📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:19
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
fryca88 napisał/a:
W San Jose inżyniery skonstruowali,ponoć wypierdolić się na nim nie da
Rosjanie udowodnią że się da.
Wypierdolić się nie da ale jak się dobrze jebnie to nie ma co zbierać
I te kule są niby z czego zrobione?, z gumy? granitu? Czy jakieś komicznopizdowatego czegoś?
Dudeczek napisał/a:
I te kule są niby z czego zrobione?, z gumy? granitu? Czy jakieś komicznopizdowatego czegoś?
Z amelinium chyba
Byś się poświęcił i chociaż kliknął kilka razy ctrl+c/v żeby dać jakiś szerszy zarys tego jak jest zbudowany itp.
Dla zainteresowanych:
Grupa młodych inżynierów z Charles W. Davidson College Of Engineering w San Jose skonstruowała motocykl, który porusza się za pomocą wielkich kul.
Koła motocykla są połączniem gumy i włókna węglowego, a w ruch wprawiają je 3 silniki elektryczne (po 3 na każdą kulę). Owe silniki są przymocowane do ramy kół, która wygląda jak swoista klatka. Co ciekawe, dzięki takiemu rozwiązaniu motocykl może poruszać się w dowolnym kierunku, sposobem przemieszczania się przypominając wózek w supermarkecie.
Motocyklem na kulach kieruje się podobnie jak Segwayem, tzn. balansując ciałem. Jednak SDS sprawi, że motocyklista nie ma szansy się przewrócić. Oprócz tego kierowca będzie mógł jeździć tak samo jak na normalnym motocyklu. W kierownicy znajduje się bowiem rączka hamulca czy przyspieszenia.
Konstruktorzy opracowali specjalny system SDS, który sprawia, że motocykl nie przewraca się, nawet gdy stoi. Działa on dzięki akcelerometrom i żyroskopom, które kontrolują każde odchylenie od pionu.
Nowy system jezdny umożliwić ma nie tylko banalnie proste parkowanie, lecz także bardziej zaawansowane triki takie jak np wykonanie obrotu o 180 stopni w trakcie jazdy lub jazdę bokiem. Mają to umożliwić dwa silniki elektryczne zasilające każdą z kul.
Prototyp ma być ukończony pod koniec tego roku.
Dla zainteresowanych:
Grupa młodych inżynierów z Charles W. Davidson College Of Engineering w San Jose skonstruowała motocykl, który porusza się za pomocą wielkich kul.
Koła motocykla są połączniem gumy i włókna węglowego, a w ruch wprawiają je 3 silniki elektryczne (po 3 na każdą kulę). Owe silniki są przymocowane do ramy kół, która wygląda jak swoista klatka. Co ciekawe, dzięki takiemu rozwiązaniu motocykl może poruszać się w dowolnym kierunku, sposobem przemieszczania się przypominając wózek w supermarkecie.
Motocyklem na kulach kieruje się podobnie jak Segwayem, tzn. balansując ciałem. Jednak SDS sprawi, że motocyklista nie ma szansy się przewrócić. Oprócz tego kierowca będzie mógł jeździć tak samo jak na normalnym motocyklu. W kierownicy znajduje się bowiem rączka hamulca czy przyspieszenia.
Konstruktorzy opracowali specjalny system SDS, który sprawia, że motocykl nie przewraca się, nawet gdy stoi. Działa on dzięki akcelerometrom i żyroskopom, które kontrolują każde odchylenie od pionu.
Nowy system jezdny umożliwić ma nie tylko banalnie proste parkowanie, lecz także bardziej zaawansowane triki takie jak np wykonanie obrotu o 180 stopni w trakcie jazdy lub jazdę bokiem. Mają to umożliwić dwa silniki elektryczne zasilające każdą z kul.
Prototyp ma być ukończony pod koniec tego roku.
@Ilhantius
Wszystko co tutaj wstawiam już gdzieś w necie jest,nie tworzę nowych historii,wyszukuję,jak kogoś interesuje,sam znajdzie.To nie forum "Ciekawostki techniczne",jest to jakiś freak,coś nowego,ciekawego,dla sadola opis wystarczy,jak dam długi opis to mnie będzie ktoś jebał,że przynudzam jak stary pryk.Miałem zarzucić opis,ze Sfory,ale średnio mi się podoba kopiowanie na żywca no i czasem kładę lachę,bo mam lepsze zajęcie.
Wszystko co tutaj wstawiam już gdzieś w necie jest,nie tworzę nowych historii,wyszukuję,jak kogoś interesuje,sam znajdzie.To nie forum "Ciekawostki techniczne",jest to jakiś freak,coś nowego,ciekawego,dla sadola opis wystarczy,jak dam długi opis to mnie będzie ktoś jebał,że przynudzam jak stary pryk.Miałem zarzucić opis,ze Sfory,ale średnio mi się podoba kopiowanie na żywca no i czasem kładę lachę,bo mam lepsze zajęcie.
Tak mi się skojarzyło z "I Robot". Tylko, że tam były akurat samochody z kulami. Sci-fi zamienia się w rzeczywistość .
Gyro lubi leciec w kulki... guma i wlokno weglowe? Silniki 3F na napedzie bezposrednim? Poza tym fani jednosladow straca cala zabawe i przyjemnisc z jazdy.
No ale projekt ukonczony.
No ale projekt ukonczony.
@Ilhantius to wkońcu 3 czy 2 silniki na kulę ? Czepiasz się ,że nie wkleił wszystkiego a Ty wklejając nawet nie przeczytałeś dokładnie
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów