Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W ogóle iść na taki rozpierdol bez hełmu balistycznego.
Słabo się prezentuje ta policja.
Ten hełm to im za przeproszeniem gówno da. Obecne kompozytowe skorupy aramidowe (kevlar itp) ledwie co chronią przed amunicją pistoletową, o rdzeniowej to już nie wspominam. Jedynie moskaliki i fryce mają nocniki na tyle trwałe aby wytrzymać muśnięcie amunicją karabinową. Ale weź targaj 3 kg na karku.
EDIT.
Pierwsze lepsze dane. Ruski SSSh-94, waga 3,3 kg. Niemiecki C1300H, też nie lepiej, ponad 2,5 kg. Może jeśli ktoś ma pusty łeb to może dla niego to nie być problemem, ale łażenie z tym na wcale nie takich krótkich patrolach w tych brazylijskich slumsach zniszczy i tak słabe kręgi szyjne.
Słabo się prezentuje ta policja.
Człowieku, a czego Ty się spodziewasz po zwykłych oddziałach policji? To nie jest żadna elitarna, czy specjalna jednostka. To zwykli policjanci, z podstawowym przeszkoleniem i wyposażeniem w broń długą (i tak jeden nakurwia z pistoletu, co nie ma żadnego sensu na dystansie powyżej 25 metrów). To dokładnie to samo, gdybyś polskich policjantów zamiast w pistolety, wyposażył w kałachy. Dalej by biegali jak debile po drodze, bo taktyka to dla nich pojęcie obce
Ten hełm to im za przeproszeniem gówno da. Obecne kompozytowe skorupy aramidowe (kevlar itp) ledwie co chronią przed amunicją pistoletową, o rdzeniowej to już nie wspominam. Jedynie moskaliki i fryce mają nocniki na tyle trwałe aby wytrzymać muśnięcie amunicją karabinową. Ale weź targaj 3 kg na karku.
EDIT.
Pierwsze lepsze dane. Ruski SSSh-94, waga 3,3 kg. Niemiecki C1300H, też nie lepiej, ponad 2,5 kg. Może jeśli ktoś ma pusty łeb to może dla niego to nie być problemem, ale łażenie z tym na wcale nie takich krótkich patrolach w tych brazylijskich slumsach zniszczy i tak słabe kręgi szyjne.
Wszystko zależy od broni, kalibru i kąta trafienia.
Jednak mieć hełm a nie mieć dla mnie robi różnicę.
Amerykańscy żołnierze dymają w hełmach i nie niszczą sobie kręgów.
Miałem kiedyś amerykańskiego fryca oryginalnego. Dało się przyzwyczaić do wagi.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów