📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Nadrzedna role odegrał tu instynkt, ale piesek juz merda ogonem i szuka nowego własciciela, a raczej członka stada. Stado odgrywa u psa nadrzedna role społeczna i czesto jak ginie jedyny członek stada pies nie wie co zrobić. Stad may te historie z warowaniem przy grobach, czesto gesto naciagane.
Oczywiscie człowiek takie zjawiska "personifikuje", nadajac zwierzęciu cechy ludzkie. Podobne zjawisko wystepuje gdy człowiek wymysla religie. Niestety z jednej ciemnoty popadamy w drugą, ale bez tego nie dałoby sie egzystowac we świecie, tyle ze to juz inna historia.
Oczywiscie człowiek takie zjawiska "personifikuje", nadajac zwierzęciu cechy ludzkie. Podobne zjawisko wystepuje gdy człowiek wymysla religie. Niestety z jednej ciemnoty popadamy w drugą, ale bez tego nie dałoby sie egzystowac we świecie, tyle ze to juz inna historia.
poligon6, Widać, że masz kota.
Wlaczylem filmik. Jak wroce z roboty, to juz sie powinien zaladowac...
Przez prawie pół filmiku myślałam, że pies mu nogi zjadł z głodu...
Pan_Tera napisał/a:
Widać, że masz kota.
To nie ma nic do rzeczy, miałem kilka psów, ale po przprowadzce nie mam zamiaru dreczyć zwierzecia w domku jednorodzinnym. Pies potrzebuje przestrzeni, najlepiej ogrodzonego terenu, a taki można zapewnić na wsi, albo chcjendach pod lasem czy jakims wygwizdowie. Do tego względy bezpieczeństwa, jak pies ucieknie i kogos pogryzie to jest problem. Dlatego dziwie się tym wszystkim psiarzom co trzymaja psy w bloku i wychodza z nim 3 razy dziennie na spacer by sie załatwił. Blok to nie jest srodowisko w którym pies moze zyc.
Rozumiem jeszcze jakies małe ciapki ze schroniska ale Retrieviery czy Husky w bloku to zbrodnia!
poligon6, Tu masz rację. Trzymanie psa w bloku to tylko zaspokajanie swoich ambicji. Dla psa to katorga.
Pies to takie zwierze które uznaje tylko jednego pana. Innych może słuchać i szanować. Dla psa pan jest jeden.
O którego psa się rozchodzi tego w mundurze?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów