Link z postu
facebook.com/pages/Ruch-Wypierdolenia-Cejrowskiego-do-Ekwadoru/278442388947616
Link do profilu osoby która prawdopodobnie zarządza ww. stroną
facebook.com/profile.php?=7432645066541
Jak było to zostawić, ale nie było
@up
Co ty cpasz?
Obowiazki Polskie i wobec Polski, ale jak juz pisalem - nie wobec Rzeczypospolitej, sama czesc "rzecz" a takze czesc "pospolita" mnie w tej nazwie brzydzi, to powinno byc "Panstwo Polskie", albo "Krolestwo Polskie", albo po prostu "Polska", a nie jakas "Rzeczypospolita"Jestem Polakiem – więc mam obowiązki polskie
o Ty dziadu jeden. gdzie moge Cie spotkać żeby Ci beczke zimnego browara postawić? dawno nic tak wspaniałego nie przeczytałem
trochę nie masz racji, Rzeczpospolita, czyli Republika powstała jeszcze przed demokracją i socjalizmem (żeby daleko nie szukać, to zanim Rzym został cesarstwem był Republiką).
Chyba, że masz na myśli tę konkretną odsłonę, jaką dzisiaj prezentuje nam ZSRE, to owszem, jest to jakaś dziwna hybryda, jakaś hybryda chuj wie czego z chuj wie czym.
Obowiazki Polskie i wobec Polski, ale jak juz pisalem - nie wobec Rzeczypospolitej, sama czesc "rzecz" a takze czesc "pospolita" mnie w tej nazwie brzydzi, to powinno byc "Panstwo Polskie", albo "Krolestwo Polskie", albo po prostu "Polska", a nie jakas "Rzeczypospolita"
I juz chuj z nazewnictwem i pogladami, zeby uniknac kolejnej klotni monarchia vs demokracja vs republika - chuj z tym, dopoki panstwo zajmuje sie wojskiem, policja, sądownictwem i administracja w pewnym stopniu i nie wpierdala sie w prywatne sprawy, to kolo chuja mi to lata. Badz sobie nacjonalista, socjalista, komuchem, wcieleniem najwiekszego lewaka, a nawet anarchista, ale zostaw reszte w spokoju. I nie pierdol mi tu, ze wyzywienie 2 milionow urzednikow, 3 milionow bezrobotnych(z czego polowa popierdala na czarno), i kilkuset pajacow na wiejskiej, co ledwo zawodowke jako elektryk skonczyli, a biora sie za decydowanie o panstwie, i inzynierie ekonomiczna i spoleczna, nalezy do moich Polskich obowiazkow.
Do obowiazkow Polaka nalezy: Sluchac sie rodzicow, zdobyc najlepsze wyksztalcenie jakie dasz rade(badz pojscie w kierunku ktory cie interesuje)
-Zdobyc Prace, ew. zalozyc firme i dac prace ludziom
-Zalozyc Rodzine, posadzic drzewo, zbudowac Dom
-Pomagac innym Polakom w miare mozliwosci
- Placic podatki (Podatki, nie haracz na bezrobotnych itd.)
-Opiekowac sie rodzicami, gdy sami juz nie dadza rady, lub oplacic im opieke
- Wychowac wlasne dzieci, odlozyc jakies pieniadze, i jak sie zestarzejemy, to zostawic ukochana Ojczyzne w ich rekach.
No i w razie wojny, takze wspomoc Ojczyzne, niezaleznie od tego czy finansowo(jesli ma sie wgl taka mozliwosc), czy moze indywidualnie
Dbajmy o nasz Kraj, a nie kieszen naszego okupanta.
Pozdrawiam
Wystarczy swiadomosc, ze ktos mysli tak samo. : P
Takze Pozdrawiam
Jezeli masz na mysli nasza stara Rzczplita, to tez nie byla ona idealna, choc znacznie lepsza niz dzisiejsza pod kilkoma wzgledami(oczywiscie trzeba uwzglednic roznice w czasie) Co prawda szlachta byla wolna, ale za to chlopstwo czasami bardzo uciskane, a i szlachta miala za duzo do powiedzenia i za duze wplywy, byli rowni i rowniejsi wobec prawa itd. itd.
Oczywiscie trudno by bylo powiedziec, ktory okres Polski byl "najlepszy" jesli chodzi o ustroj, bo my czasy rewolucji industrialnej przespalismy, czy raczej nie mielismy wtedy za bardzo wlasnego Panstwa. Tak na prawde to mozna by powiedziec, ze od pierwszej utraty niepodleglosci, nic sie wlasciwie nie zmienilo, mielismy wprawdzie po pierwszej wojnie pare lat samodzielnosci, ale i tak bylismy rzadzeni jak i cala europa wtedy az do dzis, przez socjalistow, a po drugiej wojnie przez komunistow, i az do dzis po ich spadkobiercow, partyjnych czy tez ideologicznych to juz bez znaczenia. No i oczywiscie, przez czystych "rabusiow"
Pozdrawiam
kolego, widzę, że nie zrozumiałeś przesłania - pod sporą ilością tego o czym napisałeś to 'obiema ręcyma', ale moje przesłanie jest takie, że jak jestem Polakiem to siedzę tutaj, tu płacę/lub nie płacę, podatki, pracuję u podstaw i żyję jako Polak, a nie takie chujwieco jak ten Pan. poza tym brzydzi mnie jego typowo katotalibański brak pokory.
O tak, bo niechec do placenia haraczu na rzecz okupanta naszego kraju to wyraz bycia niePolakiem, folksdojczem, hamburgerem i czym tam jeszcze. Szczerze, gdybym mial miec firme w Polsce i placic 90% podatkow, albo w ekwadorze z 5%, to wybralbym ekwador, nawet zrzeklbym sie tego obywatelstwa bez problemu, i to z bardzo prostego powodu, Kocham Polske, a nie "Rzeczpospolita" Rzeczpospolita to dziwaczny twor demokratyczno-socjalistyczny, ktory mentalnie obsrywam od gory do dolu. Wiec zrzeczenie sie tego obywatelstwa nie nalezy uznawac jako akt anty-patriotyczny badz anty-polski, czy nawet pro-ekwadorski, to po prostu pokazanie kutasa okupantowi, ktory probuje sie dobierac do naszych pieniedzy.
Pozdrawiam
Naprawde powinienem odpowiadac?Twoja żona się puszcza i odpierdala, chociaż kiedyś była piękną kobietą, więc co robisz?
O tym pisalem w poscie, ktory cytujesz.Tak tak kurwa, tak właśnie się zachowuje wojtuś, któremu od tej dziczy odjebało.
Nie sztuka pierdolić o rzeczach oczywistych, o tym że podatki wysokie, że polityką zajmują się tylko kurwy, nie ważne czy trafili do parlamentu, czy byli zbyt chujowi na to
Jakies sukcesy masz na tym polu? On przynajmniej daje prace kilkunastu Polakom, pomimo haraczu nakladanego przez nasze panstwo, wiec juz ma na koncie pomoc kilku rodakom.Sztuka to rzeczywiście zmienić coś na lepsze.
Krzykaczem jest.Jest kolejnym pierdolonym krzykaczem.
A Pan Panie Bohaterze bez urazy tez gowno zmieniles, wychodzi na jedno. Gdyby nie haracz naszego okupanta, to uwierz mi, nie musialbys dlugo czekac, a zarowno "Wojtus" jak i tysiace mniej znanych Polskich biznesmenow uciekajacych obecnie do rajow podatkowych, nagle by sie zawrocila, tylko po to, zeby dac prace Polakom, chociaz zyski nieco mniejsze. Z prostego powodu - tak na prawde wiekszosci z nich to mniejsi badz wieksi patrioci, ale patriotyzm konczy sie zazwyczaj gdy widzisz swoje glodne dzieco, i smiejacego ci sie w twarz ryzego w telewizji.Ja pierdole takich ludzi, którzy tylko pod publiczkę potrafią pierdolić, o tym jak to im źle, a nawet palcem nie kiwną by cokolwiek zmienić. Jest jak zwykła tchórzliwa kurewka, która tylko dlatego spierdala ze swojej ojczyzny,