📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 11:41
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-02, 21:59
Masz tego więcej?
Czekamy na wincej!
Ostatnio nawet w Iron Manie były cienie powybuchowe. Całkiem ciekawe. I straszliwe. Człowiek normalnie wyparowywuje. Szkoda że nie ma sposobu na selekcję kto ma wyparować. Nastawić taką na kozojebów i zdetonować... eh... rozmarzyłem się :]
Ostatnio nawet w Iron Manie były cienie powybuchowe. Całkiem ciekawe. I straszliwe. Człowiek normalnie wyparowywuje. Szkoda że nie ma sposobu na selekcję kto ma wyparować. Nastawić taką na kozojebów i zdetonować... eh... rozmarzyłem się :]
plany już są
Słyszałem o tym, ale wciąż nie moge zrozmiec na jakiej zasadzie ma to powstawac :O I czy to aby nie oszukaństwo
To powstaje na zasadzie zbyt dużego natężenia świetlnego, przecież wybuch jądrowy emituje jasność słońca czy nawet i większą.... zauważ, że latem np. jaśnieją nam włosy, czy ubrania, ogólnie wszystko wystawione na działanie słońca jaśnieje.... w hiroszimie nastąpiło to nie w rok czy dwa ale w kilka sekund bo USA postawiło im słońce 500 metrów nad miastem ^^
A siłą rzeczy, przedmioty które były w cieniu nie zostały wystawione na działanie promieni świetlnych i tak powstały wieczne cienie
A siłą rzeczy, przedmioty które były w cieniu nie zostały wystawione na działanie promieni świetlnych i tak powstały wieczne cienie
Obiekt którego cień zostaje prawdopodobnie absorbuję większą dawkę promieniowania niż otoczenie i dla tego zostaje takie cuś.
uzbek23 napisał/a:
Słyszałem o tym, ale wciąż nie moge zrozmiec na jakiej zasadzie ma to powstawac :O I czy to aby nie oszukaństwo
Proszę bardzo:
Cytat:
Błysk światła w momencie eksplozji jest tak silny, że działa jak wybielacz. Podobny efekt widać na plakatach, które latami wystakione na słońce tracą kolory. W tym przypadku lata naświetlania zamienione są w ułamki sekund. "Cień" jest w rzeczywistości naturalnym kolorem sprzed eksplozji, natomiast cała reszta jest wybielona.
dojebane te zdjęcia. Musi być przerażające na swój sposób widzieć taki cień ludzi na żywo
tu macie film (BEZ dźwięku, kolor, HD, czas: 16min.) pokazujacy cały temat, imho - warto się przyjrzeć
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów