📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 18:08
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:23
Niektórym żal dupę ściska, że koleś zrobił więcej fajnego niż niejedna instytucja czy rząd. A tym, którzy zaraz będą grzebac Owsiakowi w życiorysie powiem krótko: wuj wam w chupę
Tak naprawdę obie strony są siebie warte i mają swoje za uszami, teraz zostało im tylko obrzucanie się coraz bardziej śmierdzącym g..... żeby ośmieszyć i dobić przeciwnika
Jak ktoś woli dać na WOŚP, to niech da na WOŚP i tak samo z Caritasem.
A reszcie wuj do tego.
Jak ktoś woli dać na WOŚP, to niech da na WOŚP i tak samo z Caritasem.
A reszcie wuj do tego.
Jedno jest pewne - za darmo tego nie robi. Tak jak każdy płacąc na tacę ma świadomość, że nawet jeżeli 90% z tej kasy pójdzie na obiady dla biednych dzieci w sierocińcu w Afryce, to jednak 10% pójdzie na nowego merca dla proboszca, tak samo z Owsiakiem - nawet jeżeli bierze "tylko" 7% to jednak te pieniądze zamiast do potrzebujących (a taka jest idea) trafiają do przepastnej kieszeni wujka Róbta Co Chceta. I jest pewna doza ironii w tym, że broni się mówiąc że "za cięzką prace, nawet charytatywną i dla idei, należy się jakaś zapłata" a jednocześnie wykorzystuje DARMOWĄ pracę tysięcy wolontariuszy, stojących na chłodzie i mrozie żeby zbierać grosiki na te jego 7%...
Bardziej chodzi o to że część tych pieniędzy przekazuje do środowisk związanych z wszelakiej maści "atrakcjami" które serwuje nam lewicowa ideologia. Nie mam nic przeciwko temu że pomaga np. dzieciom. Ale kiedy jednocześnie idzie w ramię np. z (p)osłem Biedroniem który opowiada się za aborcją to rachunek wychodzi na zero jak nie na minus.
bloodwar napisał/a:
Jedno jest pewne - za darmo tego nie robi. Tak jak każdy płacąc na tacę ma świadomość, że nawet jeżeli 90% z tej kasy pójdzie na obiady dla biednych dzieci w sierocińcu w Afryce, to jednak 10% pójdzie na nowego merca dla proboszca[...]
Czy ty i cała banda debili twojego pokroju kiedykolwiek mieliście w rękach "księgi" takowego proboszcza że wiecie ile zostawia dla siebie a ile idzie na utrzymanie parafii i pomoc biednym...? Hmmmm?
a mnie ten owsiak po prostu juz wkurwia
Tak jak co roku było dobrze, tak teraz wszystkim odpierdala i czepiają się Owsiaka a to że kradnie albo że popularniejszy od caritasu który zarobił 8 razy więcej. To już się nie liczy że jednak on i wszyscy ludzie którzy wspomagają tę fundację zafundowali sprzęt medyczny, a młodzi ludzie są zachęcani do pomagania innym? Jak jednemu z drugim dzieciak zachoruje tak, że potrzebne będzie użycie sprzętu od Owsiaka i spółki, to skończą się kretyńskie argumenty a jeszcze przyjdą i mu podziękują.
W ogóle obrazek zrobiony na siłę. Kościół akurat się nie wychyla z oskarżeniami że Owsiak żebrze, więc nie wiem czym inspirował się autor. Chyba chęcią dojebania klerowi za wszelką cenę. I teraz się spuszcza ze szczęście jednocześnie wrzucając pieniążek Owsiakowi.
A z mojej strony Owsiak to hipis i kojarzy mi się z brudem i ćpaniem. Niech pokaże lepiej faktury. I nie wyręcza państwa z obowiązku zakupu sprzętu medycznego. Politycy przyklaskują, bo wiedzą że ktoś odpierdala z nich robotę. Aha, no i nie zapominajcie o brudstoocku. Tarzanie się w błocie, ćpańsko i orgie, ot imprezka finansowana z WOŚP.
A z mojej strony Owsiak to hipis i kojarzy mi się z brudem i ćpaniem. Niech pokaże lepiej faktury. I nie wyręcza państwa z obowiązku zakupu sprzętu medycznego. Politycy przyklaskują, bo wiedzą że ktoś odpierdala z nich robotę. Aha, no i nie zapominajcie o brudstoocku. Tarzanie się w błocie, ćpańsko i orgie, ot imprezka finansowana z WOŚP.
Smutne jest to, że Owsiak kupuję sprzęt dla PUBLICZNYCH szpitali i jest to firmowane przez np. Komorowskiego i pomaga w tym wiele publicznych instytucji.
Mnie osobiście byłoby wstyd jako prezydent 38 mln kraju firmować akcje zbierania pieniędzy od ludzi którzy płacą nie małe podatki + obowiązkowe ubezpieczanie zdrowotne, na sprzęt medyczny który powinien być zakupiony z pieniędzy Ministerstwa Zdrowia czy NFZ. Ogólnie cała sytuacja jest dla mnie żenująca bo budżet NFZ wynosi ok. 64 mld zł, a Owsiak przeznacza rocznie 40 mln? Ale lans w mediach we wszystkich mediach jest i relacja on-line na onecie.
Jedyną dobrą rzeczą może być to, że z tego co mówią kupuje sprzęt aktualnie potrzebny i chyba nie przekazuje go na własność szpitalom i może go w razie czego zabrać (ostatnio było chyba coś takiego z jakimiś łożkami)
Mnie osobiście byłoby wstyd jako prezydent 38 mln kraju firmować akcje zbierania pieniędzy od ludzi którzy płacą nie małe podatki + obowiązkowe ubezpieczanie zdrowotne, na sprzęt medyczny który powinien być zakupiony z pieniędzy Ministerstwa Zdrowia czy NFZ. Ogólnie cała sytuacja jest dla mnie żenująca bo budżet NFZ wynosi ok. 64 mld zł, a Owsiak przeznacza rocznie 40 mln? Ale lans w mediach we wszystkich mediach jest i relacja on-line na onecie.
Jedyną dobrą rzeczą może być to, że z tego co mówią kupuje sprzęt aktualnie potrzebny i chyba nie przekazuje go na własność szpitalom i może go w razie czego zabrać (ostatnio było chyba coś takiego z jakimiś łożkami)
Podstawową pytaniem jest dlaczego potrzebne są takie zbiórki pieniędzy skoro ochrone zdrowia każdy ma zapisaną w konstytucji. Czyli złodziejstwo bandy z wiejskiej.
Ciekawe, u mnie w kościele ksiądz namawiał do udziału w zbiórce.
Może nie generalizujmy.
Może nie generalizujmy.
Dawniej wspierałem WOŚP, niech nawet sobie bierze coś z tego, dla mnie to pozytywna akcja ale jego zachowanie wobec dziennikarzy, że "z dupy pytania zadają" albo rzuca się o pytanie z tym czy bierze kasę czy nie zamiast odpowiedzieć jak normalny kulturalny człowiek który stworzył wośp pokazuje, że jest ograniczony umysłowo, poza tym powinien być neutralny, zająć się tym a nie wpierdalać się do polityki i innych rzeczy pokazując, że ma swoje zdanie. Chce pokazać jaki jest fejm na pokaz zamiast robić to co robił dlatego pierdole go
WOŚP pokazuje jedynie jak nasz kraj jest bardzo patologiczny ponieważ państwo nie jest w stanie zapewnić podstawowej opieki medyczny a pieniądze na sprzęt zbiera idiota.
Nie rozumiem, dlaczego można go gloryfikować za kupno sprzętu, a nie można opierdolić za defraudację reszty kasy. To jakiś Wasz bożek jest czy co?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów