W niektórych kulturach taniec z nożem jest głęboko zakorzenionym rytuałem...
To se typek zakorzenił zbyt głęboko 🙈
To se typek zakorzenił zbyt głęboko 🙈
właśnie, przesadził trochę o cm czy 2
W niektórych kulturach taniec z nożem jest głęboko zakorzenionym rytuałem, stanowiącym wyraz odwagi, honoru i gotowości do poświęcenia. Widzimy go między innymi na Kaukazie (w Gruzji i Czeczenii), w Indonezji na Bali, a także w niektórych grupach Bliskiego Wschodu. Każdy z tych rytuałów różni się w szczegółach, jednak wspólna jest symbolika związana z mocą i odwagą.
W Kaukazie, zwłaszcza podczas tańca lezginka lub khorumi, tancerz może przykładać ostrze do klatki piersiowej, czasem delikatnie się raniąc – to gest symbolizujący przysięgę gotowości do oddania życia dla ukochanej lub rodziny. Z kolei na Bali, w rytuale Kris Dance, tancerze w stanie transu próbują wbić ceremonialny sztylet (kris) w swoje ciało. Trans ten, będący integralną częścią rytuału, chroni ich przed ranami, a taniec ma wymiar ochronny – odgania złe duchy i stanowi metaforę walki dobra ze złem.
Na Bliskim Wschodzie, w niektórych praktykach sufickich, pojawia się element „sprawdzania” siły duchowej poprzez kontakt z ostrzem. W ekstatycznym stanie derviszowie mogą symbolicznie „nakłuwać” swoje ciało, co ma dowodzić ich oddania i wytrzymałości w dążeniu do celu duchowego.
W skrócie. Zabawa prymitywnych plemion. Do tego pedalskich.
Ogólnie patrząc na miejsce I czas utraty przytomność to można pomyśleć że ujebal sobie aortę . Krew z ran klatki piersiowej przeważnie nie leci na zewnątrz tylko do wewnątrz. Uszkodzenie jamy opłucnowej powoduje odmę i tym samym zalepienie dziury
Opłucną uszkodził, tylko pytanie czy tylko to, czy dodatkowo jakieś większe naczynie w środku bo po ukłuciu jeszcze chwilę paradował.
Opłucną uszkodził, tylko pytanie czy tylko to, czy dodatkowo jakieś większe naczynie w środku bo po ukłuciu jeszcze chwilę paradował.
Napisałem że patrząc na miejsce to raczej łuk aorty. Ale teraz mardzuej patrząc to wbił się w 2 przestrzeń międzyżebrowa przebił może łuk aorty lub pień płucny.a jak wbił się w 3 przestrzeń międzyżebrowa to uszkodził serce ciężko stwierdzić po jednym zdjęciu zrobionym kalkulatorem.
a chuj Ci to tego, nie zawracaj mi gitary
Hahah, a ty się nie zesraj
Napisałem że patrząc na miejsce to raczej łuk aorty. Ale teraz mardzuej patrząc to wbił się w 2 przestrzeń międzyżebrowa przebił może łuk aorty lub pień płucny.a jak wbił się w 3 przestrzeń międzyżebrowa to uszkodził serce ciężko stwierdzić po jednym zdjęciu zrobionym kalkulatorem.
Tak, dokładnie, zależy jak głęboko. W każdym bądź razie, nie pomogli na czas i koniec taki a nie inny.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów