Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
a Ja widzialem jak twoja stara im obciągała na łaźni
Bo nie chce mi się czytać
Dziwnym trafem na miejsce zamykanych kopalń tworzą się prywatne, w których pracują Ci sami ludzie, dyrektorami są te same osoby co wcześniej i wszystko przynosi zyski!
Na likwidacji kopalń dorobiło się tylu dyrektorów złodziei, że się w głowie nie mieści. Większość sprzętu którego używają w tych prywatnych kopalniach to sprzęt polikwidacyjny.
My dalej moglibyśmy zarabiać sporą kasę na węglu, tyle że nikomu nie zależy na wzbogaceniu Polski tylko własnej kieszeni. Taka prawda.
I czemu teraz żaden chuj nie doda gifa "witamy na śląsku"? Najeżdżacie na Śląsk, na górników, a prawda jest taka żebyście ani szychty na dole nie wytrzymali pierdolone gorole.
Co Ty myślisz, że tylko górnicy mają ciężką pracę? Pamiętam jak zaczynałem rozkręcać firmę i jeszcze sam spawałem. Leżałem w jebanej aluminiowej puszcze i spawałem od środka i tak też ładne parę godzin i puszek też trochę do pospawania. Jak z tego szajsu wylazłem to jak najebany, zegar podwójnie widziałem. I pewnie, wielu, wielu ludzi ma podobne wrażenia wynoszone ze swojej pracy, a kopalnie to na obrazkach widzieli. O dysproporcji wynagrodzeń, ludzi, którzy zarabiają pieniądze i są dotowani w pracy przez państwo nie wspominam.
ciekawy filmik fajne sie patrzy jak górnicy mogą wyprostowani chodzić na ścianie nawet nie muszą sie garbić są takie ściany w których trzeba sie czołgać są identyczne lecz strasznie niskie i nie da sie tam garbić ja jestem elektrykiem na kopalni i mam torbę z narzędziami która waży około 15 kg i czasem muszę na ścianie iści kładę sie na ziemi i czołgam jak w wojsku jakieś 500m do połowy ściany i potem z powrotem do tego aparat ucieczkowy KA-60. woda w butelce tak chujowej butelce że bardziej nisz na swoje życie uważam żeby ta kurwa mi nie pękła bo bez wody to tragedia jest. nie mówię już jak ciepło i jak oszukują z tlenem sie dziwne rzeczy dzieją jak troche tlenu zabraknie. ta kultura na filmiku jest FAKE jak nie wiem
czujesz się lepszy wypisując takie gówna na sadolu ? Jeszcze se tytuł KWK Marcel wpisał tak jakbyś chciał się dowartościować czy co.
Chuj z kopalniami. Już dawano w normalnych państwach nie pierdolą się z kretami, tylko jest decyzja, że zamykają to zamykają. Ludzie się przekwalifikują i tyle. Oczywiście tylko w Polsce górnik jest nietykalny i za tępy żeby przystosować się do innej roboty. Oczywiście wychodzi z nich jeszcze hipokryzja. Ile zakładów poupadało ale górnicy widzieli tylko swój czubek nosa. Gdy natomiast PO chciało reformować górnictwo to wszyscy mieli wspierać ich w walce o miejsca pracy.
Co Ty myślisz, że tylko górnicy mają ciężką pracę? Pamiętam jak zaczynałem rozkręcać firmę i jeszcze sam spawałem. Leżałem w jebanej aluminiowej puszcze i spawałem od środka i tak też ładne parę godzin i puszek też trochę do pospawania. Jak z tego szajsu wylazłem to jak najebany, zegar podwójnie widziałem. I pewnie, wielu, wielu ludzi ma podobne wrażenia wynoszone ze swojej pracy, a kopalnie to na obrazkach widzieli. O dysproporcji wynagrodzeń, ludzi, którzy zarabiają pieniądze i są dotowani w pracy przez państwo nie wspominam.
Bo górniczek to święta krowa którą wszyscy muszą głaskać. Oni dla narodu nic, za to naród dla nich wszystko bo się obrażą i będą palić opony.
No muszę przyznać, że ładnie mnie trafiło w układ ja usłyszałem, że rząd wykupił węgiel zgromadzony w kopalniach. Czyli miliardy w produkt za drogi. Później Pan płaci Pani płaci. Nawet nie chodzi o to, że górnicy to nieroby, ale przez lata obrośli w przywileje z minionej epoki i ciągną tymi kosztami kopalnie na dno. Ja rozumiem, że wielu ludzi zatrudnionych, że rodziny etc. Ale cała Polska koszty zmiany systemu ekonomicznego zapłaciła w latach 90.
Słyszałem, że Czeskie kopalnie mają zyski, podobno nawet te wykupione w Polsce, dziwne.
Moj dziadek byl ratownikiem gorniczym. Prosze nie pisz kurwa pierdolek. Wiem cos o tym.
Wiesz tyle co Ci dziadek powiedział o górnictwie 30 czy 40 lat temu.... to masz pojęcie w chuj, bo się duzo pozmieniało od tamtego czasu. Zamknij ryja jak nie wiesz o czym mówisz. A prawda jest taka, że górnicy sami nie nakładają bo im nie wygodnie ot cała filozofia.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów