Wielu ludzi obawia się wind, bojąc się, że nagle zacznie spadać, ale co jeśli winda nagle zacznie coraz szybciej zmierzać ku górze, w efekcie rozbijając się? Ten facet doświadczył tego na własnej skórze.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 21:20
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
2024-11-16, 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Najlepsze są fazy jak myślisz, że dojeżdżasz do parteru a to pierwsze piętro... I ten lęk dlaczego winda jedzie poniżej parteru.
Wiecie, że taki absurdalny strach doprowadził do tego, że winda ma multum zabezpieczeń przed spadaniem ale prawie ani jednego przed niepożądanym lotem w górę.
Właściwie trzeba się mocno postarać by winda spadła a by pofrunęła wystarczy niewiele osób w kabinie i "mała" usterka elektroniki.
A na puentę dodam, że bardziej zabójcze są schody ruchome niż windy.
Właściwie trzeba się mocno postarać by winda spadła a by pofrunęła wystarczy niewiele osób w kabinie i "mała" usterka elektroniki.
Kuźwa, czemu mieszkam na 11tym? Wypierdzielaj z takim filmikiem ! Ale zamontowali mi nową windę ok 2miesiące temu i z tego co wiem, jeżeli właśnie jakiś błąd/problem pojawi się w elektronice dźwigu ten od razu się wyłącza, odcina od zasilania a w windzie włączają się hamulce.. ale ile w tym prawdy
macie widoczek kilk
macie widoczek kilk
The.prophecy napisał/a:
I gdzie do cholery był hamulec bezwładnościowy?
Hamulec bezwładnościowy zadziałał, kiedy po dojechaniu na ostatnie piętro zerwały się liny i ta zaczęła spadać. Tylko dla tego facet nie miał przyjemności odbycia szybkiej podróży powrotnej.
I to właśnie on uratował mu życie, bo podobno gość przeżył.
Kurwa, przeżyłem identyczną sytuację w wieżowcu w którym mieszkam, wsiadłem na 6, chciałem jechać na parter - na 3 piętrze winda stanęła i zaczęła powoli jechać do góry, cały czas przyspieszając. Na ósmym piętrze w przebłysku "ytelygencji" usiadłem na dupę i zaparłem się rękoma o ściany. Wycieczkę zakończyłem na piętrze 10,5 w 10 piętrowym bloku. Winda cała, ja też, czekałem długo na serwis i gość mówił, że m.in tak sprawdzają windy. U góry w szybie (było się pary razy "na" windzie) są sprężyny, które zapobiegają zajebaniu o strop.
Dopóki nie wymażę tego obrazu, to pochodzę sobie po schodach. Mimo tego, że mieszkam na 9-tym piętrze
Jaką trzeba być ciotą żeby bać się windą jeździć...
zopan napisał/a:
Wiecie, że taki absurdalny strach doprowadził do tego, że winda ma multum zabezpieczeń przed spadaniem ale prawie ani jednego przed niepożądanym lotem w górę.
Od lat w windach montowane sa hamulce (tzw. chwytacze) dwukierunkowe, od tego są przepisy, które to regulują. Oczywiscie w starych złomach tego nie ma, ale ta nie wyglada na starą.
Druga sprawa elektronika ma chuja do tego, jesli w niej coś napierniczy to winda najwyzej przestanie jeździć.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów