Człowiek Widmo napisał/a:
Słyszałeś o czymś takim jak Plan Pabsta? Jeśli nie chce Ci sie czytać to w telegraficznym skórcie: niemcy chcieli tak czy siak zniszczyć Warszawę, z powstaniem czy bez i zbudować nowe niemieckie miasto na gruzach naszej stolicy. Nie wiem jak można pluć na własny kraj, właśnie powstańcy ginęli za ciebie i się w grobach przewracają, mn. po to żebyś teraz mógł pierdolić takie głupoty.
Kolego ja wbrew pozorom kocham swój kraj i chcę dla niego jak najlepiej. Pluję na powstańców bo doprowadzili do rzezi w Warszawie. Nie będę się tutaj rozpisywał co dokładnie się działo. Bandę Dirlewangera, kozaków od Kamińskiego wszyscy znają, którzy choć trochę interesują się historią. To co oni robili z cywilami ociera się o piekło na ziemi. Nie wspominam już też o tysiącach zabiegów aborcyjnych tuż po zakończeniu wojny. Niestety cywile w przeciwieństwie do "rycerzyków" nie mieli siły latać po kanałach ze stenem na ramieniu. To były małe dzieci, kobiety i starcy zmęczeni wojną. Wojną, która za parę miesięcy miała się skończyć. Dlatego uważam, że powstańcy mają krew na rękach tych właśnie niewinnych ludzi. Oni sami doskonale o tym wiedzą. Nie raz czytałem w wywiadach jak o tym wspominali. Cywile pytali, krzyczeli do nich "co wyście do chuja zrobili?". Już nawet gen. Anders mówił po wojnie, że dowódców powstania powinno się rozstrzelać a powstańców postawić przed sądem wojskowym. To nie patriotyzm to głupota, lekkomyślność i hańba.