📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
11 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
jedyny plus tej roboty jest taki ze nie ma zadnej kobiety
Jest mi wiadomo o jednej na dole kobiecie pani sztygar ale pracuje na innym polu niż ja i jeszcze jej nie widziałem. Maski pobiera się codzienni w ścianach takich jak na filmie nosi się te "mocniejsze" kombajniści u nas mają specjalne z wymiennymi filtrami niestety dla reszty są niedostępne. Jestę expertęłm O_o
Ryle na sadola się wpierdoliły świat się kończy. A żeby was powkurwiać to powiem tylko że nikt wam nie kazał tam iść do roboty więc skończcie pierdolić i użalać się nad sobą. Do tego słyszałem ostatnio, że jeden dyrektor kopalni trochę po pięćdziesiątce przeszedł na emeryturę. Taki chuj siedzi sobie przed biurkiem a wcześniejsza emerytura. Pierdolę.
Żegnam krety.
Żegnam krety.
w masce czy bez. co z tego skoro ich praca i tak jest psu w dupę. Z tą różnicą że do psiej dupy nie dokładamy.
Prawie jak minecraft.
Ciekawe czy górnictwo doczeka autonomicznych maszyn z AI które będą odwalały robotę.
@up, nie, bo nieroby ciągle będą srać że im się należy i nie będzie kasy na tą sztuczną inteligencję.
Robota ciężka, ale zarabiają "trochę" więcej niż najniższa krajowa.
Qrwaaa ! Chciałbym by chociaż jeden dzień przepracowały te penisy z Wiejskiej w takich warunkach. Krew mnie zalewa jak słyszę o ciężkiej pracy posłów... wrrr !
W sumie wygląda spektakularnie, tu ktoś puka młotkiem tam coś się wali.
Pył znój i wysoka temperatura. Pytanie tylko czy każde miejsce wydobycia wygląda tak widowiskowo i wymaga dużej ilości pracy górników do obsługi. Ciekawi mnie też informacja kiedyś rozprzestrzeniana przez media jakoby związkowcy górniczy chcieli dziedziczenia miejsc pracy w kopalniach. Skoro to taka katorga za marne grosze to mogliby tak unieszczęśliwiać swoje latorośle? Mogła to być informacja nieprawdziwa. Za tvp nie nadążysz. Jak tak to przepraszam.
Pył znój i wysoka temperatura. Pytanie tylko czy każde miejsce wydobycia wygląda tak widowiskowo i wymaga dużej ilości pracy górników do obsługi. Ciekawi mnie też informacja kiedyś rozprzestrzeniana przez media jakoby związkowcy górniczy chcieli dziedziczenia miejsc pracy w kopalniach. Skoro to taka katorga za marne grosze to mogliby tak unieszczęśliwiać swoje latorośle? Mogła to być informacja nieprawdziwa. Za tvp nie nadążysz. Jak tak to przepraszam.
Kopalnie były rentowne przynosiły zyski, Polacy siedzą na górze węgla = złota. Tutaj tylko Unii chodzi, żeby nas uzależnić od nich i ich energii, a ludzie powiązani z polityka kupuja pozniej panstwowe zaklady i staja sie rentowne (patrz towarzysz kulczy kupil dwie kopalnie wegla za 600 mln Ojro i za ich pomoca wytwarzal energie elektryczna...... MÓZG ROZJEBANY)
Kurwy i złodzieje z tymi jebanymi regulacjami... Cukrownie rentowne przez limity upadły, mleczarnie to samo.... Stocznie tez nagle sie same rozjebaly... W chuj nam ta unia byla potrzebna. Mielismy NATO, porozumienie handlowe jak Norwegia i trzeba było przy tym siedziec jak madrzy Norwegowie
Kurwy i złodzieje z tymi jebanymi regulacjami... Cukrownie rentowne przez limity upadły, mleczarnie to samo.... Stocznie tez nagle sie same rozjebaly... W chuj nam ta unia byla potrzebna. Mielismy NATO, porozumienie handlowe jak Norwegia i trzeba było przy tym siedziec jak madrzy Norwegowie
Pewnie dlatego, że tak głęboko kopią to węgiel droższy niż z Australijskich odkrywek. Na marginesie najwięcej ginie budowlańców w robocie. Śmierć za glazurę ponieśli.
szanuje taki zapierdol i z tego co widzę w takiej kopalni nie ma chwili odpoczynku bo cały czas coś się dzieje
SQT napisał/a:
Ryle na sadola się wpierdoliły świat się kończy. A żeby was powkurwiać to powiem tylko że nikt wam nie kazał tam iść do roboty więc skończcie pierdolić i użalać się nad sobą. Do tego słyszałem ostatnio, że jeden dyrektor kopalni trochę po pięćdziesiątce przeszedł na emeryturę. Taki chuj siedzi sobie przed biurkiem a wcześniejsza emerytura. Pierdolę.
Żegnam krety.
Wcześniejsze emerytury dla osób pracujących za biurkiem zatrudnionych w policji, sejmie, górnictwie, itd. to pierdolona granda. Te osoby po przejściu na emeryturę zazwyczaj znajdują zatrudnienie w jakichś drobnych pracach typu cieć parkingowy. Na emeryturce nie płacą już składek i mają mnóstwo czasu, więc są bardzo konkurencyjni wobec zwykłych ludzi. Później taki buc wychodzi na ulice i jest wielce zdziwiony, że "młodzi wyjeżdżajo bo roboty ni ma", no kurwa wyjeżdżają, bo dziady z emeryturą po 50 psują rynek pracy
Dinaeel napisał/a:
Ciekawe czy górnictwo doczeka autonomicznych maszyn z AI które będą odwalały robotę.
No jakby nie patrzeć, to już odwalają "sporo" roboty, a bardziej zaawansowanych maszyn już raczej się nie doczekamy, bo te kopalnie to pewnie kwestia 15-20 lat i w ich miejscu będą już same muzea i post-industrialne kluby
bollol_stern napisał/a:
Na marginesie najwięcej ginie budowlańców w robocie. Śmierć za glazurę ponieśli.
Do statystyk dodawani są pracownicy biurowi, związkowcy, itd. dlatego budowlanka, wg. nich jest "groźniejsza".
@kargull007
Każde wydobycie wygląda tak samo, różnica polega w likiwidacji zrobów czy długości i wysokości ściany.
W zeszłym roku miałem praktyki w tej kopalni, pólmaski i wszelkie inne środki ochrony są wydawane przed każdym zjazdem.
Tylko ściany wyglądają tak efektownie, w innych rejoanach jest inaczej, są miejsca, w których zapomina się, że jest się 650m pod ziemią np. warsztaty.
Jak chcecie to wam mogę wrzucić kilak zdjęć jak wyglądają praktyki w kopalni
Każde wydobycie wygląda tak samo, różnica polega w likiwidacji zrobów czy długości i wysokości ściany.
W zeszłym roku miałem praktyki w tej kopalni, pólmaski i wszelkie inne środki ochrony są wydawane przed każdym zjazdem.
Tylko ściany wyglądają tak efektownie, w innych rejoanach jest inaczej, są miejsca, w których zapomina się, że jest się 650m pod ziemią np. warsztaty.
Jak chcecie to wam mogę wrzucić kilak zdjęć jak wyglądają praktyki w kopalni
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów