Jak zawsze przekolorowana zapowiedź filmu, oraz dubbing w j. angielskim
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
9 minut temu
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Powiem wam, że mam nadzieję, że Wiedźmin 3 rozsławi Geralta jeszcze bardziej i może np. HBO weźmie się za zrobienie porządnego serialu na miarę GoT. A piwa nie ma za przypomnienie o tym naszym gniocie
A ja mam nadzieje, że Wiedźmin 3 będzie tak klimatyczny jak pierwsza część. Dwójka kompletnie zabiła słowiański klimat tej gry niestety, choć to naprawde niezła gra.
Nie żebym się dopierdalał do twórcy tego trailera ale, jak dla mnie, z tego materiału nie da się nic zrobić. Totalnie Wieśka spierdolili, nic tu nie da fajny, szybki montaż i dobra nuta. I jeszcze jak zobaczyłem Paździocha... kurwa, aż się poplułem. Piwo za Mariana.
Wiedźmin, co by o nim nie mówić, był jedną z pierwszych i dość ambitnych prób zmierzenia się polskiej kinematografii ze światem fantasy i za to nalezy się szacunek całej zaangażowanej w jego produkcję ekipie. Choć rzeczywiście - mając taki budżet i piersi Wolszczakowej do dyspozycji mogli zrobić mocny, mało cukierkowy film dla tru fanów, niestety powstała bajkowa produkcja dla gimbazy mająca niewiele wspólnego z klimatem pierwowzrou książkowego. Po obejżeniu zjawiskowego trailera do gry Wiedźmin 2 (tego ze statkiem i magiem-skrytobójcą) sugerowałbym raczej, żeby ktoś zainteresował się stworzeniem pełnowymiarowego filmu w technice CGA, z "dorosłym" klimatem w stylu Gry o Tron tzn skrytobójstwa, wbijanie na pal, śmierć dobrych bohaterów i triumf złych etc. (+ piersi Wolszczakowej, mogą być komputerowe a nie kolejnej cukierkowej podróbki LoTR.
PS: Na ekranizację wciąż czeka świetna "Achaja", która też ma mocny klimat (min. torturowanie łechtaczki głównej bohaterki już w pierwszym tomie, gwałty i dominację ZŁA i to takiego prawdziwego ZŁA z duzych liter) oraz wiele ciekawych książek w klimacie szlacheckiej Polski XVII wieku (Komuda, Piekara itd.)
PS: Na ekranizację wciąż czeka świetna "Achaja", która też ma mocny klimat (min. torturowanie łechtaczki głównej bohaterki już w pierwszym tomie, gwałty i dominację ZŁA i to takiego prawdziwego ZŁA z duzych liter) oraz wiele ciekawych książek w klimacie szlacheckiej Polski XVII wieku (Komuda, Piekara itd.)
Za trailery 2 i 3 odpowiada Bagiński i jego ekipa animatorów. I zgodzę się ze zdaniem iż 2 nie miała tak fajnego klimatu jak numerek jeden. Za ładnie i za pięknie było. Wiedźmin to brud , szczochy i smród. To brak koloryzowania świata. W nr 1 był właśnie taki. Nieco szary nieco pozbawiony kolorów ale przez to bardziej zionął klimatem niż nr2.
bloodwar napisał/a:
wiedźmina uwielbiam przeczytałem każdą część po 7 razy i znowu zaczynam czytać i uważam, że filmu nie zrobią tak dobrego jak książka, tak samo na hobbicie się rozczarowałem a "Achaja" słyszałem że dobre ale nie można nigdzie kupić:// w żadnej księgarni, trzeba czekać
Może nie był zbyt dobry, ale obsada aktorska FENOMENALNA!
gozdek napisał/a:
"Achaja" słyszałem że dobre ale nie można nigdzie kupić:// w żadnej księgarni, trzeba czekać
"Achaja" jest dostępna w każdym Empiku, zwłaszcza ostatnio kiedy wyszła "Królowa Achaja" (dalsza część trylogii) a jak coś IMHO opłaca się zamówić i czekać bo książka świetna, taki feministyczny Wiedźmin
@bloodwar Chodziło ci o technikę CGI, czy CGA, to jeszcze coś innego?
Nie ma co liczyć na żaden film, ani serial. Sapkowski sam powiedział, że każdego, kto przyjdzie do niego po zgodę na nakręcenie, wyjebie za drzwi.
Hangman108 napisał/a:
@bloodwar Chodziło ci o technikę CGI, czy CGA, to jeszcze coś innego?
A jaka jest różnica między CGI a CGA? Napisałem CGA jako skrót od "computer-generated animation" a nie wyszczególnienie jakiejś konkretnej techniki. Zastosowana technika jest mi obojętna - wszystko jest lepsze niż połączenie żywych aktorów i scenografii z tanim komputerowym smokiem (wyglądającym jakby animator który go robił miał do dyspozycji jedynie painta i darmowy program 3D) i do tego gumowe ciała upolowanych potworów. Najchętniej widziałbym tak jak pisałem wcześniej - topowego, uznanego grafika Bagińskiego, sztab dobrych animatorów, zaawansowaną technologię motion-capture, dobry komp do renderu i jazda, niech zrobią coś w stylu polskiego Beowulfa, niech wrzucą do filmu sceny batalistyczne, efekciarskie wykorzystanie magii (jak np. to zamrażanie z trailera W2) etc. Jak Sapkowski się wypnie i nie da praw to zawsze zostaje Achaja - w której tez jest magia, też są emocjonujące pojedynki, wątek miłosno-erotyczny a do tego bardziej spektakularne niż w Wiedźminie sceny batalistyczne i ciekawsza sceneria (min. pustynie, lasy elfów etc)
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów