18+
Ta strona może zawierać treści nieodpowiednie dla osób niepełnoletnich.
Zapamiętaj mój wybór i zastosuj na pozostałych stronach
Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia (1) Soft (8) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Forum Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:05
📌 Konflikt izrealsko-arabski Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:49
Majozen 2015-04-09, 22:30
Ta maszyna wymienia tylko podkłady pod szynami i poprawia podsypkę, a nie kładzie nowe tory czy szyny...
Zgłoś
poranekk 2015-04-09, 22:39 1
Skoro wysoka jest skala
AdrianK17 napisał/a:

korupstwa

to pewnie wysoka też jest skala kolesiarstwa, co?
Zgłoś
masterwow 2015-04-09, 22:45
aż nie chce mi się myśleć ile kasy wydaje się na jej remont. W Polsce też są takie maszyny i nikt nie układa podkładów ręcznie. Nawet łączenia są zlikwidowane i nie ma tego stukotu podczas jazdy, był już tu film o tym.

...
Zgłoś
man_of_steel 2015-04-09, 22:49
Myślałem że było, ale zobaczyłem, że post z 2012 roku...

Iwan walczył w Afganistanie za czasów ZSSR.Podczas jednej z libacji padł trupem,bo pił metę.Znienacka jego oddział zaatakowali Afgańczycy.Gdy weszli do namiotu Iwana to byli przekonani,że nie żyje.Od tamtego czasu niedowidzi,ale jest żywy.
Zgłoś
Rinko 2015-04-09, 22:50
Na szybko z googla:

SWIETELSKY RAIL POLSKA SP Z O O to firma, której branża została w Polskiej Klasyfikacji Działalności (PKD) sklasyfikowana jako: Roboty związane z budową dróg szynowych i kolei podziemnej. Powstała w 1990 roku. Forma prawna firmy SWIETELSKY RAIL POLSKA SP Z O O to Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością. Firma posiada numer NIP 6770012048, numer REGON 003914858 i KRS 0000100179, a jej siedziba mieści się pod adresem: Wielicka 250, 30-663 Kraków, województwo maŁopolskie. Z firmą SWIETELSKY RAIL POLSKA SP Z O O skontaktujesz się telefonicznie pod numerem . Odwiedź stronę internetową swietelsky.com
Zgłoś
zydzyd 2015-04-09, 22:58
ale to coś jedzie po torach więc tory już są, to jest nielegalny przemyt marichuaninen, znam sie bo tam robilem.
Zgłoś
AdrianK17 2015-04-09, 23:11
@poranekk - Czemu się przypierd@l@sz jak Paulinka z "Mówiąc Inaczej" albo Miodek? Większe kwiatki się tu trafiają
Zgłoś
poranekk 2015-04-09, 23:57
AdrianK17, a i owszem, ale o mowę trzeba dbać. Jak to powiedział pewien człowiek, który zwiedził świat: Co z tego, że ktoś dba o zęby, włosy, ubiór, chodzi na wykwintne obiady do restauracji, a nie potrafi się w podstawowy sposób wysłowić? Robi sobie wtedy wiochę.

AdrianK17 napisał/a:

przypierd@l@sz

Byłem miły. Poza tym, jeśli już klniesz, to kurwa klnij, a nie dodajesz jakieś dziwne znaczki jak słodka trzynastoletnia dziewczynka. Wiesz co napisałeś? Przypierdmałpalmałpasz.
Zgłoś
KOLABORACJONISTA 2015-04-10, 0:44
AdrianK17 napisał/a:

Od siebie dodam, że układane w Polsce szyny od dawien dawna nie mają i nie będą miały dozwolonej prędkości maksymalnej z którą mogłoby się po nich poruszać pierdolino... Jak kraść to tylko miliony...

Maksymalna prędkość szlakowa nie zależy od szyn ...
Zależy od geometrii (promienie łuków) i od standardu urządzeń sterujących (przy 160 km/h- albo 180, nie pamiętam dokładnie - konieczne jest automatyczne przekazywanie sygnałów z semaforów do kabiny lokomotywy, przy tej prędkości tracona jest pewność wzrokowego odczytu sygnału z semaforów; generalnie jest to wielomilionowe podrożenie systemu), wot taka ciekawostka. Dlatego właściwie tylko na CMK i kilku innych liniach jeździ się ++180 km/h, i właśnie tam jeździ pierdolino.
Technologia kontsrukcji torowiska jest drugorzędna. Ponieważ linie kolejowe w Polsce były trasowane +++30-100+++ lat temu, kiedy nikt nie marzył o ++200 km/h, to tak na oko na 60% linii NIE DA SIĘ jechać tak szybko jak może pierdolino.... jeden z powodów istnienia projektu KDP.
ja41vv napisał/a:

tak tylko że w Polsce to pozostałe czynności są obłożone takimi kosztami że wyłożenie u nas torów kosztuje 2X więcej. autostrady to samo, jedne z droższych w europie i jedne z gorszych. a to dlatego że każdy za wydanie głupiego papieru żąda sporej kasy i drugie tyle czasu.

Nie mieszaj zacuchłego bagna "inwestycji" drogowych z mokradłem inwestycji kolejowych. Co do kolei są firmy lepsze i gorsze, jedne mają przyzwoity park maszyn, ludzi i podwykonawców i nie martwią się o pracę, drugim wyginają się tory i powodują wielomiesięczne opóźnienia w remontach przez rozwiązywanie umów... kolejowe projekty, jesli są wykonywane zgodnie z harmonogramem, nie są studnią bez dna... a kolejowe projekty są drogie z definicji.
Zgłoś
maksymilian45 2015-04-12, 3:11 2
I podwozie też było złe

Maszyna do wymiany tego co złe

Czasami mam mózg rozjebany i zaczynam się zastanawiać jak to kurwa wszystko działa.
Zgłoś
Tomikchomik1 2015-04-12, 3:48
sadistic.pl/wymiana-torow-vt130598,45.htm3924092

Zgłosiłbym duplikat, ale "link nie prawidłowy"...
Zgłoś
Hoofner 2015-04-12, 5:18
woda dla maszyny przy gasnicy żeby się nie zmęczyła za bardzo
Zgłoś
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.

Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów