Angielski wymagany.
Rock.Nigdy nie ma 100% pewności bezpieczeństwa co do tego, dlatego zmuszanie czy wyśmiewanie się z osób które nie zgadzają się na szczepienia swoich dzieci jest absurdem.
Jeśli chodzi o artykuły naukowe, to niestety ciężko odszukać owe w internecie. Niestety wynika to z tego, że udowodnienie tego problemu spowodowałoby wybuch oburzenia publicznego, które było by katastrofą dla każdego rządu.
Mam tylko prośbę do największych zwolenników szczepień, żeby postawili się na miejscu rodziców, których dziecko rozwijało się zdrowo, a nagle po szczepieniu zaczęło mieć ogromne problemy zdrowotne. Niech będą jedną rodziną na dziesięć tysięcy, ale to właśnie ich dotknie ten problem. Ciekawe, co wtedy będą mówić o szczepionkach. Dwa miesiące temu urodził mi się Staś, spełniło się moje jedyne marzenie, a razem z nim nadszedł czas wielkiej pracy i tysiące ważnych decyzji. Jedną z nich była decyzja o szczepieniach. Przez cały okres ciąży zagłębiałem się w wiedzy o szczepieniach i mógłbym tu napisać ogromny artykuł na ich temat. Napiszę jednak tylko tyle, że postanowiłem odłożyć szczepienia na potem. Faszerowanie niemowlaka zaraz po urodzeniu ogromną ilością wirusów nie wróży nic dobrego. Grozi powikłaniami, o których większości tego portalu nawet się nie śni. Nie wyssałem sobie tego z palca, ale miałem okazje poznać ludzi, którzy doświadczyli objawów poszczepiennych. Dla wielu rodziców traumą jest, gdy dziecko tylko nieustannie płacze i za czorta nic z tym nie możecie zrobić. A pomyślcie sobie, że wracacie po szczepieniu z półrocznym dzieckiem do domu i nagle zapada wam w śpiączkę... Po kilku dniach budzi się z niej w szpitalu (wy już wyrwaliście sobie wszystkie włosy z głowy) i nie poznajecie swojej radości życia. Nie reaguje na wasz głos, niczym się nie interesuje i jest ciągle ospałe. Serce by się wam pokroiło na milion kawałków i stalibyście w pierwszym rzędzie ludzi, którzy więcej nie zaszczepią swoich dzieci, o ile jeszcze byście się na nie zdecydowali, mając na głowie upośledzone dziecko.
Nie jestem za tym by całkowicie nie szczepić dzieci, ale za tym by robić to z głową. Odczekać i upewnić się, że nasz dzidziuś rozwija się prawidłowo. Mieć pewność, że lekarz dokładnie przebada nasze dziecko przed szczepieniem i rzetelnie wypełni dokumentacje szczepienia (co u nas nie jest przestrzegane i można później tylko walczyć z wiatrakami). Nie faszerować dziecka każdą możliwą istniejącą szczepionką, a zwłaszcza kumulacją 5-6 w jednym, bo wtedy niczego już nie udowodnimy, jeśli owe objawy wystąpią.
Muszę kończyć, bo w robocie jestem. Macie tu kilka artykułów i poczytajcie sobie.
astromaria.wordpress.com/2011/06/26/autyzm-to-encefalopatia-poszczepienna/
stopnop.pl/aktualnosci1/131-wlochy-wygrane-odszkodowanie-za-autyzm-poszczepienny
autyzm-adassuszczynski.manifo.com/zespol-poszczepienny.VPVItSzm7SA
babyboom.pl/forum/przedszkolaki-f18/autyzm-poszczepienny-zakazenie-rte...
Hahahahahahhahahhaahahahahahhahahhahaha. Nie no, sorry, ale jak widzę w czyichś źródłach bloga astromarii, to przestaję tego kogoś brać na poważnie.
Podaj mi nazwę szczepionki w której używa się żywych wirusów.
Nie chcę mi się za bardzo z Wami gadać, bo szkoda mi czasu, ale pierdolicie straszliwie. Co do decyzji sądu, sąd sobie może oznajmiać co chce. Może sobie oznajmić że ktoś kogoś zabił, na podstawie zeznań świadków i decyzji biegłych, po czym po 20 latach przeprosić i wypuścić, bo znalazły się dowody że jednak nie. Ciekaw jestem na jakiej podstawie stwierdzili że to szczepionka wywołała autyzm a nie cokolwiek innego, bo prowadzono setki badań i nikt żadnego związku nie wykazał.
Może to zabrzmi wrednie, ale mam nadzieję że wszyscy antyszczepionkowcy zachorują na te okropne choroby przed którymi chronią szczepionki i ewentualnie zdechną. Trochę mniej idiotów w społeczeństwie.
Decyzja sądu: rtęć i aluminium w szczepionkach wywołują autyzm.
Na podstawie zeznań medycznych ekspertów, sąd uznał, że dziecko zachorowało na autyzm i doznało uszkodzenia mózgu ze względu na neurotoksyczną rtęć i aluminium a nie ze względu na genetyczne predyspozycje.
Nie mam nic przeciw czarnym. Nawet bym sobie jednego kupił.