Ale się wypisałem myślę, że ktoś to przeczyta, tymczasem idę wytrzeźwieć
Nie wiem jak wy, ale ja jestem dumny z bycia Polakiem, nasi przodkowie umierali za nasz kraj, wiele powstań podczas zaborów, świetne armie, wiele zwycięstw, ale nie ma co rozpamiętywać dziejów, trzeba zadbać o to, o co walczyli nasi przodkowie, o POLSKĘ! Co się teraz dzieje, wiele ludzi po prostu pisze, że są dumni z bycia Polakiem, ale czy jest w stanie zrobić coś więcej? W razie wojny czy poszłoby ginąć czy uciekliby z kraju? A tak ogólnie do szlachty to mi się kojarzy z naszym dzisiejszym rządem, który pokrótce bym zmienił.
Ale się wypisałem myślę, że ktoś to przeczyta, tymczasem idę wytrzeźwieć
Myślę, że Polacy mają walkę o niepodległość we krwi. Jesteśmy wolnym krajem niespełna 25 lat, za chuja nie damy sobie tego odebrać. Generalnie ja mam takie przekonanie, że skoro Polska dała mi życie, co jest najcenniejszym darem ze wszystkich, to równie dobrze może mi je odebrać, gdy będę o nią walczył. W momencie kiedy człowiek odnajduje w sobie tożsamość narodową, to wie, że ojczyzna jest czymś nadrzędnym i należy o nią dbać ze wszystkich sił. I proszę mi tutaj nie wyjeżdżać z "pustym patosem", bo to nie USA bez historii, tylko piękny słowiański naród z ponad 1000 letnią chwałą. To kraj, który od początku dostawał po dupie, aby stać się silniejszym.
Jeszcze jeden (krótki) filmik ze świetną muzyką z Ogniem i Mieczem (Krzesimir Dębski - Obrona Zbaraża, w poprzednim filmiku nuta kończąca video to "Husaria Ginie"), szykujcie się na kolejną porcję dreszczy:
Nie mówcie też, że Sadistic się rozkleja, mówić dobrze o Polsce to w tym kraju rzecz naprawdę niszowa. Wszędzie płacz i lament, a bohaterowie, którzy oddali życie za tą ziemię chyba przewracają się w grobach.
Kto ty jesteś? - Polak mały. Jaki znak twój? - Orzeł biały. Gdzie ty mieszkasz? - Między swymi. W jakim kraju? - W polskiej ziemi. Czym ta ziemia? - Mą ojczyzną. Czym zdobyta? - Krwią i blizną. Czy ją kochasz? - Kocham szczerze. A w co wierzysz? - W Polskę wierzę. Coś ty dla niej? - Wdzięczne dziecię. Coś jej winien? - Oddać życie.
Chwała wielkiej Polsce, od morza do morza.
Niektórzy mieli, ale mniejsze i były bardziej dla ozdoby.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów