człowiekinny o w morde co ty piszesz pomijając postkomunistyczny sprzęt to
liczebność armi białoruskiej to niecałe --73 tyś
liczebność armi ukraińskiej to niecałe ---Wojska lądowe Ukrainy (ukr. Cухопутні Війська Збройних Сил України (CВ ЗСУ), Suchoputni Wijśka Zbrojnych Sył Ukrajiny (SW ZSU)) – jeden z trzech, obok Sił Powietrznych i Marynarki Wojennej, rodzajów Sił Zbrojnych Ukrainy. W 2009 wojska lądowe liczyły 73 300 ludzi oraz miały na wyposażeniu 735 czołgów, 2155 pojazdów opancerzonych, 72 Śmigłowce bojowe i 892 sztuki artylerii powyżej 100 mm.[1]
magnus a ty sie nie podniecaj tylko uzupełnij wiedze o polskiej obronności i całej armii nawet nie wiesz pewnie ile nasza armia ma żołdaków baranie ,ja byłem w armii podczas 1 kontyngentu w iraku wiec mi nie pierdol o sile naszej armi bo gdybyś zobaczyl co reprezentuja sobo inne europejskie armie to byś chyba zsikał sie w majtki na ich widok i co maja w glowie --nie nie ze strachu a ze śmiechu
a każdy piszący o naszej armi że be że lipa to powinien pogłebić wiedze bo sie naczytali w latach 90-tych
to nie ta sama armia panowie od 2001 roku reorganizacja i doposarzanie trwa w najlepsze ale przecież zapomniałem w tvn-nie nie powiedzom to sie nie dzieje pewnie nic ----
Płeć czlowiekinny
No tak się kur wa składa, że jak by Białorusini wsiedli w swoje czołgi i jechali na zachód to pierwszy opór napotkali by nad Odrą... takie mamy wojsko...
To nie jest opinia, tylko fakt.
liczby nie kłamią, reklamy tak.
tak tak tą swoją 73 -tysieczną armią z postdomunistycznym sprzętem i taktyką rodem z 2 wojny -oj byłbym zapomniał wieść głsi że z tej liczby trzeba odjąć około 3500 biurokratów heheh
no chyba że ich pan i władca rosja sie wpierdoli za nich ale to raczej na dzień dzisiejszy raczej niemożliwe
a co tam w czeczeniu -2 milionowy niespeła kraj wielkości wij lubelskiego zbił ich w 1 wojnie w 2 męczyli sie z nimi 2 lata --rasija i ich armia czerwona 3 2 1 -ból dupy start
lmlmlm