18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 18:08
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 5:23
Wyładowanie poziome i... ?
Occulter • 2013-06-24, 19:07
Burza miała od 170-250 wyładowań na 15 minut. Rekord w ciągu jednej minuty wyniósł 28 wyładowań.
Tutaj zrzuty z sat24 z zaznaczonymi miejscami uderzeń piorunów.

Podczas tej burzy udało mi się uchwycić ciekawe wyładowanie lub anomalie wywołaną dużym nagromadzeniem ładunków. Może to piorun kulisty?

By ubiec tych, którzy myślą jak MaszAyahuaskę:
Cytat:

Zwróć uwagę, że to wyładowanie na filmiku ma miejsce tuż obok linii energetycznych.

W gwoli ścisłości linie energetyczne są 5 metrów od mojego okna, to wyładowanie było tuż obok przed blokiem ok. 200m dalej.

nie było, bo sam nagrywałem pralką...
Zgłoś
Snaku 2013-06-24, 19:11 1
Tak, to piorun kulisty. Ekspert potwierdza.
Zgłoś
Fiucio 2013-06-24, 19:26 10
w Niemców szczelajo
Zgłoś
~DMT 2013-06-24, 19:27 22
Nie, to nie był piorun kulisty. Za krótko trwał. Widziałem raz w życiu na oczy skurwinsyna, warczał, syczał, ogólnie dziwne dźwięki wydawał, był dużo mniejszy, zielonkawy, poruszał się chaotycznie we wszystkie strony i trwało to około 10ciu sekund.

Q L I M A X
Zgłoś
Snaku 2013-06-24, 19:30 5
MaszAyahuaskę napisał/a:

Nie, to nie był piorun kulisty. Za krótko trwał. Widziałem raz w życiu na oczy skurwinsyna, warczał, syczał, ogólnie dziwne dźwięki wydawał, był dużo mniejszy, zielonkawy, poruszał się chaotycznie we wszystkie strony i trwało to około 10ciu sekund.

Nie każdy piorun kulisty musi wyglądać tak samo, jak ten, który Ty widziałeś.
Zgłoś
~DMT 2013-06-24, 19:37
Snaku, zgodzę się z tym, ale tak na ogół wyglądają kuliste. Zwróć uwagę, że to wyładowanie na filmiku ma miejsce tuż obok linii energetycznych.

Q L I M A X
Zgłoś
Chleb razowy 2013-06-24, 19:42 11
Cytat:

Widziałem raz w życiu na oczy sk***insyna, warczał, syczał, ogólnie dziwne dźwięki wydawał, był dużo mniejszy, zielonkawy, poruszał się chaotycznie we wszystkie strony i trwało to około 10ciu sekund.

Też kiedyś widziałem zaskrońca

A co do powyższych map - wreszcie się szwabskim kurwom dostało za zniszczenie mi kraju!
Zgłoś
Occulter 2013-06-24, 19:46
MaszAyahuaskę napisał/a:

Snaku, zgodzę się z tym, ale tak na ogół wyglądają kuliste. Zwróć uwagę, że to wyładowanie na filmiku ma miejsce tuż obok linii energetycznych.

W gwoli ścisłości linie energetyczne są 5 metrów od mojego okna, to wyładowanie było przed blokiem ok. 200m dalej.

Chleb razowy napisał/a:

A co do powyższych map - wreszcie się szwabskim kurwom dostało za zniszczenie mi kraju!

O tym samym myślałem, jak ta "chmurka" się zbliżała. .
Zgłoś
Darkstep 2013-06-24, 20:10 7
Nagrywane kotletem "De Volaille".

drum'n'bass | dubstep | breakcore
Zgłoś
Occulter 2013-06-24, 20:12 9
Darkstep napisał/a:

Nagrywane kotletem "De Volaille".

naucz się czytać, napisałem czym to nagrywałem. De Volaille'm nagrywam tornada.
Zgłoś
dumad 2013-06-24, 20:22
jebło to jebło na chuj drążyć temat

ja się pytam czy to z niemiec do Polski idzie czy już w Polsce było? Nad warszawą pochmurno, jeśli to dojdzie to będą piękne zdjęcia dzisiejszej nocy

Bóg zesłał mnie na Ziemię, żebym wkurwiał ludzi
Zgłoś
Occulter 2013-06-24, 20:28 2
dumad, To nagranie i zdjęcia satelitarne z nocy z 20 na 21 czerwca. Z tego co widać na sat24 wysokie chmurki (ale na tą chwilę nie groźne [chociaż się szybko budują]) idą w stronę Warszawy. Możesz kontrolować co się dzieje na sat24.com/pl.
Zgłoś
P................g 2013-06-25, 1:04 2
Napierdala w turbany
Zgłoś
Muzz 2013-06-25, 2:44
Te foty wyglądają jak screeny z programu do bombardowania szkopów...
Zgłoś
bishfinger 2013-06-25, 8:15
Wy się piorunem kulistym martwicie a na mapie pokazują że nas Niemce atakuja

Lepiej walczyć o coś niż żyć bez celu
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów