Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Trybunału Konstytucyjnego - o sędziach, o drukowaniu wyroków itd.
Trybunału Sprawiedliwości w Europie - o praworządności.
Tylko się nie zesrej, bo i tak się spodziewam jak na "te wyroki" lemigi PiSu zareagują.
Toś teraz dojebał... No i jak was tu brać na poważnie...?
Toś teraz dojebał... No i jak was tu brać na poważnie...?
Toś teraz dojebał... No i jak ciebie tu brać na poważnie...?
A swoją drogą... czemu piszesz do mnie "was"? Tak ci zostało po komuszych czasach i poczułeś że pasuje do obecnej sytuacji?
Pora zrozumieć, że nawet jeżeli prawo jest złe... to to nadal jest prawo którego trzeba przestrzegać.
Leminigi (czy z PO, czy z PiSu) nadal tego nie rozumieją (jak widać nawet się nie starają)... i uważają, że jeżeli "dla kraju coś rzekomo się robi" to PiS może łamać prawo, i nie może tego oceniać opozycja czy UE.
A niestety... wyroki TK były prawomocne, w końcu nawet opublikowane... ale PiS ich nie respektuje.
PiS zachwalał wynegocjowany przez ŚP Kaczyńskiego traktat lizboński, który odebrał nam suwerenność... więc wyroki "z UE" są prawnie wiążące i należy je respektować... albo wymówić członkostwo w UE.
Dura lex, sed lex...
Przykład z ręką do dupy jest, ale zaczyna coś ci tam świtać
przykład z reką jest akurat doskonały bo rewelacyjnie obrazuje ile takie z dupy wziete powiedzonka wymyslone na potrzeby intelektualnej biedoty - jak to ze 'zmiana jest zawsze na lepsze' - są w rzeczywistosci warte
Dla przykładu dodam, że parę lat temu pomyśłałem, że zacznę używać lewej ręki tak jak prawej. Teraz jestem oburęczny - niby niewielka rzecz, ale znacznie ułatwia codzienne życie. Ot, taka mała zmiana. I jak zdarzy sie jakiś wypadek i sobie utnę rękę, to nie będzie tak trudno życ na początku.
no własnie - pomyslałeś - gdybys nie pomyslał to zamiast trenować lewą ręką byś ją sobie urżnął - bo czemu nie - tez by była zmiana - ale ty nie byłes durny i pomyslałes wiec zamiast kikuta masz sprawniejszą grabe - tyle ze tu trzeba było nie 'jakiejkolwiek' tylko 'sensownej' zmiany - a wymiana na pisowską klikę srającą na prawo bardziej niż ktokolwiek przed nimi sensownym trudno nazwać co powinno być oczywiste dla kazdego myslącego człowieka
Efekty, korzyści, starty... to wszystko są rzeczy zależne od aktualnie zajmowanego miejsca lub stanowiska.
to oczywiste - przecież coś takiego jak obiektywna ocena faktu nie istnieje a nauka oparta na tym obiektywizmie to blaga taka sama jak autorytety... wszyscy wiemy że 2+2 to wcale nie musi być 4, zmiany zawsze są na lepsze a 27 to mniej niż 1 - nikt nam nie wmówi ze nie mamy racji i chuj nam pan zrobisz...
no własnie - pomyslałeś - gdybys nie pomyslał to zamiast trenować lewą ręką byś ją sobie urżnął - bo czemu nie - tez by była zmiana - ale ty nie byłes durny i pomyslałes wiec zamiast kikuta masz sprawniejszą grabe - tyle ze tu trzeba było nie 'jakiejkolwiek' tylko 'sensownej' zmiany - .....
Nie wiem, co spowodowało, że pomyślałeś, że jestem w jakimkolwiek stopniu zainteresowany twoim zdaniem albo dyskusją z tobą...
Nie wiem, co spowodowało, że pomyślałeś, że jestem w jakimkolwiek stopniu zainteresowany twoim zdaniem albo dyskusją z tobą...
Nie wiem co spowodowało, że sobie pomyślałeś, że udzielanie się publicznie na publicznym forum, to Twoja prywatna piaskownica.
Tak więc propozycja zmiany, która wszystkim wyjdzie na pewno na dobre... nie ucinaj ręki, najpierw zacznij myśleć.
jednostronne wytykanie prostackich błedów logicznych nie jest dyskusją - do dyskusji niezbędny jest partner na zbliżonym poziomie intelektualnym...
Trybunału Konstytucyjnego - o sędziach, o drukowaniu wyroków itd.
Trybunału Sprawiedliwości w Europie - o praworządności.
Tylko się nie zesrej, bo i tak się spodziewam jak na "te wyroki" lemigi PiSu zareagują.
Trybunał Sprawiedliwości Europejskiej nie jest polskim organem sadowniczym i z tego co sie orientuje sprawa cały czas jest w toku.
TK wydał wyrok głosami nielegalnie wybranych sedziów, 3 na górkę i 5 do których były watpliwości.
Wiec rozumiem ze wyroki TK gdzie byli nielegalnie wybrani sedziowie sa ważne a te wydane przez Pis-owski TK już nie. Gdzie widac wyraźnie ze to takie samo dziadostwo!
Co do instytucji unijnych to liczy sie to kto jest u władzy. We Włoszech robi sie podobnie jak z Polska, na razie grożą im paluszkiem ale podchody juz sie zaczynaja. Sędziowie lataja do mediów, do Unii Europejskiej i robia dym. Taki sam scenariusz. No ale to nie jest dziwne bo polityka uprawia sie na skale europejska i koledzy w UE pomoga swoim włoskim kolegom wykorzystujac unijne instytucje.
TK wydał wyrok głosami nielegalnie wybranych sedziów, 3 na górkę i 5 do których były watpliwości.
Jakieś potwierdzenie tego co napisałeś?
Trybunał Sprawiedliwości Europejskiej nie jest polskim organem sadowniczym
Od kiedy Lech Kaczyński wynegocjował i podpisał traktat lizboński (oddał suwerenność naszego kraju), prawo UE ma zwerzchnictwo na prawem Polski.
Komisja Europejska, Komisja Wenecka... już się tyle razy wypowiadały na temat:http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1216551,ustawa-o-sadzie-najwyzszym-w-ke.html
polska ustawa o Sądzie Najwyższym jest niezgodna z prawem UE, ponieważ narusza zasadę niezależności sądownictwa, w tym zasadę nieusuwalności sędziów. Tym samym Polska, zdaniem Komisji, nie wypełnia swoich zobowiązań, wynikających z art. 19 ust. 1 Traktatu o Unii Europejskiej w związku z art. 47 Karty praw podstawowych Unii Europejskiej
i tylko półdebil tego nie zrozumie...
Pewnie też wiadomo Ci już, że obecne Krajowa Rada Sądownicza (a raczej Ziobry Rada Sądownicza) została zawieszona w Europejska Sieć Rad Sądownictwa (głosowanie było miażdżące 100:6)... właśnie za upolitycznienie jej.
Wszyscy widzą i wiedzą... tylko jakiś osiołek się znalazł, który uważa, że jest wszytko ok, dopóki ustawiony przez Ziobrę cały aparat sądowniczy pod niego, przypadkiem go może nie wyda wyroku na swojego "Pana".
Ale nie fatyguj się i nie odpisuj dalej... dobrze wiemy, że Ziobro sam nigdy nie wyda polecenia wydania na wyroku na siebie, więc nie będzie za kadencji PiS i jego establishmentu sytuacji na którą liczysz, że pisowski sąd, skaże pisowski rząd.
Jakieś potwierdzenie tego co napisałeś?
Znowu sie głupio pytasz sam TK potwierdził że trzech sedziów było wybranych na górke. Taki paradoks prawny.
Od kiedy Lech Kaczyński wynegocjował i podpisał traktat lizboński (oddał suwerenność naszego kraju), prawo UE ma zwerzchnictwo na prawem Polski.
Komisja Europejska, Komisja Wenecka... już się tyle razy wypowiadały na temat:http://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/1216551,ustawa-o-sadzie-najwyzszym-w-ke.html
Mogłby nawet sam duch świety zstapić i powiedzieć że ma zastrzezenia, nie ma to w Polsce żadnej mocy prawnej. Unia jak na razie nie jest federacja i nie moze nam nic narzucić, co najwyżej wydalić
A bredzenie o upolitycznieniu wywołuje u mnie zajady. Widac jeszcze zyjesz na innym wymiarze i nie wiesz czym jest polityka. Kolega z EP poprze kolegę w Polsce jeżeli sa z tego samego ugrupowania politycznego albo jeżeli bedzie tego wymagał interes polityczny. Stad powolne kąsanie Włochów, no chyba ze tez nagle przestali byc państwem prawa.
Sądy, TK i inne twory zawsze były na mniejsze lub wieksze zawołanie władzy. Przykładów jest az nadto. Róznica jest taka, że mozna to zrobic w białych rekawiczkach albo na rympał. Można stwarzać pozory, albo mozna udawac że nic się nie stało.
I to że obecnie rzadzacy w UE estabilishment uznał że jest tak jak mu sie wydaje, wynika z politycznej gry. Przy zmienionym układzie sił byłoby podobnie, Pis latałby jak kot z pechezrem do UE, a jakby miał poparcie rzadzocej koalicji to działyby sie cyrki jak teraz.
Znowu sie głupio pytasz sam TK potwierdził że trzech sedziów było wybranych na górke. Taki paradoks prawny.
Przytocz konkrety o tych 3 złych i 5 wątpliwych!
I czy konkretnie w tej sprawie ci konkretnie 3 i 5 orzekali?
Pędzikiem.
Przytocz konkrety o tych 3 złych i 5 wątpliwych!
I czy konkretnie w tej sprawie ci konkretnie 3 i 5 orzekali?
Pędzikiem.
Zaginam kiece i lece, bo nic mnie tak nie interesuje. Ale może gazet nie czytasz, każda o tym pisała. TK sam uznał że trzech sedziów wybrano na górkę, wie o tym nawet mały kazio w piaskownicy. Co do kolejnych 5 , to PiS nie dało rady ich ugryźć.
Udowodnij zatem, że w tych sprawach orzekali Ci konkretni sędziowie.
Bo może nie wiesz jeszcze... ale nie zawsze wszyscy sędziowie orzekają w każdej sprawie.
Więc jeżeli nie łżesz i masz dowody, to przytocz którzy sędziowie orzekali w sprawie "kryzysu TK" na przełomie 2015/2016.
TK sam uznał że trzech sedziów wybrano na górkę
To w końcu uznajesz i akceptujesz wyroki TK czy nie... a może tylko to które "prezes" pozwala?
Co do kolejnych 5 , to PiS nie dało rady ich ugryźć.
A jakieś dowody, że zostali wybrani nieprawidłowo?
Stary... pieprzysz coś, nie popierając swoich słów niczym... (sorry stwierdzenie "wie o tym nawet mały kazio w piaskownicy" jakoś nie jest w tym temacie "wiarygodne").
Jesteś w stanie udowodnić to co napisałeś:
To w końcu uznajesz i akceptujesz wyroki TK czy nie... a może tylko to które "prezes" pozwala?
Pisałem ze to takie samo dziadostwo, głosowali sedziowie którzy byli wybrani na górkę, kwadratura koła, wiec nie wiem czym sie podniecasz.
Pisałem ze to takie samo dziadostwo, głosowali sedziowie którzy byli wybrani na górkę,
Kiedy to udowodnisz.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów