub "spóźniony" o góra 3, 4 minuty.
Zalecam przejechać się gdzieś i sprawdzić na własnej skórze, ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk.
Miła atmosfera, kawa, herbata, ciasteczko w cenie biletu - ba, nawet zdarza się że przychodzą by zebrać ew śmieci.
Moje w prawdzie niecodzienne ale częste podróże kończą się przeważnie w taki sposób że pociąg przyjeżdża przed czasem lub "spóźniony" o góra 3, 4 minuty.
Zalecam przejechać się gdzieś i sprawdzić na własnej skórze, ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk.
mkcz napisał/a:
ot chociażby za 30 zł nad Bałtyk
Polecam się przejechać linią Łódź-Warszawa, w jakikolwiek dzień roboczy, w godzinach szczytu... Rano albo ok. 15-16...
ASAKKU napisał/a:
Polecam się przejechać linią Łódź-Warszawa, w jakikolwiek dzień roboczy, w godzinach szczytu... Rano albo ok. 15-16...
Łódź-Warszawa nie świadczy o stanie kolei w całej Polsce. Polska nie kręci się tylko wokół stolicy.
hgh napisał/a:
PKS przy okazji tez..
Akurat PKS-y są jeszcze OK- jeżdżą wg rozkładów, względnie punktualnie i jako tako są zadbane (doświadczenia osobiste) i w należytym stanie technicznym. Za to prywaciarskie kurwy kupują pierwszy lepszy szrot, jeżdżą 5 minut przed PKS-em za połowę stawki, a potem PKS rezygnuje z trasy... potem i prywaciarz ma za małe obroty i okazuje się że wychodził na 0 więc rezygnuje z jazdy i tym samym nie ma czym jeździć... Nie twierdzę że wszyscy prywaciarze to takie kurwy, ale takie są...
A co do PKP to tak jak powyżej napisano- proponuję się przejechać osobiście. Kiedyś jechałem z Lublina do Świnoujścia, opóźnienie na końcu jedynie 10 minut.
PKP to syf i mam wrażenie, że punktualne połączenia to wyjątki. Niektóre IC i może EC się na to łapią jak jeżdżą nimi posłowie. Podmiejskie linie to dalej w większości przypadków standard lat 80-tych XX wieku. Okna których nie można było zamknąć zimą nie dają otworzyć się latem, wszystko śmierdzi łącznie z pasażerami. Tłok w godzinach szczytu. Trochę lepsza (kulturalniejsza) obsługa, ale jak się trafią firmy zewnętrzne to dalej buraki jakich mało. Kiedyś jeździłem dużo na różnych liniach, teraz mniej (samochód), ale dobrze nie jest. 5-10 minut spóźnienia na 100 km to norma. Niby nie dużo, ale jak się ma skomunikowany PKS to już nie jest wesoło, bo on nie może czekać.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów