Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.______________
Każdy myślący człowiek jest ateistą.-Ernest Hemingway
Ciekawe czy tam dalej jest jeszcze SLD - wtedy będzie praktycznie komplet.
A jeśli chodzi o politykę, to potrafisz napisać cokolwiek o PiS? Z ciekawości pytam, bo ciągle u ciebie to PO, KOD, Bolek i takie tam
Właśnie!!! Ile mozna się śmiać z niepełnosprawnych co nie potrafia wykoleic partii reprezentującej merytorycznie samo dno i metr mułu, siędzącej pod kiecka Rydzyka bo daje im na dzień dobry 5%. Trzeba ich więc głaskac po głowce a moze w ramach równouprawnienia dać na wstępie w następnych wyborach tak z 10% na zachetę tak jak Barakowi dali nobla na zachętę.
A z tym Bolkiem to juz poleciałeś, koeś wprowadził "falandyzacje prawa" a teraz sprzeciwia się łamaniu prawa. Sam powiedz jak mozna nie jechać z takich debili? No jak?
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Właśnie!!! Ile mozna się śmiać z niepełnosprawnych co nie potrafia wykoleic partii reprezentującej merytorycznie samo dno i metr mułu, siędzącej pod kiecka Rydzyka bo daje im na dzień dobry 5%. Trzeba ich więc głaskac po głowce a moze w ramach równouprawnienia dać na wstępie w następnych wyborach tak z 10% na zachetę tak jak Barakowi dali nobla na zachętę.
A z tym Bolkiem to juz poleciałeś, koeś wprowadził "falandyzacje prawa" a teraz sprzeciwia się łamaniu prawa. Sam powiedz jak mozna nie jechać z takich debili? No jak?
Cicho! Nie ciebie pytam
koeś wprowadził "falandyzacje prawa" a teraz sprzeciwia się łamaniu prawa
Kurwa bo już nie mogę z tych klakierów PiSowskich...
Jak się na coś powołujesz to ogarnij nieco temat, bo falandyzacja dotyczyła sprawy nie rozstrzygniętej jasno i jednoznacznie przez zapisy prawne (wykorzystanie tego na swoją korzyść). Więc ciężko tu mówić o łamaniu prawa.
Więc nie porównuj jawnego łamania konstytucji ("kadencja sędziów sądów najwyższego"), do wykorzystania luki prawnej na swoją korzyść.
Rozesłał prezesik notki to płatnych nierozgarniętych trolli i kazał rzygać na lewo i prawo "falandyzacja"... jak widać "najbystrzejsi inaczej" nie sprawdzili o co chodzi i na ślepo klepią, jakieś zamówione przez PiS hasełka.
I nie ważne czy to Wałęsy dotyczyły czy kogokolwiek innego... skończcie PiSiorki z tym "a tamci to też".
A jeśli chodzi o politykę, to potrafisz napisać cokolwiek o PiS? Z ciekawości pytam, bo ciągle u ciebie to PO, KOD, Bolek i takie tam.
Panie...ile tylko chcesz, to mogę napisać. Tylko po co?
Ale od początku.
Byłem zaangażowany politycznie od pierwszych dni PO. Chyba nawet wcześniej - od UW. Przesiadywałęm dniami w biurze UW, pomagałęm jak mogłem. Naprawdę im kibicowałem. Tylko się nie zapisałem i legitymacji nie dostałem. Ot, taki życiowy kierunek i warunek- nie przynależeć, tylko się angażować jak trzeba. Później miałem chwilę przerwy - trochę nauki, poźniej praca. Ale cały czas kibicowałem PO. Jak zresztą większość (oraz cała rodzina z politykami na szczeblu średnim oraz znajomymi na nawet wyższym- wolę raczej nie podawać detali). No ale niestety przegięli pałkę. Te wszystkie afery, samowolka, rozpasanie i cały ten syf przechylił czarę goryczy.
Do PiSu niestety nie czuję mięty, ale wiesz co?
Życie dało mi szkołę i wiem jedno - zmiany są dobre. Nawet te, które nie do końca takimi sie wydają - suma sumarum wchodzą na dobre. Nie ma na świecie nic gorszego, niz wieczny urzędnik. Piłsudski miał rację - urząd powinien być sprawowany nie dłużej niz 2 lata. I to za psie pieniądze, bo to służba ma byc, a nie biznes.
Wiem tez jedno - -nie ma bardizej radującego widoku, niż polityk węszący koło innego polityka. KAŻDA afera poprzedniej władzy wykryta przez obecną władzę cieszy mnie jak zimne piwko po południu. Tak to ma kurwa, działać. Niech każdy szmaciarz czuje oddech prokuratora na karku przez całe swoje życie. Do samego końca.
I jeszcze jedno ci powiem - tak samo będę kibicował następcom PiSu - pewnie nawet bardziej.
Tak działa w miare dojrzały system demokratyczny w normalnym kraju. Szkoda tylko, że kary są za niskie (mim zdaniem) i za długo to trwa w czasie. Jestem zwolennikiem szybszgo załatwiania tych pasożytów.
Do pełnego obrazu dodam, że w pierwszych wyborach prezydenckich głosowałem na Wałęsę, bo nie było nikogo innego, a w drugich na Korwina, bo jako jedyny obiecywał gruba kreskę i rozlicznie komuchów. Później już nie głosowałem, bo nie było na kogo tylko pracowałem w komisjach i patrzyłem na ręce.
Jeszcze jakieś pytania?
Kurwa bo już nie mogę z tych klakierów PiSowskich...
Jak się na coś powołujesz to ogarnij nieco temat, bo falandyzacja dotyczyła sprawy nie rozstrzygniętej jasno i jednoznacznie przez zapisy prawne (wykorzystanie tego na swoją korzyść). Więc ciężko tu mówić o łamaniu prawa.
To jak kurwe nazwac upadła kobietą, no ale masz do tego prawao. Takie samo kurestwo polityczne na upartego mógłbym sie zapytac czy sa jaieś wyroki że Pis łamie prawo i wyszłoby na to samo.
Rozesłał prezesik notki to płatnych nierozgarniętych trolli i kazał rzygać na lewo i prawo "falandyzacja"... jak widać "najbystrzejsi inaczej" nie sprawdzili o co chodzi i na ślepo klepią, jakieś zamówione przez PiS hasełka.
Ach ta paranoja, wiesz że to sie leczy? Mozna napisac to samo co powyżej i wkleje Schetyna i wyjdzie taki sam bełkot.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.Życie dało mi szkołę i wiem jedno - zmiany są dobre. Nawet te, które nie do końca takimi sie wydają - suma sumarum wchodzą na dobre.
Spoko... utnij sobie prawą dłoń i powiedz jeszcze raz to samo.
Jakiekolwiek zmiany trzeba przemyśleć, oszacować jakie przyniosą efekty, ile korzyści, ile strat... i zanim się je wprowadzi wyraźnie z bardzo dużym prawdopodobieństwem można określić czy będą dobre czy nie. Nie trzeba na nic czekać, przekonywać się i bzdura, że "suma sumarum wychodzą na dobre" - złe zmiany, zawsze będą złe.
Z PiSem jest tak, że wprowadza zmiany dobre głównie dla establishmentu (teraz pod siebie, a później będą z tego korzystać inne zjeby polityczne)... dla obywateli, gospodarki, przedsiębiorców większość zmian jest złych lub bardzo złych.
Nie ma czegoś takiego, że każda zmiana "suma sumarum wychodzi na dobre"!
Wiem tez jedno - -nie ma bardizej radującego widoku, niż polityk węszący koło innego polityka. KAŻDA afera poprzedniej władzy wykryta przez obecną władzę cieszy mnie jak zimne piwko po południu. Tak to ma kurwa, działać. Niech każdy szmaciarz czuje oddech prokuratora na karku przez całe swoje życie. Do samego końca.
Nie wiem czy wiesz... ale żaden rząd od okrągłego stołu tak nie działał!
Nawet rząd Olszewskiego pod dyktando Kaczyńskich i Porozumienia Centrum odrzucił w 1992 (już po pierwszym czytaniu) "Ustawę o Restytucji Niepodległości" (jedyną szansę na realne rozliczenie komunistów).
To głosowanie wyraźnie pokazało kto był na usługach komunistów i kto będzie rządził przez następne lata, kto chronił porządku okrągłego stołu.
A dziś... proszę te same gęby co nie chciały rozliczyć komuchów, dziś rządzą i udają, że rozliczają afery... a gówno prawda.
Nikogo nie rozliczają, nikogo nie rozliczyli... szopkę PRową tylko robią.
Ale jak widać ciemy lud to kupuje i wierzy, że kogoś rozliczą.
Durnymi ustawami (dzisiejsze deubekizacje, dekomunizacje) uderzają głównie w przypadkowe osoby, które dziś nie mają znaczenia politycznego, a swoich jak chronili przy okrągłym stole, tak chronią dalej.
I jeszcze jedno ci powiem - tak samo będę kibicował następcom PiSu - pewnie nawet bardziej.
Jeżeli będą do nadal gęby, które pojawiały się przy okrągłym stole... nawet na to nie licz.
Tak działa w miare dojrzały system demokratyczny w normalnym kraju.
Niestety... u nas nadal socjalizm i komuna, a pod rządami PiS tylko się pogłębia.
czy sa jaieś wyroki że Pis łamie prawo i wyszłoby na to samo.
Po to sobie sądy i trybunał podporządkowali... Ty wczoraj się urodziłeś czy co? Serio nie wiesz co się działo przez ostatnie 3 lata? LOL
Nie trzeba być prawnikiem, żeby dostrzec że coś jest nie tak, kiedy konstytucja wyraźnie określa kadencję sędziów SN, a kołki zwykłą ustawą podważają to co w konstytucji... serio tego nie wiedziałeś?
Po to sobie sądy i trybunał podporządkowali... Ty wczoraj się urodziłeś czy co? Serio nie wiesz co się działo przez ostatnie 3 lata? LOL
Nie trzeba być prawnikiem, żeby dostrzec że coś jest nie tak, kiedy konstytucja wyraźnie określa kadencję sędziów SN, a kołki zwykłą ustawą podważają to co w konstytucji... serio tego nie wiedziałeś?
Czy sa jakieś wyroki? Nie interesuje mnie mówiac twoim sposobem "PO-wska propaganda". Będzie wyrok mozna gadac ze łamia prawo, tak to funkcjonuje.
Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Spoko... utnij sobie prawą dłoń ....?
Skoro żaden polityk nie osądził żadnego polityka, to po co PiSowi TK i sądy...?
Przykład z ręką do dupy jest, ale zaczyna coś ci tam świtać.
Dla przykładu dodam, że parę lat temu pomyśłałem, że zacznę używać lewej ręki tak jak prawej. Teraz jestem oburęczny - niby niewielka rzecz, ale znacznie ułatwia codzienne życie. Ot, taka mała zmiana. I jak zdarzy sie jakiś wypadek i sobie utnę rękę, to nie będzie tak trudno życ na początku.
Reszta twojej wypowiedzi, to jakieś subiektywne opinie niestety nie poparte żadnymi konkretami, więc je sobie odpuszczę. Efekty, korzyści, starty... to wszystko są rzeczy zależne od aktualnie zajmowanego miejsca lub stanowiska. Pitolenie o "czarnej i złęj przeszłości" jaka nastanie po PiSie już mnie najzwyczajniej nudzi. Żadne z waszych proroct na razie się nie spełniło-najwyraźniej chuja wiecie o życiu i nikt normalny wam juz nie zaufa
Zmiany są dobre.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów