📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
🔥
Spowodowała kolizję i uciekała
- teraz popularne
Janusz_k napisał/a:
No i dalej chcecie żeby każdy u nas miał broń?
Każdy może już mieć broń. Np 6 strzałkowca rozdzielnego ładowania gdzie pocisk (żeliwna kula) robi z jednej strony dziurę na palec a z tyłu na pięść.
A jakoś się Janusze na ulicach nie mordują :/
polakwrocek napisał/a:
...żeliwna kula ...
Powiedziałbym, że raczej ołowiana.
Borys napisał/a:
Ooooo kurwa Typek przy skrzynce elektrycznej pozbawiony instynktu samozachowawczego, ja na odglos przeladowania bylbym co najmniej kilka pięter dalej.
No, a by spierdolił i wszyscy mówiliby że pizda....
Bóg stworzył ludzi, Samuel Colt uczynił ich równymi
Bo ten miał ją z legalnego źródła? Weź przeciez to jest idealny przykład, że warto posiadać broń bo Twój sąsiad być może ma kałasza.
No dosłownie Bogusław Linda... ja wam Dam Kurwa kłótnie
Bertwiadomo napisał/a:
No, a by spierdolił i wszyscy mówiliby że pizda....
Lepiej niech mówia, ze pizda niz drzec sie jak pizda konając z powodu idiotycznej awantury na klatce schodowej. Nieslawa zniknie, a zycie juz nie wroci
bloodwar napisał/a:
mogą mieć ją w domu tylko wojskowi/policjanci, myśliwi i ludzie którzy dadzą wysoką łapówkę urzędasowi.
W Polsce policjant może mieć (przechowywać) broń służbową w domu tylko wtedy, jeżeli pozwoli na to przełożony (komendant), a w praktyce pozwala on na to jedynie wtedy, jeżeli jego jednostka organizacyjna nie zapewnia mu nadzorowanego przez 24/7 miejsca do przechowywania broni na swoim terenie. Oznacza to, że policjanci z małych posterunków na wsiach itp, po otrzymaniu zgody komendanta mogą przechowywać broń służbową w miejscu zamieszkania po spełnieniu oczywistych warunków (skarbczyk, szafa). Podobnie sprawa się ma z wojskowymi. Natomiast inną sprawą jest to, że mundurowy bez najmniejszego problemu otrzyma pozwolenie na posiadanie broni bojowej w celach kolekcjonerskich - procedura uzyskania takiego pozwolenia trwa dwa tygodnie, nie ma konieczności zdawania dodatkowych egzaminów i kosztuje niecałe 300pln, nie licząc zakupu broni.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów