18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 20:49
Ze względu na to, że wśród ponad 100 uczniów zespołu szkół koło Rieti w środkowych Włoszech jest troje muzułmanów, zrezygnowano tam całkowicie z wszelkich elementów symboliki Bożego Narodzenia. Nie ma nawet gwiazdy na szkolnej choince.

Ten radykalny i budzący protesty rodziców oraz Kościoła przypadek opisał w niedzielę dziennik "Il Messaggero".

W przedszkolu, szkole podstawowej i średniej placówki w miejscowości Leonessa, gdzie od lat żywa była tradycja Świąt, jej dyrektorka wprowadziła w tym roku całkowity zakaz użycia jakichkolwiek elementów, które mogą kojarzyć się z narodzinami Jezusa. W rezultacie nie odbędzie się msza dla uczniów ani tradycyjne jasełka oraz przedświąteczny poczęstunek z wymianą życzeń. Choinkę ozdobiono tylko sztucznym śniegiem.

Decyzja ta wywołała - jak podkreśla "Il Messaggero" - prawdziwą wściekłość rodziców, a także niezadowolenie burmistrza i miejscowej diecezji. Jej rzecznik powiedział: "Trudno zrozumieć tak skrajne stanowisko dyrektor szkoły". Jego zdaniem takie kroki nie sprzyjają integracji.

Burmistrz podjął się mediacji między protestującymi rodzicami a dyrekcją proponując odprawienie mszy dla uczniów szkoły poza jej murami. Dyrektor pozostała nieugięta.

Rodzice interweniowali w miejscowym kuratorium. Na razie nie otrzymali odpowiedz

fakty.interia.pl/swiat/news-wlochy-zakaz-symboliki-bozego-narodzenia-w...

A to tylko wierzchołek góry lodowej nie tylko we Włoszech ale i w całej europie. Do tego prowadzi polityka lewusów i pseudo liberałow.
Podobnie jest w Szwecji, Danii, Niemczech. Linków jest cała masa.

Ale nic sie nie dzieje przypadkowo to pokłosie neomarksizmu, czyli rugowania tożsamości kulturowej i narodowej w celu utworzenia jednego kołchozu.

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
Wiewór 2018-01-10, 12:02 1
Ciekawe dlaczego takiego gówna nie przenoszą do suszarni.

Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway

Zgłoś
~Velture 2018-01-10, 12:04 2
@up
Bo to nie ty jesteś autorem tematu

Jakie są moje poglądy polityczne? Pierdolę wszystko co ma i miało związek z AWS, SLD, PSL, UPR oraz partią kobiet.

Powodzenia w dawaniu mi łatki.
Zgłoś
Wiewór 2018-01-10, 12:13 3
To było kolejne pytanie retoryczne.
Zdaję sobie sprawę, że to jest portal prawicowy (socjalistyczno-narodowy = skrajne lewactwo = faszyzm) i przechodzą tylko tematy zatwierdzone przez cenzurę narodową zgodną z obowiązującą propagandą

-Ernest Hemingway

Zgłoś
poligon6 2018-01-10, 12:18 3
"To było kolejne pytanie retoryczne.
Zdaję sobie sprawę, że to jest portal prawicowy (socjalistyczno-narodowy = skrajne lewactwo = faszyzm) i przechodzą tylko tematy zatwierdzone przez cenzurę narodową zgodną z obowiązującą propagandą "

Nie płacz podetrzyj smarki, a jak cie piecze dupa to użyj maści

Lepiej być niezadowolonym człowiekiem niż zadowoloną świniaą; lepiej być niezadowolonym Sokratesem, niż zadowolonym głupcem. A jeżeli głupiec i świnia są innego zdania, to dlatego, że umieją patrzeć na sprawę ze swojego punktu widzenia.
Zgłoś
krasnal_hałabała 2018-01-10, 12:47
Abraxus napisał/a:

To było kolejne pytanie retoryczne.
Zdaję sobie sprawę, że to jest portal prawicowy (socjalistyczno-narodowy = skrajne lewactwo = faszyzm) i przechodzą tylko tematy zatwierdzone przez cenzurę narodową zgodną z obowiązującą propagandą

A ja zdaję sobie sprawę że tam pracujesz. en.wikipedia.org/wiki/Hasbara Ciekawe ilu kolegów z Megaphone już wysłuchało twoich żalów na "polaków robaków" z sadola.
Zgłoś
Wiewór 2018-01-10, 12:49 2
poligon6 napisał/a:

"To było kolejne pytanie retoryczne.
Zdaję sobie sprawę, że to jest portal prawicowy (socjalistyczno-narodowy = skrajne lewactwo = faszyzm) i przechodzą tylko tematy zatwierdzone przez cenzurę narodową zgodną z obowiązującą propagandą "

Nie płacz podetrzyj smarki, a jak cie piecze dupa to użyj maści

Skąd w tobie tyle przekonania, że twoje wypociny cokolwiek mnie obchodzą?

-Ernest Hemingway

Zgłoś
poligon6 2018-01-10, 14:05 1
"Skąd w tobie tyle przekonania, że twoje wypociny cokolwiek mnie obchodzą?'

To po chuj sie udzielasz? Idź się zalić gdzie indziej.

Zgłoś
Noside 2018-01-10, 16:17 1
Quo Vadis Europo?

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
sezamkowyRozpierdol 2018-01-11, 0:07 2
Tylko że ta szkoła jest państwowa, świecka, więc ma prawo do takich decyzji.
Nie rozumiem natomiast dlaczego funduje się te cyrki z usuwaniem świąt ze szkół tylko dlatego, że chodzi tam do tej szkoły jakiś wyznawca pedofila mahometa?
Ja też żądam usunięcia wszystkich meczetów z całego globu oraz islamu, ponieważ sam islam w sobie obraża "moje uczucia religijne" obraża ludzką godność, wolność, rozum, logikę, napastuje kobiety oraz pozwala na "wydawanie za mąż" małych dzieci pedofilom - pewnie dlatego Janusz Pawlacz 2 całował Koran, co było haniebne z jego strony, no ale podobno takie miał upodobania.
Obraża mnie to islamskie spierdolenie umysłowe.
A Janusz Pawlacz 2 również obraził cały cywilizowany świat całując koran, który jest dla pedofili pieczęcią legalizującą jebanie małych dzieci, poświęcił w ten sposób pedofili, a mimo tego Polakensy nadal budują mu pomniki i jeszcze mają bóle dupy, dlaczego JP2 jest oskarżany o dupczenie dzieci.
Jakbyście kurwa nazwali jakiegoś polityka czy kogo kolwiek, który ucałowałby petycję czy projekt ustawy zaproponowany przez jakąś partię zielonych czy innych skrajnych oszołomów domagających się legalizacji pedofilii?
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów