Srogo pierdolnął
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 21:55
📌
Konflikt izrealsko-arabski
- ostatnia aktualizacja:
15 minut temu
Zrzutka na serwery i rozwój serwisu
Witaj użytkowniku sadistic.pl,Od czasu naszej pierwszej zrzutki minęło już ponad 7 miesięcy i środki, które na niej pozyskaliśmy wykorzystaliśmy na wymianę i utrzymanie serwerów. Niestety sytaucja związana z niewystarczającą ilością reklam do pokrycia kosztów działania serwisu nie uległa poprawie i w tej chwili możemy się utrzymać przy życiu wyłącznie z wpłat użytkowników.
Zachęcamy zatem do wparcia nas w postaci zrzutki - jednorazowo lub cyklicznie. Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W tym całym zamieszaniu po wypadku nie widać kto do kurwy zgubił buty...
Dlatego jak wyprzedzamy z prawej, to musimy uważać podwójnie, bo większość ludzi jest nieprzyzwyczajona, że ktoś ich będzie wyprzedzać z prawej ( a prawnie można to robić )
kokos_123 napisał/a:
Dlatego jak wyprzedzamy z prawej, to musimy uważać podwójnie, bo większość ludzi jest nieprzyzwyczajona, że ktoś ich będzie wyprzedzać z prawej ( a prawnie można to robić )
chyba w terenie zabudowanym baranie. Jak zrobisz prawko to przetnij je na pół, będziesz mieć dwa
koleś z lewej ewidentnie wystraszył i zmusił tego z prawej do szybkiego uniku...Mam nadzieję, że doszłi kto to bo się nawet chuj nie zatrzymał żeby pomóc...kozi pomiot
I co w takim wypadku ryje? Obaj gdzieś zawinili, pierwszy wyprzedzanie z prawej, drugi jechanie lewym pasem (kółko różańcowe).
Dobre, bo polskie
RomanErotoman napisał/a:
I co w takim wypadku ryje? Obaj gdzieś zawinili, pierwszy wyprzedzanie z prawej, drugi jechanie lewym pasem (kółko różańcowe).
ten po prawo przyczynił się do powstania szkody, więc odszkodowanie ( o ile tamten po lewo jakkolwiek zawinił ) będzie odpowiednio zmniejszone
Przy prędkości 140km/h albo większej ciekawe czego się spodziewał/a robiąc tak gwałtowny ruch kierownicą
Ewidentnie widać, iż samochód poruszający się lewym pasem delikatnie zjeżdża w lewo czym przestraszył ofiarę, ale ta ofiara nie wykazała się opanowaniem z tej racji, że mając na liczniku 120-140 km/h tak gwałtowny manewr nie mógł się inaczej skończyć. Opinia: winny z lewego pasa, ale kara złagodzona z racji nie umiejętnej techniki jazdy ofiary.
snik0 napisał/a:
chyba w terenie zabudowanym baranie. Jak zrobisz prawko to przetnij je na pół, będziesz mieć dwa
a czy Ty już przeciąłeś? Na autostradzie można wyprzedzać z prawej strony.
Jak zwykle pod każdym tematem z wypadkiem na sadisticu - ile postów, tylu ekspertów.
Pewnie nigdy nie zrobił, autostrada jest definiowana jako droga jednokierunkowa z dwoma pasami ruchu w jednym kierunku a na takiej można wyprzedzać z prawej strony. Jest to niebezpieczne ale często sam tak robię gdy jakiś baran jedzie 110 lewym pasem a nie chce mi się zwalniać i znowu przyspieszać.
snik0 napisał/a:
10. Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
na jezdni jednokierunkowej;
na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
Przeczytaj najpierw kodeks drogowy, a później się wypowiadaj...
Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji zobligowała nas do oznaczania kategorii wiekowych
materiałów wideo wgranych na nasze serwery. W związku z tym, zgodnie ze specyfikacją z tej strony
oznaczyliśmy wszystkie materiały jako dozwolone od lat 16 lub 18.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów