18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (3) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:51
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 10:53
Pietrushka 2024-10-31, 10:29 1
mynameisgod napisał/a:

W niektórych kulturach taniec z nożem jest głęboko zakorzenionym rytuałem...

To se typek zakorzenił zbyt głęboko 🙈
Zgłoś
mynameisgod 2024-10-31, 10:45 1
Pietrushka napisał/a:

To se typek zakorzenił zbyt głęboko 🙈

właśnie, przesadził trochę o cm czy 2
Zgłoś
BambiPMT 2024-10-31, 10:45 3
mynameisgod napisał/a:

W niektórych kulturach taniec z nożem jest głęboko zakorzenionym rytuałem, stanowiącym wyraz odwagi, honoru i gotowości do poświęcenia. Widzimy go między innymi na Kaukazie (w Gruzji i Czeczenii), w Indonezji na Bali, a także w niektórych grupach Bliskiego Wschodu. Każdy z tych rytuałów różni się w szczegółach, jednak wspólna jest symbolika związana z mocą i odwagą.
W Kaukazie, zwłaszcza podczas tańca lezginka lub khorumi, tancerz może przykładać ostrze do klatki piersiowej, czasem delikatnie się raniąc – to gest symbolizujący przysięgę gotowości do oddania życia dla ukochanej lub rodziny. Z kolei na Bali, w rytuale Kris Dance, tancerze w stanie transu próbują wbić ceremonialny sztylet (kris) w swoje ciało. Trans ten, będący integralną częścią rytuału, chroni ich przed ranami, a taniec ma wymiar ochronny – odgania złe duchy i stanowi metaforę walki dobra ze złem.
Na Bliskim Wschodzie, w niektórych praktykach sufickich, pojawia się element „sprawdzania” siły duchowej poprzez kontakt z ostrzem. W ekstatycznym stanie derviszowie mogą symbolicznie „nakłuwać” swoje ciało, co ma dowodzić ich oddania i wytrzymałości w dążeniu do celu duchowego.

W skrócie. Zabawa prymitywnych plemion. Do tego pedalskich.
Zgłoś
the_bill 2024-10-31, 10:54 1
@Anal_Intruder_69: Indonezja więc to są akurat azjaci ale wyznający islam.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-10-31, 14:33
Może wybranka odsłoniła japę chowaną pod tymi ich szmatami i gość jak zobaczył co go czeka to postanowił się wykręcić od ożenku?
Zgłoś
Michal1970 2024-10-31, 16:28 1
Chuj z nim, wie ktoś co to za zespół przygrywa na tej imprezie? Trochę Zenkiem zalatuje, ale to chyba nie on. Może ma ktoś płytę, albo link do strony kapeli? Kolegia pyta😏
Zgłoś
obccy22 2024-10-31, 22:53
korni131 napisał/a:

Ogólnie patrząc na miejsce I czas utraty przytomność to można pomyśleć że ujebal sobie aortę . Krew z ran klatki piersiowej przeważnie nie leci na zewnątrz tylko do wewnątrz. Uszkodzenie jamy opłucnowej powoduje odmę i tym samym zalepienie dziury

Opłucną uszkodził, tylko pytanie czy tylko to, czy dodatkowo jakieś większe naczynie w środku bo po ukłuciu jeszcze chwilę paradował.
Zgłoś
korni131 Wczoraj 12:25
obccy22 napisał/a:

Opłucną uszkodził, tylko pytanie czy tylko to, czy dodatkowo jakieś większe naczynie w środku bo po ukłuciu jeszcze chwilę paradował.

Napisałem że patrząc na miejsce to raczej łuk aorty. Ale teraz mardzuej patrząc to wbił się w 2 przestrzeń międzyżebrowa przebił może łuk aorty lub pień płucny.a jak wbił się w 3 przestrzeń międzyżebrowa to uszkodził serce ciężko stwierdzić po jednym zdjęciu zrobionym kalkulatorem.
Zgłoś
bambinizm Wczoraj 12:50
małpa-bez-banana napisał/a:

a chuj Ci to tego, nie zawracaj mi gitary

Hahah, a ty się nie zesraj
Zgłoś
obccy22 Wczoraj 17:35
korni131 napisał/a:

Napisałem że patrząc na miejsce to raczej łuk aorty. Ale teraz mardzuej patrząc to wbił się w 2 przestrzeń międzyżebrowa przebił może łuk aorty lub pień płucny.a jak wbił się w 3 przestrzeń międzyżebrowa to uszkodził serce ciężko stwierdzić po jednym zdjęciu zrobionym kalkulatorem.

Tak, dokładnie, zależy jak głęboko. W każdym bądź razie, nie pomogli na czas i koniec taki a nie inny.
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów