Kłócicie sie bez sensu jakbyście kurwa nie wiedzieli, że opinia jest jak dupa i każdy ma swoją. Nikomu przecież nie zabrania się wyjazdu za granice i tam sobie rozpoczęcia życia. Często sie zastanawiam, co z tym będzie, jeśli wyjedzie mnóstwo ludzi, to zostaną tylko ludzie w wieku 45+, czyli Ci, którzy mają doświadczenie zawodowe a nie rzadko i jakieś studia. Jaki ja mam start w życiu zaoferowany? Gdybym w tym wieku w którym jestem, cofnął się do lat młodości moich rodziców miałbym łatwiej. Praca była, nawet alkoholicy pracowali więc nie pierdolić mi tutaj że było źle. Było źle, jeśli chodzi o wszystko inne, ale praca była. Teraz pracy nie ma, a podobno wszystko inne jest. Gówno jest. Jak nie wciśniesz sie gdzieś po znajomości to szukaj wiatru w polu. Uwielbiam czytać, że oczywiście skoro pracy nie masz to jesteś pizda i nieobrotny w życiu. Skoro taką macie opinie, poczekajcie aż te wszystkie dzieci pokończą gimbazy i licea to się przekonacie co to znaczy pizda i nierób. Pamiętajcie, że wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Troszkę offtop.
Wracając do tematu.
Cytat:
@KAszysz pierdolis, ze jakbyśmy nie przeszli przez wojny i rozbiory to bylibyśmy bogaci, a i jakbyśmy mieli jeszcze złoża. Kurwa właśnie mam w chuj duże złoża i co z nimi zrobiono? Oddano je kurwa innym, zamiast wzbogacić ten kraj ;/
Nie? Wrocław zniszczony, Warszawa prawie zrównana z ziemią. Ruskie, które blokowały plan Marshalla, rządzili nami do końca lat 80, rozkradali JUŻ wtedy Polskę. Później przyszły zmiany. Później do rządów dorwali się ludzie, którzy mają gówno nie pojęcie o polityce, tym bardziej o tym jak rządzić narodem i państwem. Nie twierdzę że ja to potrafię, ale z pewnością mam większy zasób słów i iloraz inteligencji niż 3/4 polityków. Unia blokuje nam wydobycie węgla przez pierdoły o emisji CO2 w atmosfere. Wkurwia mnie to strasznie, bo zapomnieli już idioci, że w 19 wieku jak powstawały wszystkie manufaktury, pierwsze maszyny i tak dalej TO dopiero było zanieczyszczenie. Tak walczyli z globalnym ociepleniem, że dojebali nam prawie półroczną zime w Polsce... 900 miliardów wyjebane na walke z czymś, na co nie ma się i tak wpływu.