Osiem na dziesięć ofiar zabójstw w Brazylii w 2021 r., było rasy czarnej lub pardo.
W sumie murzyni stanowili 79% ofiar z 47,8 tys. całkowitej liczby zamordowanych, biorąc pod uwagę łączną liczbę osób rasy czarnej i rasy mieszanej
Tak wiem , dylemat (trudne słowo)
P.s Dla was... choć większość z Was i tak się mieści w tej 3 stopniowej skali. Słowo "dylemat" może być trudne...
Więc dla przypomnienia,albo i oświecenia niektórych, zamieszczam ściągę...byście się odnaleźli.
1) Debil – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 55—69, upośledzony umysłowo w stopniu lekkim, osiągający poziom umysłowy dwunastolatka.
2) Imbecyl – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 35—54, upośledzony umysłowo w stopniu średnim, osiągający poziom umysłowy dziewięciolatka.
3) Idiota – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 0—35, upośledzony umysłowo w stopniu ciężkim, osiągający poziom umysłowy sześciolatka.
Dla porównania — średnie IQ dorosłego człowieka wynosi 100.
Ja w wieku 19 lat podobno 113 IQ
Więc klęknijcie na kolana jak czytacie ten tekst.
""
Bo ci test dla 8 latka dali do wypełnienia
Tak wiem , dylemat (trudne słowo)
P.s Dla was... choć większość z Was i tak się mieści w tej 3 stopniowej skali. Słowo "dylemat" może być trudne...
Więc dla przypomnienia,albo i oświecenia niektórych, zamieszczam ściągę...byście się odnaleźli.
1) Debil – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 55—69, upośledzony umysłowo w stopniu lekkim, osiągający poziom umysłowy dwunastolatka.
2) Imbecyl – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 35—54, upośledzony umysłowo w stopniu średnim, osiągający poziom umysłowy dziewięciolatka.
3) Idiota – człowiek o IQ mieszczącym się w przedziale 0—35, upośledzony umysłowo w stopniu ciężkim, osiągający poziom umysłowy sześciolatka.
Dla porównania — średnie IQ dorosłego człowieka wynosi 100.
Więc klęknijcie na kolana jak czytacie ten tekst.
Ja tylko jestem członkiem Ku Klux Klanu ale nie narzekam.