Ciekawie pomyślane ,wykonanie klasa i nie ma co nawet komentować ,ale dźwięk ... Ładny efekt tylko czy do tego auta pasuje ?
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:44
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:22
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów.
Niestety sytaucja związana z brakiem reklam nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany Link do Zrzutki
Uśmiech od ucha do ucha - ale tylko do pierwszego przeglądu, bo kontroli głośności to na pewno nie przejdzie
Jak dla mnie rewelacja.
To nie jest wydech F1 (coś takiego nie istnieje) jest to przelotowy kompletny układ wydechowy w którym opór spalin jest maxymalnie zmniejszony dzięki czemu spaliny mają swobodne ujście, z każdego cylindra wychodzi osoby kolektor który dopiero potem łączy się z wydechem
Jak dla mnie dźwięk podłożony, silnik w mercedesie nie kręci się do 15-16 tyś obrotów jak w formule więc nie ma opcji żeby tak brzmiał.
Jak dla mnie dźwięk podłożony, silnik w mercedesie nie kręci się do 15-16 tyś obrotów jak w formule więc nie ma opcji żeby tak brzmiał.
Pominąwszy radykalne różnice charakterystyk obu silników, taka wymiana chyba jednak ma sens. Ciekawe skąd wziął ten wydech...
@2x Up co ty pierdolisz za kacapoły. Jakby opor spalin miał być maxymalnie zmiejszony to nikt by nie ciagnał wydechu za samochod tylko na kolektorach by sie skończyło. a to kolektory zwykłe kolektory 8-1 rodzielonone na 2 rurki. Poza tym, nawet jest x pipe do wyrównania cisnien wiec mozna sie domyslac ze jest przelotowy. Wydech nie zmiejsza oporu spalin tylko jeszcze je powieksza (w rozsadnym zakresie) zeby mogły powstac zjawiska falowe.
@up skad wział? Wyspawał z kwasówki, spawarką, no albo z tytanu.
@up skad wział? Wyspawał z kwasówki, spawarką, no albo z tytanu.
Jeśli na kolektorach by się skończyło to współczynnik mocy mógłby być niższy niż w wydechu przelotowym, tzw wolny wydech nie zawsze daje 100% mocy a często nawet ją zaniża... także ten wydech jest przerostem formy nad treścią, jest jak adidasy do garnitury, kompletne nieporozumienie i całkowite pozbawienie rasowości dźwięku Mercedesowskiej V12-ki
@up , ale skad Ty to wiesz. nie wyglada to na druciarstwo wiec podejrzewam, że ten wydech jest obliczony i zrobiony tak jak trzeba, nie jest zadnym przerostem ani adidasami.
Nonon kolego jak dla ciebie amg to zwykly samochod to spoko, jak dlamnie to zwykle amg brzmi lepiej o wiele. Polecam zobaczyc na youtube The Ultimate Mercedes C63 AMG Exhaust Tuning Video
Dla niecierpliwych od 1:47
Dla niecierpliwych od 1:47
była już moda na głośne wydechy w Polsce. Najpierw było słychać samochód, a dopiero później widać, tak też jest w tym przypadku. NIE
Mercedes E-Klasse W211 raczej nie jest samochodem sportowym więc TEN wydech i TEN dźwięk jest dla mnie wiochą, przerostem formy nad treścią, z daleka krzyczy "łaaaa jaki jestem mocny !! łaaa jaki ze mnie sportowiec" to tak jakby pan Mirosław prezes zarządu polmozbytu biegał po osiedlu i krzyczał że jest najszybszy na 100m...
Ten wydech by bardziej pasował do Prelude, Integry albo innego japońskiego ścigacza a nie do dostojnej niemieckiej limuzyny która nigdy nie napinała się niepotrzebnie.
Ten wydech by bardziej pasował do Prelude, Integry albo innego japońskiego ścigacza a nie do dostojnej niemieckiej limuzyny która nigdy nie napinała się niepotrzebnie.
Śmiesznie wygląda jadąc tak wolno. Czekasz na bolid a tam jakiś lanos jedzie 60km/h.
Zgadzam się z panem Siarą. Stawiam że dźwięk jest podłożony, no chyba że ktoś tak zmodował silnik że kręci do 15tyś rpm.
tak w ogóle Panowie to jest S klasa W220 model 600, nawet nie AMG (chyba że komuś chciało się bawić w zakładanie pokrywy silnika od gorszego modelu ), poliftingowa czyli wypuszczana końcówka 2002 do początku 2005, od przedliftingowej różni się światłami i biturbo co do wydechu dźwięk rzeczywiście wydaje się podłożony
idealne do mojej astry 1.6
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów