Padaczka pourazowa, znana również jako padaczka poprzetoczeniowa, to forma padaczki, która rozwija się u osób po przejściu urazu głowy. Może to być uraz w wyniku wypadku samochodowego, upadku z wysokości, udziału w walce lub innych przyczyn.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Wpadł w takie wibracje, że aż żądłem rozpruł gacie
Bul_od_bytu napisał/a:
Wpadł w takie wibracje, że aż żądłem rozpruł gacie
Żądło... To określenie pasuje w tym kontekście tak samo jak do opisania rozgotowane go makaronu...
Wygląda na poważny wypadek po strzępach majtek jakie zostały, w którym doszło do uszkodzenia rdzenia kręgowego powodującego drgawki
Padaczka pourazowa nie ma NIC wspólnego z padaczką poprzetoczeniowa kolego
kooldoggy napisał/a:
Padaczka pourazowa nie ma NIC wspólnego z padaczką poprzetoczeniowa kolego
Tak dr.google podaje. Jak masz inną wiedzę to przecież możesz napisać
Cóż z doświadczenia nagrań z harda w tamtych rejonach to bardziej prawdopodobne, ze chce mu złote zęby zabrać a nie ratować przed padaczką.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów