Później się dziwią, że nigdzie ich nie chcą...
@Up, nie dość, że katol to jeszcze lewus .
- Sejmlog.pl
- logikatory na facebooku
A wiecie w ogóle kim jest ten Sapkowski?
"W 2012 roku Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego Bogdan Zdrojewski odznaczył go srebrnym medalem Gloria Artis[2]."
"Andrzej Sapkowski jest laureatem wielu nagród literackich polskich i zagranicznych, w tym Paszportu Polityki "
Pewnie nie bez powodu czerwoni go tak chętnie nagradzają mimo, że Ziemkiewiczowi czy Rymkiewiczowi do pięt nie dorasta.
Wiem że Sapkowski napisał jedną z najlepszych sag fantasy i ogólnie książek jakie czytałem(a czytałem naprawdę dużo książek). Nic nie umniejszając Ziemkiewiczowi i Rymkiwiczowi bo to także świetni pisarze, ale jak narazie w swoim dorobku nie mają jeszcze żadnej książki dorównującej wiedźminowi.
Wiem też czytając twoje wypociny w tym temacie że jesteś idiotą. Huja wiesz, a wydaje ci się że pozjadałeś wszystkie rozumy.
Nie skończę, naprawdę Was cieszy, że najbardziej znaną na świecie postacią Polskiej popkultury jest płatny zabójca i dziwkarz nie stroniący od używek? a stworzył ją facet promowany przez komunistów?
You are stupid or just trolling?
v=cFpv5bBYoEI
ZimnySkurwiel, jakoś w "Call of Juraez" mogłeś być księdzem./.../.
a to ksiądz to typowo polski wynalazek?
a matka boska pewnie pochodzi z Częstochowy?
To, że katolicy próbują wymazać kawałek naszej historii to dla Ciebie smuty?
Jakiej kurwa historii, pokaz mi no palcem zebym uwierzyl ze snie. O staropolskim grodzie Novigradzie?
No kurwa, ludzie, ogarnijcie sie troche...
O Polsce możemy mówić dopiero od momentu przyjęcia chrztu, wcześniej to była dzicz wierząca w zabobony zwana polanami której nikt nie traktował poważnie, takiej przeszłości akurat lepiej nie promować no ale pewnie gra za żydowskie albo czerwone pieniądze więc robi z nas ciemnogród.
Prawda jest taka, że chrystianizacja wyplewiła siłą naszą rdzenną kulturę pozostawiając jedynie szczątkowe informacje na jej temat (to poniekąd dlatego tak mało o niej chociażby na lekcjach historii).
Czy jeśli, nie daj Boże, w przyszłości w sejmowej sali zamiast krzyża miał wisieć półksiężyc to mówiłbyś to samo, że przed przyjęciem islamu Polska była małpiarnią dla kryptokomuny? Pewnie tak, bo byś był wychowany w prawie szariatu...
Jestem katolikiem, ale nie traktuję kultury słowiańskiej jako tej złej. Co więcej nie podoba mi się fakt, że do kraju moich przodków wszedł z buciorami kapłan obcej religii i wspólnie z ówczesnymi władcami ją wprowadził.
Ok, zysk na arenie międzynarodowej etc. ale sam fakt nieposzanowania miejscowych zwyczajów (o czym świadczy brak źródeł piśmienniczych, dzieł sztuki) jest irytujący.
A ciemnogród prezentujesz Ty sam wypowiadając się w sprawach, na temat których masz szczątkową wiedzę.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów