📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 5:32
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Weź tam żyj...ja pierdole
Jakby to jebły butle,to byłoby kilka-naście eksplozji.To był skład materiałów wybuchowych,wykorzystywanych w kopalni złota.
Kurwa, jakby tak butle z gazem wybuchały. Ty tam poszukaj w historii materiałów z butlami gazowymi i zobacz
S300 od ruskich przyleciała
Kamerzysta do utylizacji.
zwierzak30 napisał/a:
Jakby to jebły butle,to byłoby kilka-naście eksplozji.To był skład materiałów wybuchowych,wykorzystywanych w kopalni złota.
Siriuz napisał/a:
Kurwa, jakby tak butle z gazem wybuchały. Ty tam poszukaj w historii materiałów z butlami gazowymi i zobacz
"podobno..."
a z historii proszę:
sadistic.pl/wybuchajace-butle-z-gazem-vt568665.htm
sadistic.pl/minibus-w-ogniu-vt491707.htm
sadistic.pl/boom-baby-vt475394.htm
jesli rosjanie opracują technologię produkcji takich butli z gazem, to będziemy mieli przejebane.
zwierzak30 napisał/a:
Przy dużej dynamice zapłonu potrafi rozerwać na raz wszystkie w ułamku sekundy.Duzo też zależy jak były przechowywane, czy w koszach, ściany murowane. Jak jeszcze razem butle z tlenem do jakiś palników to takie jebniecie jest czymś normalnym.
d-_-bE.Prigozhin61 napisał/a:
Przy dużej dynamice zapłonu potrafi rozerwać na raz wszystkie w ułamku sekundy.Duzo też zależy jak były przechowywane, czy w koszach, ściany murowane. Jak jeszcze razem butle z tlenem do jakiś palników to takie jebniecie jest czymś normalnym.
Tylko co z tego ze rozerwie butle, skoro znajduje się w nich gaz, który sam w sobie jest niepalny? Musi wymieszać się z powietrzem w stosunkowo wąskim zakresie optymalnych proporcji przy których to dopiero może dojść do detonacji, która w najlepszym razie będzie prawie 3x słabsza od TNT. Nie widzę tego.
Nie znam się, ale się wypowiem. Teren górzysty, "chatki" w relatywnie dobrym stanie, na pierwszym planie jakies kable - hipoteza ze to skład materiałów wybuchowych w jakiejś kopalni bardzo prawdopodobna. Wybuchły nitrozwiązki. Gdyby to były pola to można by podejrzewać jakieś nawozy czyli azotany. Takie fale uderzeniowe raczej widziałem na filmach gdzie wybuchają ładunki militarne.
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów