Dnia 09.09.2013 o godzinie 11:55 na wylocie z Zielonej Góry wyprzedził mnie z prędkością 200km/h + samochód marki chevrolet. Dwa km dalej napotkały mnie 4 godzinne opóźnienia, podczas których nie przemieściłem się nawet o 5cm. Okazało się że kierowca chevroleta to zastępca szefa ABW, który pędził na łuku 200km/h + wyprzedzając 3 zestawy. Skasował trzy samochody. Po 20 min pojawił się helikopter zabierając go z urazami kręgosłupa. Straż, policja, ITD, karetki w tą i z powrotem... Samochody w rowach itp. Solówką nie mogłem zawrócić, więc byłem świadkiem wszystkiego. Przyjechał prokurator po ok godzinie czekania, powinni zrobić wahadło, lub nas puścić, ale nie. Otaśmowali teren, kazali zastawić pojazdami straży pożarnej, tak aby było widać jak najmniej. Zablokowali całą drogę (wolny lewy pas i pobocze...) pod pretekstem plamy oleju (wielkości ok. 1,5m2) widziałem nie jeden wypadek (pracuję jako kierowca) i w takich sytuacjach strażacy rozsypują piach z mieszanką wchłaniającą i po 15 min jest pozamiatane) w tym przypadku wyglądało to dosyć ciekawie. Przyjechało kilku z ABW w tą i z powrotem jeździły czarne audice itp. Sami zbierali co się porozpadało... (wszystko wiem od strażaków, którzy porozmawiali z nami tymi z przodu po tym jak odjechali Ci z ABW ) Puścili nas dopiero po 4 godzinach, gdzie w innych przypadkach trwało by to maksymalnie 1h! Od tamtej pory próbuję znaleźć informację o tym wypadku... Szukam i szukam a tu nic. W między czasie w gazetach i informatorach pisali o wielu wypadkach, ale o tym że zastępca szefa ABW spowodował kraksę przy 200km/h+ i zbierali niewinnych ludzi rozwalonych po ulicy, a jego zabrali po 20min helikopterem, to już nigdzie nie napiszą... Jeżeli jest inaczej to temat wyjebać, jeżeli kogoś to zainteresuję to fajnie.
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 22:27
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 3:27
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Bylem w tym korku bo akurat jechalem na robote, chyba nie sadzicie ze ktos bedacy w abw zostanie o cos oskarzony Strazacy mowili mi (po sluzbie) ze 1 raz widzieli zeby az tak szybko zjawil sie helikopter mimo realnego braku zagrozenia zycia Masz jakas tam wladze masz full komplet lacznie z przelotem nad winobraniowym miastem
Posypują Sorbentem ;D taka podpowiedź od strażaka
nisztor.com/artykuly/tajemniczy-wypadek-wiceszefa-abw/ takie coś znalazłem jak to od nikogo od nas to może co nieco naświetla
BongMan napisał/a:
Ło kurwa. Wczoraj jechałem przez Katowice, zamyśliłem się (może od nadmiaru wungla w powietrzu?) i wszedłem w łuk 140km/h. Przez moment bałem się, że mnie z pasa wyjebie.
To naprawdę było śmieszne, Karolu. Szkoda, że się nie rozpierdoliłeś. Wreszcie by był spokój z "kawałami".
Jeśli myślę o tym samym łuku co ty, to tam jest ograniczenie do 70km/h.
To jest dopiero prawdziwa mafia - ci "z góry" biorą kosmiczne pensje, mają organizowane różne służbowe spotkania, które są często organizowane lepiej niż nie jeden bankiet, kpią z obowiązującego prawa i jak widać czasami rozpierdalają się autami, narażając innych na utratę zdrowia lub życia - a to wszystko za pieniądze z naszych podatków. Część z nich ma jeszcze zapewnioną "z urzędu" całodobową ochronę. Kpią z prawa na przeróżne sposoby, bardzo rzadko coś wypłynie do informacji publicznej, bo jest skrzętnie ukrywane, a nawet jeśli, to szybko jest wyciszane. Z drugiej strony szarego Kowalskiego potrafią szybko uziemić za byle gówno. Traktują społeczeństwo jak bandę debili... ale może i trochę mają rację? Bo część ludzi zdaje się tego nie dostrzegać, a tym co nawet widzą, zdaje się to wszystko nie przeszkadzać.
No to w końcu na wylocie z Zielonej Góry czy w Cigacicach? Bo to jest... hmm... prawie 40 km różnicy
Na Gazecie Lubuskiej cicho. O tym piszą - gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130911/POWIAT16/130919880 a Twojego wypadku nie ma. Ciekawe, jak te czarne szmaty z ABW to robią
Na Gazecie Lubuskiej cicho. O tym piszą - gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130911/POWIAT16/130919880 a Twojego wypadku nie ma. Ciekawe, jak te czarne szmaty z ABW to robią
To było na pewno na wylocie z Zielonej jeszcze przed wjazdem na 2 pasy do gorzowa (s3) przed pierwszym mostem. Btw. chevrolet to jakaś limuzyna była, nie budżetowe auto. Tak wszystko wiem od strażaków, stałem jako 5-6, przed zestawami (osiówki z naczepami) strażacy podchodzili czasami i wspominali co i jak, a że byłem z przodu to nie przeszło jak głuchy telefon... Jak mieli Ci z ABW przyjechać to podeszli i powiedzieli, że ten wariat co się rozbił był z ABW i że za chwilkę się tu zlecą... wszystko w sumie tak jak wyżej jak coś jeszcze mam sprostować to piszcie... Tak własnie jest na tvn24 co 3h o jakimś wypadku a tutaj ani widu ani słychu
Jak nie ma jak jest? I to już tego samego dnia było dodane gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20130909/POWIAT23/130909386
Jestem pijany nie chce mi się czytać . Piwo dla trzy2jeden
rtvlubuska.pl/aktualnosci/2162,dwa_powazne_wypadki_na_s3
Sucha nawierzchnia była iii Pyłek te spaliny nie spaliny kurz i ślisko się zrobiło i jest bardzo ślisko nawet na rondach też bardzo ślisko.
@up
"Jestem pijany" i różowy znaczek płci dosyć ciekawie świadczą o tobie. Są twoje zdjęcia na hardzie?
"Jestem pijany" i różowy znaczek płci dosyć ciekawie świadczą o tobie. Są twoje zdjęcia na hardzie?
Trzeba być kompletnym debilem, żeby wypisywać takie brednie.
Po 1: Chevrolet Lacetii bo na to wygląda to auto z początku lat 90-ych jest faktycznie idealne dla V-ce szefa. Silniki od 90 do 120 KM. Już widzę jak gnał powyżej 200 km/h. Fizyka się kłania. Przy takiej prędkości z tego samochodu nic by nie zostało i leżałby dużo dalej od drogi.
Po 2: Szef jak i v-ce takich służb mają dużo lepsze samochody i przysługują im kierowcy do tego.
Po 3: Jakbyście nie zauważyli to do każdego wypadku na autostradzie lub drodze szybkiego ruchy ściągają LPR (lotnicze pogotowie ratunkowe) i to jest standard, mówią i piszą o tym w mediach nie od dziś.
Po 4: Jakby ktoś znał choć trochę prace strażaków nie wypisywałby takich głupot. Oni naprawdę nie maja co robić tylko chodzić wzdłuż zablokowanej drogi i opowiadać kto był uczestnikiem wypadku. Poza tym skąd mieli by to wiedzieć, nie mogą obszukiwać poszkodowanych ani grzebać w ich rzeczach.
Kolega po prostu coś usłyszał, nie wiadomo ile z tego zrozumiał, dodał coś od siebie i puścił w eter.
Gdyby to był naprawdę ktoś wysoko postawiony media trąbiłyby o tym przez klika dni tak jak np. o szefie Policji, którego zatrzymała drogówka, o ministrach rządzącej partii którzy przekraczają prędkość, albo parkują pod zakazami, o imprezach pijackich posłów itp. Każdy szef jakiejkolwiek służby jest osobą publiczną. O poprzednim szefie jak odchodził było głośno przez kilka tygodni to takiej sensacji by nie odpuścili.
Po 1: Chevrolet Lacetii bo na to wygląda to auto z początku lat 90-ych jest faktycznie idealne dla V-ce szefa. Silniki od 90 do 120 KM. Już widzę jak gnał powyżej 200 km/h. Fizyka się kłania. Przy takiej prędkości z tego samochodu nic by nie zostało i leżałby dużo dalej od drogi.
Po 2: Szef jak i v-ce takich służb mają dużo lepsze samochody i przysługują im kierowcy do tego.
Po 3: Jakbyście nie zauważyli to do każdego wypadku na autostradzie lub drodze szybkiego ruchy ściągają LPR (lotnicze pogotowie ratunkowe) i to jest standard, mówią i piszą o tym w mediach nie od dziś.
Po 4: Jakby ktoś znał choć trochę prace strażaków nie wypisywałby takich głupot. Oni naprawdę nie maja co robić tylko chodzić wzdłuż zablokowanej drogi i opowiadać kto był uczestnikiem wypadku. Poza tym skąd mieli by to wiedzieć, nie mogą obszukiwać poszkodowanych ani grzebać w ich rzeczach.
Kolega po prostu coś usłyszał, nie wiadomo ile z tego zrozumiał, dodał coś od siebie i puścił w eter.
Gdyby to był naprawdę ktoś wysoko postawiony media trąbiłyby o tym przez klika dni tak jak np. o szefie Policji, którego zatrzymała drogówka, o ministrach rządzącej partii którzy przekraczają prędkość, albo parkują pod zakazami, o imprezach pijackich posłów itp. Każdy szef jakiejkolwiek służby jest osobą publiczną. O poprzednim szefie jak odchodził było głośno przez kilka tygodni to takiej sensacji by nie odpuścili.
mp tal talo chevrolet to ma maksymalnie 120km? o.O i właśnie dlatego napisałem ten post, bo nigdzie o tym nie trąbili. btw mają swoich kierowców... mój dobry kolega pracuję w wojsku jako kierowca generała i wozi go do pracy z pracy w podróże itd. mimo tego generał posiada swój prywatny samochód i nie zawsze do niego dzwoni jak jedzie na urlopie na działkę, więc nie pierdol głupot.... po 4 za każdym razem wysyłają helikopter? Proszę Cię.... i nie nazywaj mnie debilem pajacu, bo jak masz coś mądrego do powiedzenia to napisz jak człowiek skretyniały imbecylu.
Chevrolet Lacetti - moto.wp.pl/katalog/chevrolet/lacetti.html?ticaid=1114e8
Takiego ignoranta już dawno nie widziałem. Ze swoim podejściem powinieneś zatrudnić się w zespole parlamentarnym posła Antoniego. Tam byś się sprawdził w 100 % i zrobiłbyś piorunującą karierę. Może znalazłbyś kolejna przyczynę.
Otóż LPR jest powołane po to żeby dotrzeć do miejsc niedostępnych dla samochodów ale również do osób ciężko rannych, które natychmiast muszą znaleźć się na stole operacyjnym a jak sam napisałeś miał uraz kręgosłupa. Więc nic w tym dziwnego. Gdyby to ciebie spotkało to też LPR by przyleciał. I nikt by nie gadał że jesteś jakimś prominentem. To jest zwykłe pogotowie tyle że latające.
W sieci jest masa informacji o udziale LPR w różnych wypadkach i tak dla przykładu:
radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/4532-wypadek-w-gowidlinie-w-a...
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14441499,Powazny_wypadek_w_Gdy...
ratownictwo.opole.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=4971...
sadeczanin.info/wiadomosci,5/wypadek-w-bobowej-smiglowiec-lpr-zabral-3...
zywiec.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1990720,wypadek-motocyklisty-w-w...
kontakt24.tvn24.pl/temat,ciezarowka-potracila-pieszego-interweniowal-s...
tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,akcja-smiglowca-br-lpr-w-nadarzyn...
youtube.com/watch?v=lS_RkAPZYvY
youtube.com/watch?v=YuAI51tTozA
youtube.com/watch?v=P4jLyxKd09c
Informacji o tym wypadku w sieci też jest sporo. Ale jak widać masz problem z ich znalezieniem. Łatwiej wrzucić jakąś głupotę niesprawdzoną i niepotwierdzoną, do sieci i uważać się za wielkiego bohatera.
A tak swoją drogą to pewnie generał, którego wozi ponoć twój kumpel też jeździ prywatnie takim cieniutkim autem, nie?
Takiego ignoranta już dawno nie widziałem. Ze swoim podejściem powinieneś zatrudnić się w zespole parlamentarnym posła Antoniego. Tam byś się sprawdził w 100 % i zrobiłbyś piorunującą karierę. Może znalazłbyś kolejna przyczynę.
Otóż LPR jest powołane po to żeby dotrzeć do miejsc niedostępnych dla samochodów ale również do osób ciężko rannych, które natychmiast muszą znaleźć się na stole operacyjnym a jak sam napisałeś miał uraz kręgosłupa. Więc nic w tym dziwnego. Gdyby to ciebie spotkało to też LPR by przyleciał. I nikt by nie gadał że jesteś jakimś prominentem. To jest zwykłe pogotowie tyle że latające.
W sieci jest masa informacji o udziale LPR w różnych wypadkach i tak dla przykładu:
radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/4532-wypadek-w-gowidlinie-w-a...
trojmiasto.gazeta.pl/trojmiasto/1,35636,14441499,Powazny_wypadek_w_Gdy...
ratownictwo.opole.pl/index.php?option=com_k2&view=item&id=4971...
sadeczanin.info/wiadomosci,5/wypadek-w-bobowej-smiglowiec-lpr-zabral-3...
zywiec.naszemiasto.pl/artykul/galeria/1990720,wypadek-motocyklisty-w-w...
kontakt24.tvn24.pl/temat,ciezarowka-potracila-pieszego-interweniowal-s...
tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,akcja-smiglowca-br-lpr-w-nadarzyn...
youtube.com/watch?v=lS_RkAPZYvY
youtube.com/watch?v=YuAI51tTozA
youtube.com/watch?v=P4jLyxKd09c
Informacji o tym wypadku w sieci też jest sporo. Ale jak widać masz problem z ich znalezieniem. Łatwiej wrzucić jakąś głupotę niesprawdzoną i niepotwierdzoną, do sieci i uważać się za wielkiego bohatera.
A tak swoją drogą to pewnie generał, którego wozi ponoć twój kumpel też jeździ prywatnie takim cieniutkim autem, nie?
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów