📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:05
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:49
Po pierwsze: nie jest to perpetuum mobile, bo magnesy w końcu się rozmagnesują. Po drugie: facet zamienił elektromagnes na taki zwykły.
Czwarty magnes zawsze dokłada w narożnik wiatraka, w który odchodzą kabelki zasilające. Na moje oko ma tam kontaktron i gdzieś wmontowane zasilanie mini bateryjką. Dołożenie magnesu zwiera kontaktron i się kręci się...
albo zza kadru włącza jakiś inny wentylator który porusza tym wentylatorem
jonec napisał/a:
albo zza kadru włącza jakiś inny wentylator który porusza tym wentylatorem
tak a może pod wykładziną odpala odkurzacz?
To teraz podłączyć ten wentylator do jakiegoś dynamo, prąd za free. Geniusz kurwa.
nie moge sluchac tego ciapatego, nauczylby sie mowic jakos normalnie : /
perpetum mobilajzaaaa !! haha
defcon1 napisał/a:
To teraz podłączyć ten wentylator do jakiegoś dynamo, prąd za free. Geniusz kurwa.
sorry za to piwo, niechcący mi się wstawiło
a co do postu, po cholerę dynamo tam wstawiać? przecież w środku wiatraka jest mini silnik elektro-magnetyczny, czyli nie zgadniesz, DYNAMO
Już niedługo... bomba niepotrzebująca zapalnika
no dla mnie kurwa poezja
no dla mnie kurwa poezja
Kurde, angielski po czesku też śmiesznie brzmi Jednak prawdą jest, że Bóg stworzył Czechów by Polacy mieli się z czego śmiać
Da się zrobić wentylator działający bez prądu, ale musiałbyś nakurwiać korbą
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów