📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:40
🔥
Przyjaciele
- teraz popularne
"złodziei i cyganów" - masło maślane.
Jezdzilem metrem z miljon razy w Warszawie i Londynie ale nigdy nie widzialem drzew z okien. Robilem cos zle?
Niektóre linie metra (nie mylić z kolejkami miejskimi/podmiejskimi) w niektórych częściach trasy są odkryte a nawet mają stacje na powierzchni.
@up dokladnie :] no ale Smalec jak widac miljon razy jezdzil i nigdy nie widzial .........
ale fakt faktem pomylilem sie to jest pociag
ps. odkryta linia jest np czerwona i granatowa w londynie reszyt nie pamietam
ale fakt faktem pomylilem sie to jest pociag
ps. odkryta linia jest np czerwona i granatowa w londynie reszyt nie pamietam
Autorze, po pierwsze "złodziej" i "cygan" to jest jedno i to samo, a po drugie, mam nadzieję, że dając tytuł temu oto tematowi, miałeś na myśli "złodziei".
Komunikat powinien brzmieć "uwaga na cyganów i innych złodziei".
Dafid napisał/a:
"złodziei i cyganów" - masło maślane.
Niekoniecznie.
Bo kazdy cygan to zlodziej, ale nie kazdy zlodziej to cygan.
toastt napisał/a:
Autorze, po pierwsze "złodziej" i "cygan" to jest jedno i to samo, a po drugie, mam nadzieję, że dając tytuł temu oto tematowi, miałeś na myśli "złodziei".
fakt literowka
"uwaga na złodzeji i cyganów"
I na analfabetów.
Nie pierdol o literówce, bo literówka to by była gdybyś przez przypadek nie wstukał litery lub wpisał inną.
I na analfabetów.
Nie pierdol o literówce, bo literówka to by była gdybyś przez przypadek nie wstukał litery lub wpisał inną.
zlodziej-thief,stealer pickpoting gypsies-cyganie kieszonkowcy,tak w gwoli ścisłości.
To smutne, za niedługo tak będą mówić o Polakach jeżeli już nie mówią :/ Znam sporo ludzi którzy wyjechali za robotą (nie chciało się uczuć, budowa to za ciężka praca, staże za małe i milion innych wymówek jak tutaj nie da się pracować) w cale nie bronie systemu w którym żyje bo nawet dziecko wie że jest chujowy. Chcę tylko zwrócić uwagę na różnice między ludźmi wykształconymi a czystym plebsem który tak jak cyganie okupują niczym szarańcza Europę. Tamtejsze społeczeństwo komentuje bardzo negatywnie nasz pobyt np w Holandii czy Anglii.
Drugą rzeczą na którą bym zwrócił uwagę to honor nie dał bym się pomiatać np muslimowi w Anglii no kurwa nigdy. Jak już wyjeżdżać to rządzić!
Nie wiem skąd się to bierze ale Polacy "zaczynają czarnieć" mówię tutaj o porównaniu to taniej siły roboczej, murzynów z Afryki i niewolnictwie.
I kurwa ta duma gdy już wróci do kraju z pełnym portfelem, głowa podniesiona jak by prezesem był ale za granicą traktowany jak upośledzony do mycia garów lub sprzątania :/ na każde zawołanie gotów opierdolić pałę przełożonemu :/
Tyle.
Drugą rzeczą na którą bym zwrócił uwagę to honor nie dał bym się pomiatać np muslimowi w Anglii no kurwa nigdy. Jak już wyjeżdżać to rządzić!
Nie wiem skąd się to bierze ale Polacy "zaczynają czarnieć" mówię tutaj o porównaniu to taniej siły roboczej, murzynów z Afryki i niewolnictwie.
I kurwa ta duma gdy już wróci do kraju z pełnym portfelem, głowa podniesiona jak by prezesem był ale za granicą traktowany jak upośledzony do mycia garów lub sprzątania :/ na każde zawołanie gotów opierdolić pałę przełożonemu :/
Tyle.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów