18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Wesprzyj nas Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:32
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:27
Miałam ten filmik wrzucić w temacie idealnych prezentów dla teściowej, ale (jak zwykle w ostatnim czasie) wątek główny zszedł na dalszy plan na rzecz drapania się czyja racja jest 'naj'.
Do rzeczy:
"To mały kawałek minerału uranu znajdujący się w komorze mgłowej, co oznacza, że ​​można zobaczyć proces rozpadu i emisji promieniowania. Czym jest komora mgłowa? To szczelny szklany pojemnik schłodzony do -40 ° C, zwieńczony warstwą płynnego alkoholu. Według Cloudylabs na YouTube, który nakręcił powyższy film, para emitowana z alkoholu wypełnia pojemnik poniżej i większość z nich skrapla się na szklanej powierzchni, ale część z nich pozostanie jako para nad zimnym skraplaczem. „Tworzy to warstwę niestabilnej, nienasyconej pary, która może w każdej chwili ulec kondensacji” - mówi Cloudylabs. „Kiedy naładowana cząstka przechodzi przez tę parę, może wytrącać elektrony z cząsteczek tworzących jony. Powoduje to kondensację niestabilnych oparów alkoholu wokół jonów pozostawionych przez przemieszczającą się cząstkę jonizującą. Ścieżka cząsteczki w materii jest następnie odsłaniana przez ścieżkę złożoną z tysięcy kropelek alkoholu ”.
(Tekst tłumaczony przez google, prawie nie redagowany)

Sadistic uczy i bawi

Spooky action at a distance

youtube.com/watch?v=TUGZnd0LrQo
Zgłoś

Zrzutka na serwery i rozwój serwisu

Witaj użytkowniku sadistic.pl,

Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.

Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
swampman 2021-05-12, 11:37
Zgłoś
Zenonn 2021-05-12, 12:54 4
Uran z AliExpress ?
Zgłoś
Deadlyo 2021-05-12, 13:22 3
Fajne.
Zawsze myślałem, że promieniowanie to taka fala (jakby uderzeniowa) która jest cała i nie da się jej ominąć.
Na obrazku wygląda to tak jakby promieniowanie było pociskami wyrzucanymi przez centrum.
Zgłoś
Kriski 2021-05-12, 14:16 13
Deadlyo napisał/a:

Fajne.
Zawsze myślałem, że promieniowanie to taka fala (jakby uderzeniowa) która jest cała i nie da się jej ominąć.
Na obrazku wygląda to tak jakby promieniowanie było pociskami wyrzucanymi przez centrum.

Fala uderzeniowa to po wybuchu, pędząca fala wysokiego ciśnienia, a promieniowanie to mniej więcej to co na filmie.

Z klimatyczną muzyczką:

Rozpad trytu:

Zgłoś
Rozchędażacz 2021-05-12, 14:44 12
Za wizualizację promieniowania emitowanego przez kawałek uranu zawsze piwo
Zgłoś
Piter3 2021-05-12, 15:07 2
Skoro w eksperymencie miał brać udział czysty alkohol to zgaduję że, ani w Rosji ani na wschodzie europy ten film nie powstał ale materiał przedni jak cycki młodziutkiej latynoski z harda
Zgłoś
Znawca_Cipek 2021-05-12, 15:18
Sadol? Serio? Niektóre tłuste świnie mają tu niezłe pobłażanie...
Zgłoś
PękniętySłoik 2021-05-12, 15:34 10
Marcello3031 napisał/a:

Jprdl co za gowno

1 gram tego gówna w twoim układzie pokarmowym albo płucach, zabiłby cie w ciągu kilku dni.
Zgłoś
Kominek1993 2021-05-12, 15:35 3
W sumie to dość przerażające, szczególnie jeśli sobie uświadomimy, co te "pociski" potrafią zrobić z ciałem żywej istoty...
Zgłoś
Popmajster 2021-05-12, 16:46 3
Mały ale wariat.
Zgłoś
G................r 2021-05-12, 16:57 1
Piękny widok, od zawsze zastanawiało mnie co napędza ten świat, grawitacja? Nie bo elektryczność i można nią obalić grawitację. Pewnego razu wziąłem taką małą przetwornicę napięcia z mikrofali która emituje prąd wysokiego napięcia jak paralizator, podłączyłem do paluszka 1,5V o dziwo strzelał prąd i pomyślałem, a wezmę zobaczę co się stanie z płomieniem jak przytknę do tej iskry, ku mojemu zdziwieniu płomień się gibał na boki jak mi się podobało, a iskra elektryczna dostała takiego wzmocnienia że się wystraszyłem, ale dziwne zjawisko że przy użyciu elektryczności można manipulować płomieniami i dodatkowo jeszcze wzmocnić wyładowanie elektryczne, a w sumie to przecież plazma.
Zgłoś
andrzejrobert75 2021-05-12, 18:03
Kominek1993 napisał/a:

W sumie to dość przerażające, szczególnie jeśli sobie uświadomimy, co te "pociski" potrafią zrobić z ciałem żywej istoty...

Karaluchy podobno dobrze sobie radza.
Zgłoś
Zefirowy 2021-05-12, 18:33 5
Go4Fr napisał/a:

Piękny widok, od zawsze zastanawiało mnie co napędza ten świat, grawitacja? Nie bo elektryczność i można nią obalić grawitację. Pewnego razu wziąłem taką małą przetwornicę napięcia z mikrofali która emituje prąd wysokiego napięcia jak paralizator, podłączyłem do paluszka 1,5V o dziwo strzelał prąd i pomyślałem, a wezmę zobaczę co się stanie z płomieniem jak przytknę do tej iskry, ku mojemu zdziwieniu płomień się gibał na boki jak mi się podobało, a iskra elektryczna dostała takiego wzmocnienia że się wystraszyłem, ale dziwne zjawisko że przy użyciu elektryczności można manipulować płomieniami i dodatkowo jeszcze wzmocnić wyładowanie elektryczne, a w sumie to przecież plazma.

No to "obal" grawitację przy horyzoncie zdarzeń czarnej dziury - zobaczysz, jaka słaba
Zgłoś
~_Yarko_ 2021-05-12, 18:35 3
To wygląda na promieniowanie jonizujące cząstek alfa.
Takie cząstki są stosunkowo duże, ciężkie i poruszają się powoli, przez co nie potrafią przeniknąć np:przez skórę.
Jeśli jednak zostaną wchłonięte do organizmu - na przykład połknięte - potrafią wywołać spustoszenie wśród chromosomów.
Promienie beta są mniejsze, poruszają się szybciej i potrafią przeniknąć do do tkanek i spowodować oparzenia.
Jednak z odległości trzech metrów cząstki beta nie stanowią już dużego zagrożenia.
Promienie gamma - fale elektromagnetyczne wysokiej częstotliwości, poruszające się z prędkością światła potrafią penetrować wszystko z wyjątkiem grubego betonu i ołowiu na dużych dystansach.
Promienie gamma mogą przeniknąć przez ludzki organizm bez zwalniania, rozbijając komórki niczym kanonada mikroskopijnych kul.
I to te ostatnie były dla wielu zabójcze w 1986 roku.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na rok. 6,50 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem