pietras_ja napisał/a:
Debiut superbroni na jakimś lasku czy wysepce? Może jeszcze bez ofiar, co? To miało tak wyglądać, żeby ZSRR zadrżał przed mocą zdolną zniszczyć całe miasta i armie.
Czyli stroszenie piórek przed ZSRR stanowi usprawiedliwienie dla wymordowania kilkuset tysięcy cywili...
pietras_ja napisał/a:
Zbrodnią przeciw ludzkości było postępowanie twoich ukochanych żółtków na jeńcach wojennych. To co oni wyprawiali deklasuje Niemcy i ZSRR razem wziętych.
Kobiety i kilkuletnie dzieci też mordowały jeńców wojennych?
pietras_ja napisał/a:
Należało się im, jak to powiedział jeden z załogi Enoli Gay.
Gość który to powiedział był idiotą, amerykańskim niedouczonym nacjonalistą, który nie rozróżniał cywili od żołnierzy, a wojny od ludobójstwa.
Wytłumacz mi czym zawinili ci ludzie. Im też się należało?
pietras_ja napisał/a:
A broń atomowa to najskuteczniejsze do tej pory pory narzędzie antywojenne, które powinien automatycznie dostać każdy, kto się znajdzie na liście "do zdemokratyzowania" przez USA.
Z tym jednym się zgodzę, chociaż też nie do końca. Program atomowy Korei Północnej jest ogromnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa Azji (możliwość użycia broni masowego rażenia na krajach sąsiedzkich) oraz całego świata (chęć odsprzedaży technologii organizacjom terrorystycznym).