Piękny przelot zabytkowych myśliwców z czasów II Wojny Światowej zorganizowany z okazji kolejnej rocznicy "Bitwy o Anglię" w Duxford.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
48 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@stud3nt
Dywizjon 303 napisał Arkady Fiedler, nie Alfred Szklarski. Druga rzecz: skąd tą wiedzę zaczerpnąłeś?
Dywizjon 303 napisał Arkady Fiedler, nie Alfred Szklarski. Druga rzecz: skąd tą wiedzę zaczerpnąłeś?
"Dywizjon 303" Alfreda Szklarskiego ????? co jest z Wami?!?!?! a Nie Arkady Fidler????
goryl777 napisał/a:
"Dywizjon 303" Alfreda Szklarskiego ????? co jest z Wami?!?!?! a Nie Arkady Fidler????
O w chuj, ale pytajników.
stud3nt: "Polski dywizjon 303 był jednym z najskuteczniejszych, o ile nie najlepszym dywizjonem w Bitwie o Anglię. Teraz brytyjscy historycy zaczynają wyczyniać różne cuda z wyliczeniami i tak naprawdę nie da się już dojść, kto ile dokładnie szwabskich Mesiów i Heńków spuścił do kibla. Wielu polskich historyków zarzuca im wprost, że wybiórczo traktują źródła i interpretują je na niekorzyść Polaków. Krótko - że kłamią i pierdolą głupoty. "
Warto zauważyć, ze Brytole mają coś takiego w sobie, że za wszelką cenę chcą sobie przywłaszczyć zwycięstwo, które rzeczywiście udało się osiągnąć przy pomocy innych. Identyczną sytuację mamy z Enigmą, która została rozszyfrowana przez Polaków (M. Rejewski, J. Różycki i H. Zygalski), a Angole przywłaszczyli sobie cały sukces rozwiązania owej maszyny, co mnie osobiście denerwuje niemiłosiernie.
A co do tematu: Chciałbym to zobaczyć na żywo. Piękna sprawa.
Warto zauważyć, ze Brytole mają coś takiego w sobie, że za wszelką cenę chcą sobie przywłaszczyć zwycięstwo, które rzeczywiście udało się osiągnąć przy pomocy innych. Identyczną sytuację mamy z Enigmą, która została rozszyfrowana przez Polaków (M. Rejewski, J. Różycki i H. Zygalski), a Angole przywłaszczyli sobie cały sukces rozwiązania owej maszyny, co mnie osobiście denerwuje niemiłosiernie.
A co do tematu: Chciałbym to zobaczyć na żywo. Piękna sprawa.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów