Pewnie tego nie wiesz bo na takiego co do gimnazjum już doszedł nie brzmisz. Zgodnie z fizyką, im cięższy pojazd, tym dłużej hamuje. Osobówka zeszła z 90 czy 70 do 0 szybko. TIR już nie miał jak. Ale i tak jego wina.
Miejsce na kulturę na drodze jest wtedy, kiedy za tobą jadą pojazdy o podobnej masie. Bo fizyki nie oszukasz.
I takich kurwa utylizować.
Jakby kierowca TIRa zachował odstęp, czyli de facto wziął pod uwagę to, co próbujesz wyciągać na jego obronę i nie zapierdalał, to by nie było żadnego nagrania. Trzeba było zachować kulturę jazdy - nie zapierdalać na zderzaku osobówki załadowanym zestawem. Koniec.
Odpierdolcie się od autora materiału. Miał jebany prawny obowiązek przepuścić pieszych.
Czyja wina?
To nasz kochany Mirek kierowca w nieprzyjaznych warunkach zapierdala załadowanym zestawem zaraz za osobówką "bo mi wendline dali i sie zepsuje".
Chuje pierdolone! Barany!
1. Dostosować prędkość
2. Zachować odstęp
3. Chuj wam w dupę! Krowy doić, a nie jeździć!
Ty idź baranie krowy doić bo gość nie miał żadnego prawnego obowiązku ich przepuszczać. Pieszy na pierwszeństwo dopiero jak wejdzie na pasy a nie jak przy nich stoi. Kto ci idioto dał prawo jazdy !!!
Dokładnie. Nagrywającego obchodzą piesi na jezdni, on nie jest od tego aby kalkulować, przepisy każą przepuścić to przepuszczam. I też wole nie ryzykować, że mi w ostatniej chwili wejdzie taki człowiek na przejście i go przetrące - wtedy mam pozamiatane, potrącenie na pasach i po ptakach.
Następny do oddania prawa jazdy. Żadne przepisy nie każą przepuścić dopóki pieszy nie wejdzie na pasy!! A niech wejdzie w ostatniej chwili, nic nie pozamiatanie jest to wtargnięcie !!!
Wiem, że należy bezwzględnie przepuszczać pieszych czekających przed przejściem dla pieszych.
Gościu kto ci dał prawo jazdy??? Nie ma nic takiego w prawie o ruchu drogowym że masz przepuszczać ludzi czekających PRZED przejściem !!! Połowa tumanów co się tu wypowiada nadaje się na ponowny kurs prawa jazdy.
Jeśli chcesz wyłączyć to oznaczenie zaznacz poniższą zgodę:
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na nie oznaczanie poszczególnych materiałów symbolami kategorii wiekowych na odtwarzaczu filmów